Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Несебър ще има ново пристанище

Проектът за Северното пристанище в Несебър е готов и внесен в Министерството на земеделието и храните. Това каза кметът на общината Николай Димитров. Той уточни, че проектът е за 7 милиона и 300 хил.лева и включва изграждането на 160 лодкостоянки. "Имаше тежки и тромави процедури и буквално хванахме последни дни преди да затворят програмата, защото все пак Несебър трябва да има модерно пристанище", каза Димитров.

Той определи отминаващата 2018-та година като спокойна, успешна откъм туристи. Година, в която са реализирани много проекти. 

"Сградата на пощата е с нова модерна визия. Слагаме нови осветителни стълбове на ул „Хан Крум“. Почти пред завършване е велоалеята в кв. "Черно море". Спортната база, която започнахме да изграждаме там също“, каза Димитров.

Кметът на Несебър допълни, че в момента вървят процедури с МРРБ по северния скат в Новия град, където общината има идея за Амфитеатър и аквариеум .


Още чуйте в интервюто на Даниела Костадинова:ВИЖТЕ ОЩЕ

Ранно записване на курсанти във ВВВУ „Георги Бенковски“

ВВВУ „Георги Бенковски“ обявява ранно записване на курсанти за учебната 2020/2021 г Обявените места са за „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ в професионално направление „Военно дело“. Обучението е за степен "бакалавър", в редовна форма по специализации както следва: 1.„Летец-пилот” –  14 места (12 места за МО и..

публикувано на 23.01.20 в 15:22
свинетърсач

"Булевард Демокрация" - на 23 януари

Борбата с африканската чума по прасетата достига уникални размери. Земеделският министър Танева, цитирана от БНР, заявила в парламента, че ще се ползват дронове. Първоначално реших, че ще са като военните. Няма нужда да наемаме съмнителни фирми, с офиси на „Поп Грую“, вх. 2, етаж 3, апартамент десен, образно казано, които със съмнителни методи..

публикувано на 23.01.20 в 15:08
Една успяла българка, която може да се върне у нас

След дъжд качулка или как ще връщаме българите, които изгонихме

През годините съм се нагледал на много умилителни мерки от страна на държавници, които желаят искрено доброто ни, които желаят да ни покажат светлината в тунела, в който сме закъсали, ама единственото, което постигат тези мерки, е да пълнят ефира и сайтовете. Като подобна ми звучи и новата, предложена от социалното министерство, чрез която ще..

публикувано на 23.01.20 в 14:21

Преминаха обществените обсъждания на проектобюджета на Несебър

В рамките на три дни в селищата на община НЕсебър се проведе обществено обсъждане на Проектобюджета за 2020 година, който предстои да бъде гласуван от местния парламент. По време на срещите по места общинските служители от ресорните звена информираха, че проектобюджетът е балансиран, изпълним и съобразен с приоритетите на общината и е..

публикувано на 23.01.20 в 12:30

Затварят "Гурко" от петък до неделя

Продължават ремонтните дейности на ВиК мрежата по ул. "Генерал Гурко". Там се изграждат  домови отклонения от ул. "Трайко Китанчев" до ул. "Цар Симеон I". Затова и в този участък ще бъде забранено движението на превозни средства в периода от 09.00 ч. на 24.01.2020 г. /петък/ до 19.00 ч. на 26.01.2020 г. /неделя/. Движението на МПС ще се извършва..

публикувано на 23.01.20 в 11:57

Местната инициативна рибарска група представя процедури за подбор на проекти

Информационният ден ще се проведе на 29. 01.2020 г. (сряда) в офиса на Местната инициативна рибарска група Бургас - Камено в Бургас, комплекс "Меден рудник", ЦАО "Възраждане". Програма на събитието 10.30 часа - представяне на процедура за подбор на проекти BG14MFOP001-4.042 "Продуктивни инвестиции в аквакултурите на територията на МИРГ Бургас -..

публикувано на 23.01.20 в 11:46

Спешни противоепидемични мерки за детските градини в Поморие

Във връзка с влошената епидемиологичната обстановка и зачестилите проявления на грипни и респираторни заболявания в детските градини на територията на община Поморие, считано от 23 януари 2020 г. провеждането на учебно възпитателния процес ще се осъществява по преценка на директорите на детските градини, без преустановяване на дейността. Това пише в..

публикувано на 23.01.20 в 10:30