Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна приемът на кандидати в академията на МВР

Започна приемът на курсанти, студенти и докторанти в Академия на МВР за учебната 2019/2020 год.

Кандидатите за курсанти / редовно обучение/, живущи на територията, обслужвана от Областната дирекция на полицията в Бургас, могат да кандидатстват по специалностите :

1. Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред

2. Гранична полиция

3. Пожарна и аварийна безопасност

Кандидатите могат да подават документи по образец в ОД на МВР  Бургас,  ул. „Христо Ботев” № 46, в срок до 4 юни, всеки работен ден. 

За допълнителна информация – сайтът на Академия на МВР или на тел. 056 856 812


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Софиянец се самопростреля във вилна зона "Маджестик"

Откриха мъртъв 39 –годишен софиянец във вилна зона „Маджестик“, която се намира между Сарафово и Поморие, съобщиха от пресцентъра на бургаската полиция.  Мъжът се е самопрострелял със законно притежаван от него пистолет.  Вилата е била наета от него и приятелката му за почивка, но след скарване между двамата тя се е прибрала обратно в София. От..

публикувано на 14.07.24 в 16:57

Трима души са задържани с над 800 гр. марихуана в Свети Влас

Трима разпространители на наркотици са били задържани по време на специализирана операция на територията на Свети Влас, съобщават от пресцентъра на МВР. Тя е била реализирана от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ на 12 юли. При проведените действия са извършени лични обиски, огледи и претърсвания на автомобили и..

публикувано на 14.07.24 в 12:26

Полицаи иззеха над 20 000 флакона с райски газ по Южното Черноморие

Над 20 000 флакона с  райски газ, продавани на различни места по Южното Черноморие, са открити и иззети при масираните полицейски операции, проведени в последните дни от служители от отдели “Икономическа” и “Криминална полиция” към ОДМВР - Бургас.  Установени са общо 19 лица, продаващи балони с райски газ, на които са съставени предупредителни..

публикувано на 14.07.24 в 09:26
Христо Узунов - гл.експерт Дирекция

Христо Узунов: Над 150 нарушения за половин месец констатираха данъчни инспектори

Над 150 са нарушенията на данъчното и осигурително законодателство по Черноморието. Това констатираха данъчни инспектори при проверки, само две седмици след началото на лятната контролна кампания на Националната агенция за приходите. Извършени са над 800 проверки, половината от тях са по Южното Черноморие. Проверени са търговски обекти, питейни..

публикувано на 13.07.24 в 16:32
Пожарникар от екипа, изпратен да угаси пожара в парк

Пожар пламна в парк "Росенец" до Бургас

Пожар избухна в широколистна гора в парк "Росенец" до Бургас.  На място бе изпратен един противопожарен автомобил с екип от огнеборци.  Огънят е обхванал малка площ. В парка се намира лятната резиденция на почетния председател на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган, където днес отиде съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров. Той напусна..

публикувано на 13.07.24 в 15:08

АПИ ограничава движението на камиони над 20 тона в 6 области

Агенция "Пътна инфраструктура" ограничава движението на камиони с тегло над 20 тона в шест области утре (14 юли) между 13 и 21 ч, съобщи пресцентърът ѝ. Причината е очакваното горещо време с температури над 35 градуса на сянка . Целта е да се намали рискът от деформации на пътната настилка и да се опази животът и здравето на пътуващите. Областите са..

публикувано на 13.07.24 в 12:20
Пожар. Снимката е илюстративна.

Пожарът в Ямболско се разрасна на 6000 дка, гори и широколистна гора

На б лизо 6000 декара се разрасна пожарът, който избухна вчера в  района на ямболските села Мелница и Гранитово. Първоначално той обхващаше 1000 дка сухи треви и храсти.  В момента няма опасност за населените места, уверяват властите. В овладяването на огъня са включени десетки пожарникари, военни граничари и горски служители. Продължава..

публикувано на 13.07.24 в 11:58