Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Music Point на 17.02 представяме най-горещите нови предложения

Мюзик Пойнт Плейлист: Cardi B & Bruno Mars, Khalid, Nicole Bus, Ariana Grande

Cardi B & Bruno Mars – Please Me
Спечелилата Грами за Най-добър рап албум за Invasion of Privacy Карди Би пусна още един проект с колегата си и друг носител на Грами Бруно Марс.

Please Meе звучи страшно приятно, изпълнено е със страст и напомнящо на арендби саунда от 90-те.

Парчето се появи малко след като Карди Би заличи своя Инстаграм след негативни коментари по адрес на триумфа й на Грами наградите. Карди и Бруно работиха заедно и над ремикса на Finesse. В края на януари миналата година песента достигна номер едно в британския радио чарт и стоя там три седмици. В Америка Finesse стоя една седмица на номер едно през март.

Please Meна Карди Би и Бруно Марс е премиерата на седмицата в Мюзик Пойнт.



Khalid - Talk
Това е един чудесен презокеански проект - американецът Калид и британците Дискложър. 

Експертно миксиране на арендби вайб и електроника плюс синтезатори, което създава усещането за морски бриз.

Миналата година Калид пусна мини албума Suncity, а през април очакваме дългосвирещ албум. Артистът, който в понеделник навърши 21, тези дни си сътрудничи със свои колеги като Нормани, Шон Мендес и Пост Малоун . Ако цялата тази еклектика е индикация за саунда на предстоящия албум определено сме фенове. 

Самият Калид сподели, че тавaта ще е кулминация на израстването му в изминалите две години. Toва ще бъде вторият му албум, дебютният му излезе през март 2017.



Nicole Bus – You
Актуален хит от щатските ърбън листи – парче от дама, която е родена в Холандия. Тя пленява със своя прочит на арендби музиката. Пътят й започва в госпъл църква, където е пяла като малка. Преди да влезе в класациите звездата й грее в няколко телевизионни конкурса, сред които Гласът на Холандия, където достига четвърт финал. You e пробивът й в американските чартове.  Тук феновете на класическият хип-хип сигурно ще разпознаят елементи от C.R.E.A.M. на У Танг Клан.


Ariana Grande – Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored
Миналия петък Ариана Гранде пусна петия си албум thank u, next и коментарите, на които попаднахме са повече от положителни: „шедьовър“, „няма да ви се иска да пропуснете нито една от 12-те песни“, „доста по-добър от предишния Sweetener“.

thank u, next освен с ясно послание към бившите на Ариана е и с намигване към големите музикални компании. На тях Ариана иска да каже, че няма намерения да спазва традициите. Неотдавна тя сподели, че иска да издава музика „както момчетата“ го правят. По думите й в музикалната индустрия момчетата се радват на повече свобода при креативната стратегия, включително и по въпроса кога да пускат музика. Така с този албум Ариана направи нещо срещу нормите - пусна нов албум по свое усмотрение малко след предишния си. Sweetenerизлезе в края на миналата година.



За премиерата на седмицата на Мюзик Пойнт и още актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания слушайте двучасовия ни микс в неделя от 5 следобед и сряда от 2 след полунощ по БНР Бургас.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Впечатляващ финал на „Солинария“ 2024

Завърши 4-ото издание на Младежкия арт фестивал “Солинария” в Созопол.  На сцената излязоха талантливите изпълнители от „Еврохор“ - уникален проект, който популяризира хоровата музика и насърчава културния обмен в Европа.  Под диригентската палка на Марко Амхерд и Донка Митева, 40 изпълнители от 19 държави впечатлиха публиката със своята програма...

публикувано на 14.07.24 в 09:02

Мариус Куркински играе днес "Нашенец" в Бургас

Мариус Куркински гостува днес в Бургас със спектакъла "Нашенец".  Това е моноспектакълът, с който през ноември миналата година актьорът отбеляза 30 години на театралната сцена, припомнят организаторите. На сцената Куркински пресъздава типичното за автора остроумие и виждания за живота и обществото, поднесени чрез забавни и трогателни истории...

публикувано на 14.07.24 в 08:41

"Еврохор" с концерт на "Солинария" в Созопол

Най-добрите хористи от Европа излизат на сцената на „Солинария“ в Созопол. Концертът на „Еврохор“ е тази събота на 13 юли от 21.00 ч. Еврохорът предлага възможност на млади певци в рамките на две седмици да репетират предизвикателна програма с двама известни диригенти, да подобрят вокалните си умения и да представят резултатите от работата си на..

публикувано на 12.07.24 в 10:57

Фестивалът "Арт поток" започва в Лозенец и Царево

За девета поредна година жителите и гостите на Лозенец и Царево ще станат свидетели на различни изложби, спектакли и премиери. Те ще бъдат част от превърналия се в традиция фестивал "Арт Поток", който ще се проведе от 12 до 22 юли. За първи път в него се включва и Приморско, където предстоят две музикални събития - на откритата сцена на..

публикувано на 12.07.24 в 09:10

Над 40 филмови заглавия влизат в програмата на BIFF'24

Международният филмов фестивал Бургас е сред най-чаканите летни събития и ще се проведе от 19 до 25 юли. Над 40 филмови заглавия и съпътстващи модули се включват в програмата на събитието. Входът е свободен, а локациите са Културен дом НХК и Културен център „Морско казино”.  Част от гостите, които ще преминат през фестивалната седмица са: Константин..

публикувано на 11.07.24 в 14:53

Д-р Иванка Делева: Бежанците носят нова енергия за изтерзаната ни държава след Първата световна война

Историкът Иванка Делева ще представи днес в Бургас монографията си „Бежанският въпрос в българо-турските отношения и установяването на източнотракийски бежанци в България през периода 1913 – 1925 година“. Това е докторската дисертация, която тя защити през март тази година в  Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“...

публикувано на 11.07.24 в 14:25