Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първата онлайн платформа за социалнозначими заболявания заработи в България

Снимка: Архив

Първата онлайн платформа за социалнозначими заболявания заработи в България. Тя носи името "Портал на пациента" и предлага коректна и достъпна информация за най-разпространените заболявания у нас. 
"Новата интернет платформа предоставя полезна за пациентите информация за различни заболявания и състояния в областите кардиология, диабет, щитовидна жлеза, онкология, неврология и ревматология. Материалите са подготвени от специалисти на достъпен и разбираем за пациентите език, подчерта авторът на идеята Владимир Томов от фондация "В помощ на здравето":
"Порталът дава възможност да не се лутаме в информационните потоци, а да получим точно това, което ни е нужно за конкретните състояния, в повечето случаи хронични заболявания".
Порталът предлага информация и полезни съвети и за близките на болни хора, които се грижат за тях. Той е отворена система и ще продължи да се обновява и допълва.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44