Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото на животновъдите от Болярово отива във Върховния съд

Делото на стопаните от Болярово, които отказаха да допуснат ветеринари да умъртвят животните им, няма да се гледа в Ямбол, тъй като всички съдии от административния  съд си направиха отвод.

Това  налага прекратяване на делото и изпращането му на Върховния административен съд за определяне на друг съд, който да го разгледа, се посочва в определението.

Делото на Ана Петрова и Тодор Тодоров е срещу заповед на директора на Областната дирекция по безопасност на храните за заличаване на фермата като животновъден обект, заради положителни проби на заболяването чума по дребните преживни животни. Фермата беше заличена по документи, но и в момента стадото е живо и наброява над 270 животни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад. В гасенето участват 4 хеликоптера - два български и два чешки, а при необходимост ще се включат вертолети от Франция и Испания. На място са стотици пожарникари, горски служители и доброволци.  Няма опасност за населените места и хората в районите, в които е обявено частично бедствено..

публикувано на 19.07.24 в 14:29
Една от къщите в село Воден.

Бургазлии помагат на Воден: как и къде можете да дарите

Призив към бургазлии да помогнат на хората в бедстващото заради пожарите ямболско село Воден отправи Мариана Русева. Жената има наследствена къща там, която не е повредена, за разлика от повече от 30-те къщи, до които огънят стигна. Всеки, който желае, може да ѝ остави дарения (пари, храна, вода, дрехи) до 12 часа утре, 20 юли, на..

публикувано на 19.07.24 в 14:19

Пожар на дюните край Несебър

В 11.50 часа е поучен сигнал за пожар на дюните край Несебър. Два екипа на пожарната са там посочи, началникът на областната служба - старши комисар Николай Николаев.  Горят сухи треви и храсти. На този етап няма опасност огънят да се разпространи. 

публикувано на 19.07.24 в 14:05

Осигурени са храна и вода до края на седмицата за пострадалите във Воден

18 души от Воден и Крайново са загубили основните си жилищата, каза за БНР Бургас зам.- кметът на община Болярово Нина Терзиева. Това показва описът, направен от общинската комисия. Готови са протоколите за изгорялата покъщнина. Описът е направен вчера, има и други засегнати хора, но за тях сградите не са основни домове и имат алтернатива...

публикувано на 19.07.24 в 13:01

Сменят директорите в 13 бургаски училища и още 19 в областта

Конкурси за нови директори в 32 училища в област Бургас обяви Регионалното управление на образованието.  13 от тях са в град Бургас, останалите са в Айтос, Карнобат, Несебър, Каблешково, Камено, Слънчев бряг и селата Пирне, Оризаре, Бата, Горица, Струя, Планиница, Череша, Снягово, Трънак, Факия, Лозарево, Съединение. При повечето причината..

публикувано на 19.07.24 в 11:33

Стотици пожарникари, горски и военни четвърти ден се борят с огъня в община Болярово

Четвърти ден продължава пожарът в крайграничната община Болярово. Остава в сила частичното бедствено положение обявено в пет населени места. В борбата с огъня са включени стотици пожарникари, горски служители, военнослужещи. В района има противопожарни екипи и тежка техника от няколко области, в готовност са и два хеликоптера от Авиобаза Крумово,..

публикувано на 19.07.24 в 10:54

Калин Стоянов: Работим на три фронта в Ямболско, единият от тях тръгва към Турция

Служебният премиер Димитър Главчев и вътрешният министър Калин Стоянов дават брифинг в село Мамарчево.  "На територията на Крайново, Воден и Шарково работим на три фронта, които са доста широка разпрострели пожарите. Единият от тях тръгва към българо-турската граница, която е сравнително близо. Реално има засегнати няколко къщи от селото. Малко..

публикувано на 19.07.24 в 09:35