Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 10 декември

Специализираният съд заседава на 7 декември по делото срещу Евгения и Николай Баневи.
Снимка: БГНЕС

Голяма радост ни налегна сега. Вече сме доволни, че държавата арестува Баневи и сега държавата ще им вземе милиарда от швейцарските банки. Представяте ли си колко пътища могат да се направят с него? Всъщност, може и да не е толкова много, като знам у нас как се строи… Но, извън тази радост, „Трансмедия“ припомнят колко е било успешно това до момента, а именно – никак. Пример за това дават с Бисеров, за кого искаха данни за парите му в страната на шоколада, ама швейцарците леко ни отказаха. Друг пример е дъщерята на Цветан Василев. Колегите напомнят и за едно пътуване до Швейцария на шефа на НАП през 2010, при което той трябваше да се върне с диск с данните на българи със сметки там. Няма информация дали се е върнал с диск или само с шоколад.

Така че не бързайте да се радвате за милиарда на Баневи, може и да не стигне до нас.

До вас стигна предаването „Булевард Демокрация“, до 18, с мен – Мариян Иванов

Ето и акцентите:

-  В темата на деня – как хората останали без дом ще посрещнат зимата в бургаския приют?

-  Съденият за убийството на сестра си Борислав Стоянов от Созопол обвинява медиците за смъртта ѝ. Защо – подробности – в предаването

-  Стара Загора изпреварва Бургас в икономически аспект. Тезата е на депутатите от БСП

-  От УМБАЛ „Дева Мария“ са доволни от областната здравна карта, въпреки първоначалните им опасения за масови фалити на лечебни заведения. Още за новите тенденции в медицината – в „Булевард Демокрация“

-  А в рубриката „Точка ком“ ще ви пуснем малко марсиански вятър и ще ви разкажем как работят магазините без касиери.

-  И още – за вълненията на хората в социалните мрежи, новините от света на спорта и културните събития

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95. Можете да се свържете с нас чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дебат в комисия: Не е посочена сумата за еднократно финансово подпомагане в новия правилник

Родителите на малко над 3 800 деца родени и осиновени през миналата година на територията на Община Бургас могат да се възползват от Правилника за еднократно финансово стимулиране. Въпросът е, че в него не е посочена сумата, с която ще се подпомагат семействата. Това каза общинският съветник Владимир Павлов по време на дебата по докладната в..

публикувано на 20.01.21 в 12:18
Снимката е илюстративна

Връщат предложението за отваряне на аптека в Маринка на общината

Село Маринка засега остава без аптека. За откриването й настояват в подписка 289 местни жители. Предложението за изграждането й се връща за становище до общинската администрация в Бургас, реши здравната комисия на местния парламент. Причината е искането на Иринка Сарафова за обособяването на общинска аптека . Заместник кметът Йорданка..

публикувано на 20.01.21 в 11:26
Photo: Arthur Hidden (freepik.com)

Евродепутатите настояват за „право на откъсване от работната среда“

Евродепутатите  поставиха искане за „право на откъсване от работната среда“ в целия ЕС. Така ще се регламентира правото на цифрово откъсване от работа без последствия за работника. Какво означава това? Михаела Чобанова е майка на три деца и работи в спедиторска компания. Работата ѝ позволява да провежда служебните си задължения от своя дом...

публикувано на 20.01.21 в 10:52
Снимката е илюстративна

Предлагат еднократна помощ за раждане на дете в община Бургас

Родители на новородено или осиновено дето в Община Бургас да бъдат стимулирани с еднократна финансова помощ предлагат съветници. Целта е да се насърчи раждаемостта и отговорното родителство.  До сега в община Бургас липсва такава нормативна уредба, посочват вносителите на предложението Георги Дракалиев и Николай Стоянов. Сред условията са..

публикувано на 20.01.21 в 09:58

Авариен ремонт затруднява движението на входа на кв. "Долно Езерово"

Заради извършването на авариен ремонт на пътя от входа на кв. "Долно Езерово" до кръстовището към портал № 2 на "Лукойл", се въведе временна организация на движението.  Тя ще е в сила от днес, 19 януари, до 26 февруари.

публикувано на 19.01.21 в 17:39

Част от "Изгрев" остава без вода в сряда

Водоподаването ще бъде спряно в част от бургаския комплекс "Изгрев" на 20.01.2020 г. (сряда) от 9 часа до 11 часа. Това се налага поради строително - монтажни работи. Прекъсването ще засегне блокове 15, 15 А, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 60, 61.

публикувано на 19.01.21 в 16:46

"Булевард Демокрация" на 19 януари

Голямото хвърляне на боб и карти започва. По-вероятно карти, че и фасулът вече не е от евтините стоки. Особено смилянският, внесен от Китай. Иначе, премиерът днес разпореди поетапно отваряне на обектите. Но… Всичко е под знака на „но“. Поредната идея, която едва ли е последна, ресторантите може и да може да заработят, но с 50% капацитет и..

публикувано на 19.01.21 в 15:03