Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Абсолвентите на университет "Проф.д-р Асен Златаров" ще получат дипломите си днес

Снимка: ГРАМОФОНА

900 абсолвенти ще получат  в деня на студентския празник дипломите си от университет" Проф. д-р Асен Златаров".Учебното заведение се развива успешно, каза днес в предаването "Ден до пладне" на БНР Бургас зам.- областният управител проф.Севдалина Турманова, която е и преподавател там. Следващата стъпка е откриването на медицинския факулет, в който първоначално ще се обучават 120 души. 
Експертна комисия е оценила условията, които предлага учебното заведение. Направен е оглед, предстои да бъде внесен  доклад, обясни проф. Турманова. Експертите са били впечатлени от това, че за факултета е построена специална сграда:
Той се помещава в собствена сграда,която беше завършена и в която в момента тече оборудване с апаратура и специална техника, която е нужна за медицинското образование.Експертната група остана впечатлена, че нищо не е спестено като площ, като изисквания за едно здравно образование.Обеща да го отбележи в доклада си. Тук заслугата е изцяло на община Бургас, която финансира построяването на новата сграда.
В празничния за студентите и преподавателите 8-ми декември, проф. Турманова пожела :
Желая им да бъдат много здрави, да бъдат уверени и вдъхновени в пътя, който им предстои.Професията, която са си избрали да им носи истинско удовлетворение. Пожелавам и на двата бургаски университета и на моите колеги, академичните преподаватели, студентските аудитории да бъдат винаги пълни с млади хора, искащи, знаещи. И нека тези млади хора да остават в Бургас, да остават да работят в България.
ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ  ФАЙЛ:Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Бургас част от центъра ще бъде утре без вода

В четвъртък строително-монтажни дейности на ВиК мрежата в Бургас налагат спиране на водоподаването в част от центъра. То ще бъде за времето между  9:00 ч. и 16:00 ч. на бул. "Демокрация" в участъка от ул."Рилска" до ул. "Петко Каравелов". Това предупреди водоснабдителното дружество в града.

публикувано на 03.06.20 в 22:44
Снимката е илюстративна.

Безплатен транспорт за Черешова задушница в Поморие

Община Поморие организира допълнителен безплатен транспорт до Гробищен парк на 6 юни за Черешова задушница. Автобусите ще тръгнат от центъра на града, както следва: От спирка “Руски паметник” – в 7.30 ч. и 8.00 ч. От спирка “Хлебозавод” – в 7.30 ч. и 8.00 ч. На връщане, от спирка “Гробищен парк”, транспорт ще има в 8.30 ч. и 9.30 ч. Автобусите ще..

публикувано на 03.06.20 в 17:12

АПИ: Започва ремонт на най-натоварения път в Ямболско

От утре започва ремонт на част от второстепенния път между Сливен и Ямбол. Ще се ремонтира 8,6 километровия участък между Крушаре и Ямбол, съобщават от пътната агенция. Строителните дейности ще се изпълняват поетапно на участъци от 50 метра, за да не се затруднява трафикът. Движението ще се осъществява двупосочно в една лента и с ограничение..

публикувано на 03.06.20 в 16:24

Бюрото по труда обучава безработни за екскурзоводи, заварчици и маникюристи

Със забавяне заради създалата ситуация с коронавируса, дирекция „Бюро по труда“ Бургас стартира организирането на обучения за регистрирани безработни  по проекти включени в Национален план за действие по заетостта 2020 г. Обученията ще се проведат по професиите продавач-консултант, оперативен счетоводител, офис-секретар, машинен оператор на..

публикувано на 03.06.20 в 16:09

Милен Ненчев: В защитената местност "Алепу" е изградено брегоукрепително съоръжение

Брегоукрепително съоръжение, а не хотел, се строи в защитената местност Алепу, по известна като шофьорския плаж. Това установиха при съвместна проверка екипи на РДНСК и Община Созопол. Разрешение за строителството на геозащитното съоръжение е издадено през 2018-а година, а след завършването му пред него ще започне изграждането на хотелски..

публикувано на 03.06.20 в 14:54

"Булевард Демокрация" - на 3 юни

Видео с джигит, който напълно изпълва смисълът на тази дума, разбуни духовете (както е модерно да се казва). В него се вижда как шофьорът вилнее във варненски квартал, блъска няколко пъти една жена и потрошава седем коли. Отказал да даде проба за алкохол и наркотици, оказал и съпротива при ареста. Но не това е важното. Нова ТВ уточнява:..

публикувано на 03.06.20 в 14:52
Вълчо Чолаков, областен управител на Бургас

Гласуването за улицата към т. нар. „Доган сарай“ е законно

Априлската сесия на общинския съвет в Бургас разбуни духовете (вижте повече тук ) покрай едно предложение на администрацията, свързано с парк „Росенец“. Там, покрай довършване на проекта за Ченгене скеле и кандидатстване за ВиК – инфраструктура, бе включено и промяна на статута на улица, която води към т. нар. „Доган сарай“. Улица, достъпът..

публикувано на 03.06.20 в 14:35