"Булевард Демокрация" - на 4 февруари

Български незрящи, ползващи пенсии поради загуба на трудоспособност. Примерно
Снимка: trafficnews.bg

„Българските слепи са най-виждащите слепи“, пише във Фейсбук един приятел, перифразирайки онзи стар съветски лозунг. У нас няма нищо ново, всичко е добре забравено старо. А поводът – разследването на трафикнюз, които хванали двама стопроцентови незрящи (по документи от ТЕЛК), да си карат лъскавите коли из Долни Дъбник, нейде до Плевен. Те са незрящи, ние сме слепи. Даже – кьорави. Шефката на ловешкия ТЕЛК, която е обвинена, че е взимала рушвети, пък с 95% инвалидност. Очевидно – не пречи на работата ѝ. Тя е с увреждания. А, очевидно, ние сме инвалидни. В превод – невалидни. Очаквам скоро да ни обявят за фейк – държава, тоест – измислена такава.

Напълно реално е съществуването, поне в следващите три часа, на предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – в опасност ли е плажът на Черноморец, заради рибарското пристанище. Според местни рибари – от него е имало нужда, заради малкия капацитет на предишното. Според други – то е сбъркано още при проектирането му.

-  И още - 43 творби се вкючени в благотворителната художествена изложба, организирана  от Сдружение "Онкоболни и приятели" Бургас, която предстои тази вечер в Бургас.

-  Ще ви представим и новата игра на БНР – Бургас „Хаштаг „Обичам те“

-  За финал – 15 години рожден ден празнува днес социалната мрежа „Фейсбук“. Ще ви разкажем повече в рубриката „Точка ком“

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 3 хиляди лева събраха благотворително на концерт в Айтос

В Айтос, кампанията "Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда" се превърна в традиция. За жителите на града тя е жест на съпричаствост и внимание към възрастните хора, нуждааещи се от подкрепа. И тази година, НЧ "Васил Левски 1869" щедро предостави читалищната сцена за благотворителен концерт, а салонът беше препълнен с предимно млада публика...

публикувано на 16.12.19 в 10:39

Шофьори и кранисти са сред най-търсените на пазара на труда

Шофьори, кранисти, шлосери и други работници в производството продължават да бъдат едни от най-търсените на пазара на труда. Над 4 хиляди работодатели от цялата страна са участвали в анкетно проучване за да се определи къде липсват най-много специалисти и какви са нагласите във фирмите за качествата и знанията, които очакват те от бъдещите си..

публикувано на 16.12.19 в 09:12

Катастрофа по пътя Елхово - ГКПП "Лесово"

Временно е ограничено движението по път I-7 Елхово - ГКПП "Лесово", поради пътнотранспортно произшествие. На мястото на инцидента се извършват процесуално следствени действия. Катастрофата е на няколко километра след град Елхово. Челно са се сблъскали лек автомобил с ямболска регистрация и румънски тир. Шофьорът в колата, който е пътувал сем, е..

публикувано на 15.12.19 в 14:53

Да има етажни и фамилни паркинги искат съветници от Бургас

В Бургас предстои да бъдат изградени етажни паркинги, които ще са със символични цени. Според общината - при 8 часов престой ще се плащат само 2 лева. Вносителите на предложение Кирил Начев и Георги Събев искат да има фамилна екозона с   паркоместа, които да са с различно оцветяване, каза управителят на общинско предприятие „Транпорт“ Андрей..

публикувано на 15.12.19 в 12:45

Съветници от СЕК искат „зелен фонд“

Планираното повишаване на данъците за автомобили в предлагания от общинската администрация вид няма да доведе до подобряване на екологичната обстановка в Бургас. Около тази позиция се обединяват членовете на групата съветници на ПП СЕК. Константин Бачийски и колегите му Кирил Начев, Георги Събев, Христина Секлемова и Красимир Калудов..

публикувано на 15.12.19 в 10:20

Нови светофари ще бъдат поставени на възлови кръстовища в Ямбол

Повече от 30 години светофарите в Ямбол не са подменяни, а честите аварии създават неудобства за пешеходци и водачи. Все по- често на най- натовареното ямболско кръстовище, до Ловния дом, светофарът не работи и в пиковите часове се налага полицаи да регулират движението. Зам.- кметът на Ямбол Михаил Керемедчиев коментира „..

публикувано на 15.12.19 в 09:26

Слаб интерес към програмата "Старт на кариерата"

Незаети остават много от местата обявени по програма "Старт кариерата" в страната и в частност в нашия регион. Одобрени са вече новите кандидати, които ще започнат работа в общински и държавни ведомства. Интересът е слаб, въпреки че се осигурява работа след изтичането на заетостта по програмата. Програмата "Старт на кариерата" дава възможност да..

публикувано на 15.12.19 в 08:24