Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2 години затвор срещу признание за продажба на наркотици

Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура Сливен се споразумя с обвиняем за продажба на наркотици. Той се е признавал за виновен и е приел да изтърпи 2-годишна присъда - "лишаване от свобода"  в бургаския затвор.
Бил е задържан на 26 септември тази година в Нова Загора , след като при обиск полицаи са открили в него, с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана /около 100гр./ и метамфетамин /около 6гр./ . Споразумението не подлежи на обжалване.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Полицай въвежда обвиняемия Омар Аднан в съдебната зала.

Омар Аднан е имал не една, а три възможности да избегне катастрофата, убила бургаските полицаи

Обвиняемият за причиняването на смъртта на двамата бургаски полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев в катастрофа  - сирийският гражданин Омар Аднан, е имал не една, а три възможности да избегне сблъсъка между автобуса с 47 нелегални мигранти и полицейския им автомобил. Това показва автотехническата експертиза, която един от авторите ѝ - проф. д-р..

обновено на 31.07.24 в 16:07

"Възраждане" сигнализират за ограничен достъп до пътя при сараите на Доган

Общинският съветник от ПП "Възраждане" Мариян Иванов сигнализира, че на второстепенна улица, която е общински имот, са поставени антипаркинг устройства. Става въпрос за пътя, който преминава край т.нар. летни сараи на Доган. Според него, така се ограничава ползването на улицата и близкия общински паркинг. Подаден е сигнал и до Община Бургас. От..

публикувано на 31.07.24 в 15:47
снимката е илюстративна

Двама са в болница след челен удар на пътя Малко Търново - с. Кости

Двама са в болница след катастрофа на пътя между Малко Търново и село Кости. 74-годишен шофьор е навлязъл в насрещното пътно платно при ляв завой и се е блъснал челно в автомобила идващ срещу него.  От удара са пострадали пътниците в блъснатия автомобил. Единият от тях е мъж на 62 години. Той е настанен за лечение в бургаска болница в отделение..

публикувано на 31.07.24 в 12:35

Непълнолетни подпалиха заведение в Морската

Двама непълнолетни са задържани за палежа на заведение в Морската градина на Бургас. Изгорели са навес, изграден от дървени летви и слама. Огънят е потушен от два противопожарни автомобила и шестима огнеборци. Задържаните са на 16- и 17-годишна възраст от Бургас. Работата по случая продължава.

публикувано на 31.07.24 в 11:42

Иззеха над 1400 литра нелегален алкохол при проверки по Черноморието

Митнически служители откриха 1407 литра нелегален етилов алкохол при проверки по Черноморието. Те са извършени от екипи на мобилни групи към Дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ (МРР) в Централно митническо управление и служители от отделите МРР в ТД Митница Бургас и ТД Митница Варна. Нелегалният алкохол с характеристики на ракия и..

публикувано на 31.07.24 в 10:42

Пожар избухна в апартамент в "Меден рудник", евакуираха три деца

Пожарникари спасиха три деца и болна жена от горящ апартамент в бургаския комплекс „Меден рудник“ този следобед.  Сигналът е подаден в 14:18 часа. По данни на полицията  в жилището на 11-ия етаж в блок 23 са били деца на 7, 10 и 11 години, както и 35-годишна жена, болна от множествена склероза.  Те са евакуирани от пристигналите на място..

публикувано на 30.07.24 в 15:05

Продължава оборудването на фургоните за най- тежко засегнатите в община Болярово

Продължава оборудването на фургоните, осигурени за най- тежко засегнатите от пожарите в крайграничната община Болярово. До момента са поставени 18 жилищни контейнери в селата Воден и Крайново. Не във всички фургони, в момента живеят пострадали от пожарите, уточни областният управител Николай Костадинов. „ В част от тях живеят семейства, други в..

публикувано на 30.07.24 в 14:17