Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Иван Костадинов от КТ „Подкрепа” – Бургас: Благодарим на всички, които са с нас в последните 30 години

Конфедерация на труда  „Подкрепа” отбелязва 30 години от своето създаване. На  8-ми февруари 1989г.  се създава синдикатът, чиято единствена мисия е защита на основните социални и трудови права, съобщиха от бургаската структура.Към днешна дата в КТ „Подкрепа”  членуват над 150 000 души,  обединени в 36 регионални синдикални съюза, 30 федерации и национални синдикати и 4 асоциирани организации.Само в  Бургаска област членовете на конфедерацията на труда са 6000 души. 

През годините няма значимо събитие не само в Бургас, но и в страната, в което КТ „Подкрепа” да не е участвала. Тя   води множество митинги, протести, шествия и стачки през годините, повечето от които завършват успешно със желания резултат.
Конфедерацията на труда застава зад две национални стачки. Една срещу правителството на  Андрей Луканов през 1990г. и втора срещу правителството на Жан Виденов през 1997г.

По повод годишнината,  председателят на КТ" Подкрепа" в Бургас Иван Костадинов изпрати поздравителен адрес до  членовете на синдиката.В него пише:

     Скъпи приятели,

Поздравявам Ви по случай тридесетата годишнина от създаването на КТ „Подкрепа”. Вече три десетилетия ние сме рамо до рамо, обединени от общата ни цел – гарантиране на основни социални и трудови права. Днес, толкова години по-късно, няма как да не направим заключението, че това е борба, която имаше начало, но не трябва да има край. Защото  КТ „Подкрепа” винаги ще има своето значение и роля в баланса на отношенията между работодатели и служители в гарантирането на достоен труд.

Огромно значение за развитието на КТ „Подкрепа” имат предишните и настоящи ръководства, които отделиха най-хубавите години от  живота си, за да помагат. Те ни заразиха със своя хъс и непреклонност.

Няма човек, дошъл при нас, независимо от това дали членува в организацията или не, чийто проблем да не сме изслушали и да не сме опитали да помогнем.  Искрено пожелавам на всички ни да продължаваме своята мисия, а именно гарантирането на достоен труд.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат с петиция разширение на синята зона в жк "Възраждане" /ОБНОВЕНА/

Онлайн петиция за разширяване на синята зона започнаха живущи в бургаския комплекс „Възраждане“. Инициаторите смятат, че така ще се реши проблема с безразборното паркиране и собствениците ще могат да паркират спокойно до домовете си.  Последното разширение на синята зона в Бургас е от март. С днешна дата към обхвата й иска да се присъедини ново,..

публикувано на 26.01.21 в 16:40

Ремонтират детска градина в Сливен за 1 милион

Започна обновяването на последната неремонтирана детска градина в Сливен – „Звездица“. Близо 1 млн. лв. ще вложи община Сливен в ремонта на детското заведение. Цялостен ремонт не е правен от построяването на сградата през 1975 година.  Кметът Стефан Радев обяви, че част от финансирането на ремонта е от общинския бюджет, а другата част е  от..

публикувано на 26.01.21 в 16:11

Приеха правилник за стимулиране на раждаемостта, неясно е с какви суми ще се подпомага

Правилник за стимулиране на раждаемостта в Община Бургас беше приет от общинските съветници. Предложението на политиците от ВМРО беше да се отпуска еднократна сума на родители, които имат поне средно образование и поне единият живее от две години на територията на общината. Надяваме се финансовото съдействие да е достойно, коментира вносителят..

обновено на 26.01.21 в 16:07

Ришкият проход отново е отворен за движение

Ришкият проход отново е отворен ца движение и в двете посоки, информират от пресцентъра на ОД на МВР Бургас.  Затварянето му се наложи поради изсипване на неукрепено арматурно желязо. Инцидентът е станал непосредствено след с. Прилеп, общ. Сунгурларе в посока Шумен 

обновено на 26.01.21 в 16:03

Кметът Николов: ВиК да подмени тръби, за да асфалтираме

Бургаските съветници подкрепиха искането на кмета Димитър Николов за  прецизиране и предварително обявене на списъка с предвидени за подмяна на тръби улици в годишния план на ВиК. Така те ще бъдат съобразени с него капиталовата програма на Община Бургас.  По този повод кметът Николов заяви следното: "Тази администрация, която ръководя, винаги се е..

публикувано на 26.01.21 в 16:00

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 26 януари

Живеещи в  бургаския комплекс „Възраждане“ започнаха онлайн петиция за разширяване на синята зона. Инициаторите смятат, че така ще се реши проблемът с безразборното паркиране и собствениците ще могат да оставят колите  спокойно до домовете си.Директорът на общинското предприятие Транспорт Андрей Рунчев ще поясни какви са вариантите за улесняване на..

публикувано на 26.01.21 в 14:53

Почистват речни корита и дерета в община Бургас

Мащабно почистване се извършва на речни корита и дерета от наноси, натрупани по време на интензивните валежи през този месец. Това информират от пресцентъра на Община Бупгас. Работата започна непосредствено след нормализиране на обстановката и обхвана всички реки и дерета на територията на общината. Работни групи със специализирана техника отстраниха..

публикувано на 26.01.21 в 14:19