Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 15 декември

Една бележка обикаля днес Интернет, предполага се, че е от София. Та, тя гласи, че който не си вземе детето до 18 ч. от занималнята, то автоматично бива отвеждано в 7 Районно на полицията. И народът гракна! Естествено – виртуално. Ама това е същият народ, дето роди репликата, филмирана в последствие, „Къде е Кирчо? Техните го търсят да го бият“. Същият, който ражда вицове, в които бащи водят деца в детската градина, а те са в училищна възраст. Та не разбирам вълненията. Кое място е по-сигурно, отколкото в полицията? А и не бъдете толкова тесногръди. Сега е момента да си оставите наследството за отглеждане в районното за няколко дни, в които вие да забегнете в планината за романтичен уикенд. Или поне за уикенд. МВР ще го пази.

С дневна доза оптимизъм започваме днешната ни среща в „Булевард Демокрация“. До 18 ч. – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Протест в защита на емблематичните скали „Германката“ се организира за тази неделя. Както ви разказахме, там се строят ваканционни къщи. Мотивите на един от организаторите Петко Горанов

-  Как определят свалянето на билбордовете с хомосексуално съдържание създателите на кампанията? Какво целят с нея? Симеон Василев от Фондация „Глас“

-  Как и самите бургазлии я оценяват – анкета и авторски коментар

-  В темата ни днес – Поморие залага на развитие на културно – историческия туризъм за следващата година. Конкретика – от кмета Иван Алексиев

-  Коледно тържество се проведе днес в Дома за пълнолетни лица с увреждания в Русокастро, а БНР – Бургас, по традиция, помогна за доброто настроение там

-  За финал – предложенията от големия екран в рубриката „25 кадър“

-  И още – вълненията на българите от социалните мрежи, спортни новини и културните събития от региона

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас чрез Фейсбук, Инстраграм и Туитър.

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лимитирано време за паркиране на хората с увреждания в платените зони в Бургас

Ограничаване времето за паркирането в платените зони и персонализирани места пред жилищни сгради. Това са част от новите моменти в проекта на наредба за автомобили на хора с увреждания в Бургас. Тя се обсъждаше на комисии към общинския съвет и трябва да бъде гласувана в края на месеца, а управителят на ОП „Транспорт“ Андрей Рунчев поясни:..

публикувано на 24.09.20 в 16:34

"Булевард Демокрация" на 24 септември

Бившият член на Замунда банана бенд Радослав Бимбалов успя да свърши днес работа колкото една прокуратура, заедно с главния ѝ прокурор. Е, не без помощта на премиера Борисов, разбира се, но то у нас нищо не става без помощ. В отворено писмо, публикувано на Фейсбук страницата на Бимбалов, той пише следното: „ Борисов потвърди пред..

публикувано на 24.09.20 в 14:55

Вълчо Чолаков: Няма опасност от воден режим през следващите 10 месеца

Започнали са процедури по осигуряването на резервен вариант за водоснабдяването на Бургас и селищата, чийто източник е язовир  Камчия. Това каза, след среща с   председателя на партия " Възраждане" Костадин Костадинов, областният управител Вълчо Чолаков. Държавата гарантира, че са предвидени 60 млн лева, за да бъдат прехвърлени язовирите  порой и Ахелой..

публикувано на 24.09.20 в 11:46

В петък КАТ - Бургас няма да работи заради профилактика

Поради профилактика на системите „Регистрация на МПС” към сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас няма да предоставя услуги на граждани в петък (25 септември) след 13 часа. На гише № 3 ще се предоставят услуги за издаване на транзитни табели с регистрационен номер /транзитни номера/. За в бъдеще всеки последен петък от месеца по горепосочената..

обновено на 24.09.20 в 11:17

Излагат за поклонение иконата на св. Ефрем Нови в Камено

С благословението на Сливенския митрополит Йоаникий на 26 септември в град Камено излагат иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови в храм "Св. Георги". Светинята ще бъде посрещната в 9 часа в Камено с камбанен звън и ще престои за поклонение през целия ден. В 18 часа ще бъде отслужен молебния канон към чудотвореца Ефрем пред иконата с..

обновено на 24.09.20 в 10:09

Средец празнува! (СНИМКИ И ВИДЕО)

От днес Средец има младежки гвардейски отряд. Тържествата за отбелязването на 60 години от обявяването на населеното място за град  започнаха с церемония по връчването на знамето на ученическия отряд към училище „Св. св. Кирил и Методий“ на централния площад „България“. Това е 11-то подобно формирование в страната и трето в областта...

обновено на 23.09.20 в 17:56

Бургас и Братислава с общи инициативи в областта на образованието и туризма

Бургас и Братислава стартират серия от инициативи за сътрудничество в областта на образованието и туризма. Първото споразумение за обмен на ученически практики между гимназията по туризъм в Бургас и аналогичната в Братислава вече е факт и то беше официално подписано в посолството на България в словашката столица. На церемонията присъстваха посланикът..

публикувано на 23.09.20 в 17:33