Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Чудни звуци“ на 17 февруари

Не пропускайте и тази седмица обзорът на най-добрата неанглоезична музика от цял свят. Малко след 21 часа започва предаването на Божидар Божков „Чудни звуци“. Днешното издание ще бъде посветено на музиката от филми. 

Голяма част от тези ленти никога не сме гледали, защото българските кина прожектират само американско кино. А в нашето предаване всичко американско е персона нон грата. Подбрали сме ви няколко знакови изпълнения в тематичните минути.

Но преди това е прегледът на националните класации, който започва от Финландия, където на седмо място е парчето „Обратно у дома“, изпълнено от певицата Абреу.

Не се учудвайте на странното за финландка име. Анна Абреу е всъщност от португалски произход. А нейната звезда изгря през 2007, когато участва във финландско музикално риалити и се класира втора. Оттогава е продала над 182000 диска във Финландия. През 2009-та година нейният албум „Просто красиво лице“, който бе трети в живота ѝ, бе обявен за най-популярната тава на годината във Финландия.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ансамбъл „Волжанка“

Дни на руската култура започват в община Созопол днес

Дни на руската култура започват в община Созопол. Началото ще бъде поставено от Държавна опера - Бургас със спектакъла "Руски романски", който ще бъде изнесен на 14 август от 20:30ч. на площад "Св. Никола" в Черноморец. В неделя в 20:00ч. във фоайето на НЧ „Отец Паисий“ ще бъде открита изложба от колекцията на Руския културно-информационен център,..

обновено на 14.08.20 в 08:34

18 издателства се включват в изложението "С книга на плажа"

Очаквана среща на издатели, автори и читатели със съдействието на община Бургас. Така книжния фестивал определи Мирослава Аргирова, управител на експозиционния център "Флора", домакин на проявата: "Не е тайна, че в днешно време книга може да се купи отвсякъде, но уникалното на подобен тип събития е, че тук читателят може да се..

публикувано на 13.08.20 в 16:25

Гостуването на Ангел Заберски Биг Бенд в Бургас се отлага

Ангел Заберски Биг Бенд  няма да успее да вземе участие в "Джаз в Бургас" на предварително обявената дата 14 август, петък. От Община Бургас отбелязват: Това отваря възможност за удължаване на фестивала и тази година той ще се проведе не в 4, а в 5 вечери! За целта вече е постигната договореност с Ангел Заберски Биг Бенд. Очаквайте скоро..

публикувано на 13.08.20 в 16:02

С рисунки и пластика Ивайло Пашкулски гостува в Несебър

Ивайло Пашкулски гостува на несебърската галерия "Павилион". Изложбата рисунка и пластика е под надслов "За важните неща". Срещата с автора е днес от 17.30 до 21.30 часа. В тези дни, когато чувствата и ценностите са объркани, а ежедневието ни е пълно с ограничения и неясни перспективи,  художникът ни напомня, че сме част от Вселената: „ Искам..

публикувано на 13.08.20 в 15:31

Започва подготовката за следващия SPICE Music Festival

Най-големият фестивал, посветен на 90-те в България -  SPICE Music Festival -  приключи, а организаторите и Община Бургас обявиха, че започва подготовката за третото му издание през 2021 година! Тази година фестивалът се проведе при ограничен капацитет, заради новите изисквания за осъществяване на събития от подобен мащаб, но въпреки това всяка..

публикувано на 13.08.20 в 12:00

Остров "Света Анастасия" с 4-дневни тържества от днес

Започват 4-дневните тържества за отбелязване празника на остров "Света Анастасия" от днес. Въпреки че светицата, която закриля острова, се почита на 22 декември, неговият празник се отбелязва на Успение на Пресвета Богородица - 15 август. И това не е случайно. Православният храм на остров Света Анастасия носи името "Успение Богородично". Предстоящите..

обновено на 13.08.20 в 07:49

Община Бургас подава ръка за реализирането на 26 малки арт проекта  

О бщина Бургас подава ръка за реализирането на 26 малки арт проекта   26 малки културни проекта на бургазлии ще бъдат реализирани с финансовата подкрепа на общината. По програмата за подпомагане са предвидени 80 000 лева. Сред тях има такива, които кандидатстват ежегодно, но също така и много нови артист-изпълнители, престрашили се да участват,..

публикувано на 12.08.20 в 12:24