Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генералният консул на Турция в Бургас посети Сливен

Генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе се срещна с областния управител на Сливен Чавдар Божурски. Това е първото посещение на дипломата в областната администрация след назначаването му на поста., който прояви интерес към инвестициите на турски бизнесмени в местната икономика.
По думите му, турски граждани проявяват интерес към закупуването на имоти в малки населени места в региона и страната заради възможностите за природосъобразен начин на живот и домашно производство на селскостопански продукти. 
Дипломатът разгледа и природните богатства на Сливенския балкан.
Със съдействието на областния управител, ще се запознае на място с дейността на концесионера на туристически комплекс в местността Карандила, където той инвестира близо 2,5 млн.евро.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

По една подвижна секция ще има в общините Карнобат и Сунгурларе

По една подвижна избирателна секция за хората с трайни увреждания ще бъде разкрита за общините Карнобат и Сунгурларе. Решението е на Районната избирателна комисия в Бургас. В Карнобат подадените заявления от избиратели, желаещи за гласуват с подвижна урна са 21. Хората са общинския център и от село Кликач. Една избирателна секция с..

публикувано на 08.10.24 в 18:44

Гласуването зад граница: 719 избирателни секции в 57 държави

За предсрочните избори ще бъдат открити 719 секции зад граница в 57 държави. Днес изтича срокът за тяхното образуване от ръководителите на дипломатическите и консулските ни служби. Секции за гласуване извън дипломатическите представителства в Алжир, Австрия, Норвегия и Швейцария Цветозар Томов, заместник- председател на Централната избирателна..

обновено на 08.10.24 в 17:59

ЦИК ще има консултации за съставите на СИК в чужбина

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще проведе консултации с парламентарно представените партии и коалиции за съставите на Секционните избирателни комисии извън страната.  В консултациите могат да участват и други партии и коалиции, регистрирали кандидати. Членовете на секционните избирателни комисии зад граница се назначават от ЦИК по предложение..

публикувано на 08.10.24 в 07:39

Две досъдебни производства за купуване на гласове в Ямболско

В ямболска област при специализирана полицейска операция, свързана с политическите права на гражданите, са образувани две досъдебни производства за купуване а гласове, проверена е информация за опити за влияние върху вота чрез опрощаване на дългове. Служители от Икономическа полиция съвместно с представители на Регионалната дирекция по горите в Сливен..

публикувано на 04.10.24 в 15:47

Първият безплатен предизборен диспут по БНР-Бургас ще е на 9 октомври

БНР-Бургас организира първия безплатен диспут за предсрочните парламентарни избори за 51-ят парламент, насрочени за 27 октомври.  Той ще се състои на 09.10.24 г. от 13:05  до 15:00 часа.   Диспутът е на тема: „Възможна ли е формула за стабилно управление - компромиси и решения? Приоритетите за развитие на страната и региона в сферата на..

публикувано на 04.10.24 в 09:13

399 783 бюлетини ще бъдат отпечатани за Бургаски изборен район

399 783 броя бюлетини ще бъдат отпечатани за изборите на 27 октомври във Втори изборен район – Бургас, съобщава Районната избирателна комисия, която одобри тиража и графичния файл с предпечата й. Комисията потвърждава, че графичният вид на хартиената бюлетина съответства на регистрираните политически партии и коалиции за вота. След като..

публикувано на 03.10.24 в 15:45

Около 720 секции се очаква да бъдат открити за вота в чужбина

Очаква се да бъдат открити около 720 секции за гласуване извън България, като точният брой ще бъде ясен след решение на ЦИК, съобщават от правителствената пресслужба. Ср окът за подаване на предварителните заявления за гласуване в чужбина изтече.   Над 150 се очаква да бъдат секциите, в които ще се гласува с машини. Това докладва..

публикувано на 02.10.24 в 14:53