Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Съмнения за лекарска грешка по време на раждане в родилното отделение на сливенската болница

Роднини на мъртвородено бебе в родилното отделение на сливенската болница „Д-р Иван Селимински“ настояват за пълно разследване на случая. Според тях родилката е била приета  с напълно здрав плод, а  по -късно са ги информирали, че бебето е родено мъртво. Съмненията им са за лекарска грешка на дежурния лекар д-р Таня Пашева. 

27-годишната родилка Галя Желязкова ражда мъртво момиченце. Бащата Пламен Желязков коментира, че ще търси отговорност на екипа, водил раждането, по съдебен път, защото до последно е нямало проблем с плода.

Всеки път като сме ходили на прегледи е нямало проблеми. Нито с майката, всичко, кръвно налягане, всичко е било добре и на бебето също и изведнъж става някакъв инцидент или не знам какво.

Раждането е водено от д-р Таня Пашева, лекарят, при който през лятото почина 33-годишната родилка Ренета Томова. Роднините на Галя Желязкова изразиха съмнение за допусната лекарска грешка .

 Ние се съмняваме в д-р Пашева направо да ви кажа - лекарска грешка.

Директорът на болницата д-р Васислав Петров коментира, че родилката е преносвала плода, но въпреки това ще предизвика Медицински одит, за да направи проверка по случая и да се проследят действията на дежурния лекар д-р Пашева. Според него лекарският екип е направил всичко възможно детето да бъде спасено.

 Бебето е родено мъртво. Взето е в Неонатологично отделение, реанимирано е , включено е на апаратна вентилация. За съжаление не е успяло да възстанови сърдечна дейност.

В момента 27-годишната родилка в добро състояние.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителен футболен турнир в помощ на Криси

Благотворителен футболен турнир ще се проведе в Бургас на 3 и 4 юли. Инициативата е в подкрепа на 5-годишния Криси, който има нужда от вливане на стволови клетки. Турнирът ще се проведе на игрищата на Спортния център Славейков  във формат 5+1, като всеки отбор ще изиграе минимум два мача. Всички събрани средства ще бъдат преведени по сметката на..

публикувано на 19.06.21 в 15:26

Поройният дъжд наводни кръговото кръстовище до Летище Бургас

Поройният дъжд наводни и направи непроходимо кръговото кръстовище до Летище Бургас. Образуваха се колони от автомобили, а части от тях потънаха в наводнените участъци.  Снимки: Магдалена Текла.  

публикувано на 19.06.21 в 14:59
Снимката е илюстративна.

Обновяват спортната инфраструктура в община Айтос

Продължава обновяването на спортната инфраструктура в община Айтос. Два от проектите са за Спортния комплекс "Крум Делчев", съобщиха от Община Айтос.  Единият от проектите е за нова спортна площадка в комплекса "Крум Делчев". Общата стойност на проекта е около 100 000 лв.  Финансирането е по "Програмата за развитие на селските райони"...

публикувано на 19.06.21 в 14:35
Снимката е илюстративна.

„Зелената вълна“ по бул. „Демокрация“ стартира до края на август

До края на август ще стартира т. нар. зелена вълна по бургаския булевард „Демокрация“. Това каза за БНР-Бургас Иван Гюлев, началник на общинското звено по пътна безопасност. В момента системата се настройва, поясни той. „Всяка една светофарна уредба работи с определени фази. Иначе ще бъдат така направени, че при една определена скорост,..

публикувано на 19.06.21 в 14:27
Снимката е илюстративна.

12-то издание на фестивала „Хоро край поморийския бряг“ ще се проведе днес

12-то издание на фестивала „Хоро край поморийския бряг“ ще се проведе днес на централния площад в морския град. Официалното откриване ще е от 16.20 мин. Тази година във фестивала ще участват 35 клуба от страната.  Фестивалът „Хоро край поморийския бряг” няма състезателен характер. В програмата са включени традиционни хора от Северняшка,..

публикувано на 19.06.21 в 08:53

Нова организация на движението на Черешова задушница

Във връзка с провеждане на т.нар. „Черешова задушница”, движението на автомобили в района на траурния парк от 07.30 ч. на 19.06.т.г. / събота/ до нормализиране на трафика ще бъде организирано еднопосочно, като МПС  ще влизат през източния вход /до бензиностанция “Петрол”/ и ще излизат през южния, на ул.”Транспортна” /главен вход/.   Улица..

публикувано на 18.06.21 в 17:20

Проект дава тласък на културния туризъм в Приморско и Визе

Развитието на културно-историческия туризъм в региона Приморско-Визе бе обсъдено на информационен форум в читалището на Приморско. На него бе представен проект „Нашето културно наследство“, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция. Стойността на проекта е близо 480 000 евро. С част от тях са..

публикувано на 18.06.21 в 16:23