Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Съветник предлага стотици трибагреници да красят Бургас по празници

Стотици трибагреници да красят Бургас по празници, предлага общинският съветник Георги Дракалиев в докладна записка.

„Украсата на един град по време на празници, винаги създава подходящо настроение у неговите жители и гости. Ярък пример за това е коледната украса по ул.“Александровска“ и пл.“Тройката“, с която гр. Бургас е известен в цялата страна. Извън периода на Коледа и Нова година обаче Община Бургас не разполага с друг вид украса, предвидена за дните на национални празници, а и на такива с местно значение”, пише в мотивите на докладната записка.

Георги Дракалиев обръща внимание, че този вид празници са тясно свързани с историята на България и Бургас, и имат подчертано патриотичен характер. Поради това, най-подходяща украса в такива дни са българските национални знамена.

По думите на вносителя, стълбовете на осветителните лампи по ул.“Александровска“ и пл.“Тройката“, по които е разположена коледната украса, представляват много удачно място за поставяне на знамена.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пръскат против комари

И през месец август Дезинфекционна станция - Бургас продължава обработката на открити градски пространства против комари. Ето графика за извършването на дейностите: Г  Р  А  Ф  И  К ЗА ИМАГОЦИДНА ОБРАБОТКА ПРОТИВ КОМАРИ -  студен/топъл  аерозол  /паркове и градини, комплекси и квартали, биотопни зони/  от 05.08.2020г до 29.08.2020 г. 05.08.2020..

публикувано на 05.08.20 в 08:56

Жители на Несебър ще протестират срещу хотел за карантинирани

Жители на Несебър заявиха намерение днес протестират  пред сградата на Областната управа в Бургас. Те са недоволни от определения хотел, в който да се  изолират болните  с коронавирус. Според тях, избраната сграда се намира на много оживено място и това е заплаха за здравето,както на живеещите в района, така и на туристите. Министерството на туризма да..

публикувано на 05.08.20 в 08:49

" Бургасбус" пуска допълнителни нощни курсове от 5-ти до 10-ти август

Тази седмица Бургас е домакин на Spice music festival, на предшестващ го кулинарно-музикален фест, както и на много други развлекателни събития. Очаква се те да бъдат посетени от хиляди гости на града и местни жители. Затова "Бургасбус" пуска допълнителни нощни курсове по линии Б11 и Б12. Можете да се възползвате от тях от вечерта на сряда срещу..

публикувано на 05.08.20 в 08:32

141 години от създаването си честват Военноморските сили

 Военноморските сили отбелязват с редица прояви 141 години от създаването си. Денят ще започне с в оенен  ритуал в Атия. Тогава  тържествено  ще бъде издигнат военноморският флаг от военните формирования, дислоцирани в Пункта за базиране. Ще бъдат връчени отличия от името на министъра на отбраната, на областния управител на Бургас, от кмета и от..

публикувано на 05.08.20 в 08:26

Протестното шествие премина по централната улица „Богориди“

Над 50 протестиращи потеглиха от сборния пункт - площада пред Общината в Бургас, съпровождани от полиция, с възгласите – Мафия и Оставка. " Всеки ден ще е така до оставката на правителството ", заканиха се недоволните. Идеята, според протестиращите бе да са сред хората, за да ги събудят. Колоната премина по главната улица „Богориди“ до..

публикувано на 04.08.20 в 19:44

Режим на водата в Садово

Нова заповед за режим на водата в село Садово. Кметът на община Сунгурларе д-р Георги Кенов забранява ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, тераси, моторни превозни средства и др. на територията на населеното място. Водоподаването ще бъде спирано през един ден за срок от 33 часа - от 08:00 до 17:00 часа на..

публикувано на 04.08.20 в 17:40

Махат оградите в „Росенец“, общината заплаши, че ще забрани ползването на „сараите“

Обрат с достъпа до плажа в Росенец, намиращ се до т. нар. „летни сараи на Доган“. Активисти на „Демократична България“ днес направиха изненадваща проверка за затворения с огради достъп до ивицата, които се оказаха преместени. Междувременно от Община Бургас разпоредиха тяхното премахване. Оградите с надпис „строителен обект“, днес бяха..

публикувано на 04.08.20 в 15:28