Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нов строеж край плаж – разкопават и „Градина“ (галерия) (обновена)

| обновено на 22.01.19 в 16:43
7
Снимка: Спас Узунов/Фейсбук


Строителни дейности се извършват и на къмпинг „Градина“. Багери разкопават района около плажа, каза за БНР – Бургас Спас Узунов от Българската фондация „Биоразнообразие“. Получихме сигнал от граждани и заварихме строителна площадка, но без указателни табели какво се изгражда:

„Разкопаване досами плажа. Може да се каже, че и върху плажа, защото това е част от бреговата ивица, на която се разполагат каравани и къмпинг – оборудване. Прави се изкоп, вчера беше с дълбочина, може би, 2 – 3 метра. Явно ще се наливат основи, масивна сграда ще бъде. Това, което се вижда на снимките е отводняване, защото е много близо до морето, водата се просмуква в изкопа и той постоянно се пълни с вода, така че има 3 – 4 помпи там, които постоянно работят, изпомпват вода към морето“

Строителните дейности край плажа на къмпинг „Градина“ са законни, коментираха от бургаската екоинспекция. Имотът е частен, на площ около 5.5 дка, проведени са екологични процедури. Детелина Иванова поясни, че ще се изграждат бар, ресторант, магазини и обслужващ паркинг

„Попада в Защитена зона „Бакърлъка“ за опазване на дивите птици и граничи със Защитена зона „Плаж Градина – Златна рибка“ за опазване на природните местообитания. Този имот е включен в Общия устройствен план на Община Созопол с предвиждания за курорт и допълващи дейности. В РИОСВ го подложихме на най-дългата процедура, която е възможна – по Оценка за съвместимост с предмета и целите на опазване на Натура – зоните чрез доклад, със заключение, че при спазване на определени мерки и условия, въздействие няма да има…“

Няма дюни в този парцел, категорична е Детелина Иванова. Имотът е бил земеделски, със сменено предназначение – за къмпинг.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

„Парична гаранция“ за Николай опитал да убие баща си с чук

Окръжен съд – Бургас измени взетата спрямо Николай Василев мярка в „Гаранция“ в размер на 3 хил. лв. Съдебната инстанция взе първоначално най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия "задържане под стража". Николай Василев е о бвинен в опит за убийство на баща си на 19 януари. До инцидента се е стигнало след постоянните скандали и..

публикувано на 08.04.20 в 15:36

Увеличават се делата и сложността на съдебните процеси в Окръжния съд на Бургас

Бургаският окръжен съд е четвърти по брой на магистрати в страната.4 549 е общият брой на разгледаните дела в съда през 2019 г. Това показват данните от годишния отчетен доклад на Окръжен съд – Бургас за 2019 година, изготвен от административния ръководител - председател на съда, съдия Росица Темелкова.  През отчетната година в съда са..

публикувано на 08.04.20 в 12:44

Изгоря кола в Бургас

Напълно изгоря автомобил в Бургас. Той е ползван от 26-годишен бургазлия.  Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и четирима огнеборци. От инцидента е засегната лявата част на паркиран в близост лек автомобил. Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно..

публикувано на 08.04.20 в 08:39

84-годишна жена от с. Мъглен почина от задушаване след пожар

 84-годишна жена от село Мъглен, община Айтос почина от задушаване, след като в стаята където спяла е възникнал пожар. За това информират от ОД на МВР Бургас.  Тялото на жената е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина" при УМБАЛ –Бургас.  При друг пожар в с. Бяла вода, община Малко Търново е изгоряло втория етаж на къща и покрива...

публикувано на 08.04.20 в 08:31

6 месеца затвор за кражба на колело

Шест месеца „лишаване от свобода“ бе наложена на мъж за кражба на колело. То е било оставено на етажната площадка в блок в "Меден рудник".  Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Споразумението, което бе одобрено от Районен съд – Бургас (на 07.04.2020 г.), е окончателно и има сила на влязла в..

публикувано на 07.04.20 в 15:26

Екстрадират белгиец за каналджийство в Гърция

Окръжен съд – Бургас допусна изпълнението на Европейска заповед за арест и предаде белгийски поданик на съдебните власти на Република Гърция. Там той ще лежи в затвора за срок от девет години и три месеца. Белгиецът е осъден за трафик на хора в южната ни съседка. Той ще трябва да заплати и парично наказание от 16 000 евро.  Решението на Окръжен..

публикувано на 07.04.20 в 13:59

Задържаха мъж след скандал в " Горно Езерово"

21- годишен бургазлия  е бил задържан след скандал  между мъже в " Горно Езерово". За него е бил подаден сигнал  в частен дом, разположен на ул. „Явор“. Полицаите са заварили компания,  като един от мъжете бил във видимо нетрезво състояние, той псувал и обиждал останалите. С цел прекратяване на скандала служителите отправили устно разпореждане към него,..

публикувано на 07.04.20 в 07:43