Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Съмнения за лекарска грешка по време на раждане в родилното отделение на сливенската болница

Роднини на мъртвородено бебе в родилното отделение на сливенската болница „Д-р Иван Селимински“ настояват за пълно разследване на случая. Според тях родилката е била приета  с напълно здрав плод, а  по -късно са ги информирали, че бебето е родено мъртво. Съмненията им са за лекарска грешка на дежурния лекар д-р Таня Пашева. 

27-годишната родилка Галя Желязкова ражда мъртво момиченце. Бащата Пламен Желязков коментира, че ще търси отговорност на екипа, водил раждането, по съдебен път, защото до последно е нямало проблем с плода.

Всеки път като сме ходили на прегледи е нямало проблеми. Нито с майката, всичко, кръвно налягане, всичко е било добре и на бебето също и изведнъж става някакъв инцидент или не знам какво.

Раждането е водено от д-р Таня Пашева, лекарят, при който през лятото почина 33-годишната родилка Ренета Томова. Роднините на Галя Желязкова изразиха съмнение за допусната лекарска грешка .

 Ние се съмняваме в д-р Пашева направо да ви кажа - лекарска грешка.

Директорът на болницата д-р Васислав Петров коментира, че родилката е преносвала плода, но въпреки това ще предизвика Медицински одит, за да направи проверка по случая и да се проследят действията на дежурния лекар д-р Пашева. Според него лекарският екип е направил всичко възможно детето да бъде спасено.

 Бебето е родено мъртво. Взето е в Неонатологично отделение, реанимирано е , включено е на апаратна вентилация. За съжаление не е успяло да възстанови сърдечна дейност.

В момента 27-годишната родилка в добро състояние.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Експерти: Въвеждат зелена вълна по "Демокрация“, булевардът е безопасен

В края на август по булевард „Демокрация“ ще се въведе зелена вълна за придвижване на превозните средства. В момента се извършва мониторинг за натовареността на пътната артерия.  Преброяване на превозните средства и пътниците по булевард „Демокрация“ се провежда в момента.   Данните ще послужат за изговяне на система за зелена вълна..

публикувано на 23.07.21 в 15:55

Община Сливен е в готовност да започне ремонт на „Стефан Стамболов“

Община Сливен е в готовност да започне ремонт на един от най-големите и най-натоварени булеварди в града – „Стефан Стамболов“, съобщиха от общинската администрация. Ремонтът ще бъде направен в два етапа. За първият етап са заделени 700 хиляди лева. Първият етап от ремонта на булевард „Стефан Стамболов“ ще започне след месец и ще включва..

публикувано на 23.07.21 в 14:41

"Булевард Демокрация " на 23-ти юли

Темите в "Булевард Демокрация": Растът случаите на коранавирус в бургаска област, подготвят отново инфекциозното отделение в болницата в Айтос, ще се изхвърлят ли ваксини,  за ситуацията към момента в региона репортаж на Нина Рангелова Също тя ще ни разкаже според пътни експерти безопасен ли е ремонтираният буле. Демокрация или не..

публикувано на 23.07.21 в 14:29

Близо 1,5 млн. лева са задълженията към ВиК Ямбол

Близо 1,5 млн. лева са задълженията към ВиК Ямбол. От държавното дружество печелят съдебните дела срещу некоректните абонати, но в много от случаите те не са в състояние да погасят дълговете си. Всяка година ВиК – дружеството успява да събере около 15 процента стари задължения, но междувременно се натрупват нови, обясни управителят инж...

публикувано на 23.07.21 в 11:15

БНР - Бургас провежда кампания в помощ на Дома за хора с умствена изостаналост в Русокастро

БНР – Бургас провежда кампания в полза на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в Русокастро. Социалната институция съществува от 1973 година, разположен е на 30 км от Бургас и се намира в община Камено. В него са настанени 130 младежи и мъже от 18 до 65 години. Те имат нужда от дрехи, одеяла и спално бельо. Ще сме..

публикувано на 23.07.21 в 09:30

"Булевард Демокрация" на 22-ри юли

Един от проблемите лятно време са случаите на нерегламентирано тралене на морското дъно. От ИАРА признаха, че те са зачестили и вече има санкционирани. Повече очаквайте в днешната ни тема. Засега се очертава силен този сезон. От туристическата камара дори предупредиха да не се тръгва към морето без рецервация. Подробностите също в първия час на..

публикувано на 22.07.21 в 14:51

Спряха ремонта на пътя Маринка -Твърдица

Ремонтът на пътя от Маринка до Твърдица е спрян, съобщи кметът Любомир Узунов. Той е изпратил писмо до министерството на регионалното развитие и благоустройстовото, за да разбере каква е причината.Това се случва след освобождаването  на управителя на "Агенция пътна инфраструктура". В писмото Узунов  подчертава,че рехабилитацията започна след дълго..

публикувано на 22.07.21 в 14:02