Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мери Бойс Бенд празнуват рожден ден с концерт, феновете ще изберат песните

На 9 февруари групата Мери Бойс Бенд ще отбележи с концерт в софийски клуб 24 години от основаването си. Подаръкът, който музикантите ще направят на почитателите си е, че ще изпълнят любимите им песни от репертоара на групата, които те посочат. В момента на фейсбук страницата на Мери Бойс Бенд има допитване по темата.

Мери Бойс Бенд приемат за своя рождена дата 28 януари 1995 година, когато е първото им участие на живо във формация от пет души, на сцената прочутия Кънтри клуб в София. Днес, след многобройни концерти, музикални изяви, срещи с почитатели, албуми, награди и песните „Непознати улици“, „Дългият път към дома“ и „Слънчогледите“ в учебниците по музика, Мери Бойс Бенд е една от най-успешните и обичани групи в България.

„Като човек е групата ни, всяка година помъдрява и се променя и има много различни неща, които й се случват. Равносметката са създадените песни и мисля, че това което сме направили е добро. Песните се харесаха на хората, много от тях станаха популярни. Важни за нас са и приятелствата, които създадохме!“, каза вокалистката на групата Мария Мутафчиева – Мери.

Повече може да чуете в звуковия файл:

Тя разказа, че не е било лесно през тези години и са се борили за да постигнат това, което са желали.

При правеното на песните ние винаги сме тръгвали от гледната точка на изкуството и в един момент, когато идва бизнесът срещу теб, когато разбираш, че има платени ротации и че парите, които са нужни за реклама са често повече от тези за записването на песента и всичко това е важно за да достигнеш до хората...Много е трудно да се вземат решения! И през годините ние сме разбрали много неща – получавали сме шамари, но сме били и супер изненадани от успехите на някоя песен!

Един от най – незабравимите концерти на Мери Бойс Бенд е на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина в Бургас като част от кампанията „Завръщане в Бургас“, защо музикантите ще го помнят завинаги може да чуете в звуковия файл:

Концертът, който предстои на 9 февруари ще е в навечерието на рождения ден и на самата Мария Мутафчиева, която е родена на 10 февруари.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивал за ЛЕГО роботика ще се проведе в Бургас

Ученици от ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“ демонстрираха своите проекти, с които ще участват във фестивал за Лего роботика. Той ще се проведе утре в Бургаския свободен университет . Другият отбор ще бъде от Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника. За събитието ще пристигнат ученици от цялата страна с интерес в..

публикувано на 19.04.24 в 16:12

Краеведът Соня Кехлибарева: На Великден старият Бургас ухаел на козунаци и печено агнешко

Краеведът Соня Кехлибарева представи лекция на тема „ Великденските празници и тяхното отбелязване в миналото в Бургас" в Етнографския музей.  Тя се организира във връзка с реализацията на образователна програма и осъществяването на амбицията музеят да бъде място, където хора, разполагащи с интригуваща информация, да представят своите изследвания в..

публикувано на 17.04.24 в 12:39

Забавна игра ще съпътства тази година цветното изложение „Флора“ в Бургас

Забавна игра ще съпътства тази година цветното изложение „Флора“ в Бургас. Флаери, свързани със събитието, се намират от днес в няколко културни обекта в града, както и в автобусите на градския транспорт, съобщават от Общината.  След като ги откриете и попълнете данните си в брошурите, може да ги пуснете в кутии, които ще бъдат поставени на централния..

публикувано на 16.04.24 в 15:47
Стара картичка от Великден. Лична колекция на Соня Кехлибарева

В Етнографския музей разказват как в Бургас са посрещали Великден

Публична лекция, посветена на  Великденските празници и тяхното отбелязване в морския град в миналото, ще поднесе  Етнографския музей в Бургас . Тя е насрочена за  днес  от 17:30 часа, в презентационната зала. Темата ще поднесе  Соня Кехлибарева, която е краевед, изследовател на историята на стария Бургас. Събитието се организира във връзка с..

обновено на 16.04.24 в 10:43

Ивайло Димитров изработва фотоалбуми и бюджетни подаръци

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 14.04.24 в 17:30

Анна Йончева - фотографът, който разказва за "различните" деца на България

Анна Йончева е фотограф, който организира редица благотворителни каузи. Тя иска и знае как да направи света по – добър и действа в тази посока с ентусиазъм и постоянство. Чрез благотворителни базари реализира идеята за поставянето на люлки за деца в инвалидни колички, помага за създаването на специална база за терапия с коне „Ахил“ и..

публикувано на 14.04.24 в 16:00

Вера Гиргинова обича да кара кайтсърф, да готви и да пътешества в Южна Франция

Вера Гиргинова е оперна прима, сопрано. Интересното за нея е, че е архитект, а след това завършва Музикалната академия и започва активно да се занимава с музика. Всъщност музиката е част от живота й още от дете. В семейството им те са три сестри и трите се занимават с музика, въпреки че родители им са архитекти по професия. В детската..

публикувано на 14.04.24 в 14:00