Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украйна и Западните Балкани във фокуса на Съвета на ЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украйна и Западните Балкани ще са във фокуса на днешния съвет "Външни министри", който ще се проведе в Брюксел. В него ще участва и българският вицепремиер Екатерина Захариева.

Темата за Украйна ще продължи да се обсъжда на работен обяд, в който ще участва украинският министър на външните работи Павло Климкин.

Планът за действие срещу дезинформацията, обявен от Европейската комисия, също ще бъде сред въпросите на съвета, като дебатите ще се проведат в светлината на изборите за Европейски парламент догодина. Отношенията с Иран и ситуацията в Сирия също ще бъдат обсъждани.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44