Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национал подсилва волейболния "Нефтохимик 2010"

208-сантиметровият национал Теодор Тодоров подсилва шампиона по волейбол "Нефтохимик 2010". Централният блокировач подписа договор с клуба и вече направи първа тренировка. Тодоров ще дебютира за бургаския отбор още в неделя, когато "Нефтохимик 2010" посреща в зала "Младост" силния тим на "Монтана". Мачът е от осмия кръг в националната Суперлига при волейболистите и ще започне в 14:30 часа.

Теодор Тодоров, през миналия сезон беше играч на турския гранд "Галатасарай",  сега ще бъде картотекиран и за мачовете от европейските клубни турнири.

Вече е ясен съперникът на "Нефтохимик 2010" на 1//8 финал за купата на CEV. Това е норвежкият "Викинг ТИФ". Първият мач между двата отбора е в град Берген на 18, 19 или 20 декември.

Реваншът в Бургас е през януари.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Регата "Съединение" ще се проведе от 5 до 8 септември в Царево

Националният отбор по ветроходс тво в клас 420 провежда тренировъчен лагер в Царево непосредствено преди ежегодната регата „Съединение“.  Това събитие се провежда всяка година около националния празник, посветен на Съединението на Княжество България и Източна Румелия, от 5 до 8 септември край пристанище Мичурин.  Ветроходното..

публикувано на 04.09.24 в 09:55

Националите по водна топка на плейофи на ЕП за юноши

Българският национален отбор по водна топка за юноши до 19 години отстъпи с 14:18 (3:4, 4:3, 3:6, 4:5) на Румъния в последната си среща от група С на Европейското първенство, което се провежда в Бургас. Въпреки поражението снощи обаче, българският тим направи най-силното си представяне днес, а с второто място се класира за плейофите по пътя към..

публикувано на 04.09.24 в 09:50

Международен лагер по таекуон-до GTF се проведе в Ахелой

Участници от девет държави от три континента се включиха в първия по рода си Международен лагер по таекуон-до GTF(International Taekwon-do GTF Summer Camp), който завърши с OPEN Европейско първенство по таекуон-до GTF (Open European Taekwon-do GTF Championship 2024), съобщават организаторите. Таекуондисти от САЩ, Норвегия, Ирландия, Сърбия,..

публикувано на 02.09.24 в 12:46

Бургаски каратисти с медали от Европейско първенство в Унгария

Шестима каратисти от клуб „Сансай“ представиха Бургас и България на 14th WSF EUROPEAN CHAMPIONSHIP за всички възрасти, който се проведе в град Тата – Унгария, съобщават от Община Бургас. Те изиграха 5 финала, като спечелиха 3 златни, 2 сребърни и 5 бронзови медала във възрастовите групи за мъже, кадети и деца. Така България се нареди на 5-о място в..

публикувано на 02.09.24 в 11:36

Успешен старт за българския тим по водна топка в Бургас

До 7 септември Бургас е домакин на Европейското първенство по водна топка, което се провежда в басейн „Парк Арена“. Участват състезатели от 16-те водещи отбора от контитента. „Победа за българския национален отбор срещу Словения в първия мач от Европейското първенство по водна топка за младежи до 19 години в Бургас“, написа кметът Димитър Николов..

публикувано на 01.09.24 в 22:35
Снимката е илюстративна

16 отбора ще се борят за европейската титла в първенството по водна топка в Бургас

16 отбора ватерполисти ще се борят за европейската титла за младежи до 19 години. Първенството ще се проведе от днес до 7 септември в басейн „Парк Арена“ в Бургас.  Входът е свободен. В Бургас се събират едни от най-силните млади ватерполисти от Европа, сред които отбора на Унгария, който е рекордьор по олимпийски титли...

обновено на 01.09.24 в 12:36

Парична награда за бургаската лекоатлетка Илиана Мичевска

Двойната златна медалистка от Световното първенство по лека атлетика за глухи Илиана Мичевска ще бъде наградена с парична награда. Предложението за това беше на съветниците от „Възраждане“, което беше подкрепено единодушно в общинския съвет на Бургас.  „През месец юли, в Тайпе, се проведе Световното първенство по лека атлетика за глухи. На него,..

публикувано на 31.08.24 в 16:10