Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надлезът край кв. "Сарафово" е отворен, спокойна е пътната обстановка в Бургаско

Надлезът край кв. "Сарафово", който е част от главния път Бургас-Варна, вече е отворен за движение на пътни превозни средства. Заради свличане на земна маса след порой в началото на октомври съоръжението беше временно затворено.

След укрепване на свлечения насип вече може да се преминава през надлеза, които е на републиканския път I-9 е през него се преминава за Поморие, квартал „Сарафово“ и Летище Бургас.

Спокоен е трафикът в областта, съобщиха от Областно пътно управление. Няма затворени пътища и проходи, видимостта е нормална. Движението по път ІІІ-208 Провадия – Айтос при км 51+713 в трябва да се осъществява с повишено внимание поради стеснен участък на пътното платно. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци и ограничение на скоростта до 30 км/ч. Срокът е до 15 януари 2019 г. Движението по път III-795 Малина – автомагистрала ,,Тракия” от км 45+000 до км 47+000 се осъществява в една лента поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Срокът е до 23 декември 2018 г. Движението по път III-7306 Черница – Сунгурларе – Славянци от км 5+000 до км 14+000 трябва да се осъществява с повишено внимание поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срокът е до 31 декември 2018 г. Движението по път III-7909 в участъка Равнец – Трояново от км 19+800 до км 26+000 се осъществява в една лента поради полагане на хоризонтална маркировка. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срокът е до 31 декември 2018.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разкриват временен консулски отдел на Чехия в Бургас за сезона

Областният управител на област Бургас проф. Мария Нейкова прие Посланика на Чешката Република в България Н. Пр. Мирослав Томин, придружаван от Почетния Генерален консул на Чешката Република за Варна, Бургас и Добрич – г-жа Зденка Боевова. По време на разговора бе заявена и от двете страни готовност за съвместна работа в посока задълбочаване..

публикувано на 30.05.24 в 16:37

В началото на юни „Алеф” награждава победителите в литературния конкурс

На 1 юни на официална церемония Център „Алеф” ще награди победителите в XI Единадесетият Международен литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”. Церемонията по награждаване ще започне в 18 часа в Културен дом НХК. Стойността на човешкия живот и цената, която нашите предци са били готови да платят за..

обновено на 30.05.24 в 16:25
снимката е илюстративна

Сливен търси пари за възстановяването на пет войнишки паметника

Област Сливен ще кандидатства за финансиране от държавния бюджет за ремонти и възстановяване на пет войнишки паметника в населени места в общините Сливен и Нова Загора. Това е решено на заседание на Областната комисия „Военни паметници“.  Община Сливен кандидатства за ремонт на четири паметни плочи на обща стойност близо 6 хиляди лева в селата..

публикувано на 30.05.24 в 15:02

Акция за събиране и рециклиране на опасни отпадъци за пръв път в Ямбол

Кампания за събиране на опасни битови отпадъци се провежда днес в Ямбол. В мобилен пункт се приемат лекарства с изтекъл срок на годност, пестициди и различни видове препарати. Кампанията се провежда за пръв път в Ямбол, но в нея се включват много граждани, каза Марияна Тодорова, която прима от сутринта отпадъците: "На този етап добре, хората..

публикувано на 30.05.24 в 12:36

Предстои основен ремонт на улица в село Мъглен

Общинският съвет в Айтос единодушно гласува предложението на кмета Васил Едрев, общината да кандидатства с проект за основен ремонт на част от улица №20 в село Мъглен.  С решението, Общинската администрация получи картбланш да кандидатства с проекта за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Стратегията за Водено от общностите местно развитие..

публикувано на 30.05.24 в 12:32

Площад „Св.св. Кирил и Методий“ в Поморие става пешеходна зона

От утре  площад „Св.св. Кирил и Методий“ ще е затворен за движение на пътни превозни средства и става част от пешеходната зона на гр. Поморие. Налага се промяна в маршрутните разписания на градския транспорт с линии № 1, № 2 и № 4, както следва: - До 17:00 часа автобусите ще се движат по сегашния си маршрут (крайна спирка „Руски паметник“), като..

публикувано на 30.05.24 в 11:00

С 65 000 лева чистят речни корита и дерета в сливенски села

Около 65 хиляди лева предвижда да отпусне Община Сливен за намаляване на риска от наводнения и предотвратяване на преливането на водни обекти в населените места. Средствата ще бъдат използвани за премахване на растителност, изнасяне на отпадъци, за укрепване и оформяне на бреговите ивици. Работна група, назначена от кмета Стефан Радев, през февруари..

публикувано на 30.05.24 в 09:42