Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Капан за птици" в бургаската опера

На 19 май предстои от 19:00 часа, в Държавна опера Бургас да бъде премиерата на съвременния визуален спектакъл на Красимир Марчев - "Капан за птици".

Иновативното шоу е по хореография на Антония Паскалева - дипломиран хореограф. Огромната мултимедийна видео-стена и най-високата разделителна способност, представляват неразделна част от шоуто.

Един разказ за свободата и оковите, за вечната битка между светлината и тъмнината. Пътуване през лабиринта на времето и пространството.
В главните роли  - премиер-солиститите от Държавна опера Бургас - Даниела Туртуманова, Стоян Фъртунов и Елена Георгиева. В спектакъла ще вземат участие и възпитаници на балетна школа  "Марина Змеева".
Музиката, костюмите и сценария са дело на Красимир Марчев, който е и режисьор на проекта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радослав Бимбалов: Признай злото в себе си, за да го победиш!

"Признай злото в себе си, за да го победиш!", призова от Бургас писателят, общественик с ярки позиции и дългогодишен рекламист Радослав Бимбалов. Той представи новия си роман „Ти, мое подобие“ в регионалната библиотека. Авторът намира необичайна гледна точка към темата за състраданието в съвременното общество.  Разказвачът в книгата е самият..

обновено на 08.10.24 в 20:14

Васил Славов представя в Бургас биографичната си книга

Биографичната книга „Строфи на кръвта” на Васил Славов ще бъде представена в Бургас. Тя е  номинирана за Годишните литературни награди на Портал "Култура" и за Литературните награди "Перото".  Авторът, който живее в Питсбърг, Пенсилвания, ще я представи на 10 октомври в Центъра за съвременно изкуство и библиотека, от 18.00 часа...

публикувано на 08.10.24 в 11:02

Йордан Маринов с ретроспективна изложба за 80-годишния си юбилей

Над 50 творби ще подреди бургаският творец и дългогодишен преподавател Йордан Маринов в Дружеството на бургаските художници. Изложбата ще е днес,  от 18.00 часа. Събитието се организира с подкрепата на Община Бургас, по повод 80-годишнината на художника, която се отбелязва на 15 октомври. Гостите на събитието ще се насладят..

обновено на 08.10.24 в 10:36

Започва традиционният "Фестивал на младите в изкуството”

Петото издание на инициативата „Фестивал на младите в изкуството” ще се проведе от 8 до 12  октомври в Бургас. Той отново ще предложи литература, изобразително изкуство, кино, вокални  и театрални работилници. За първа година във фестивала има участие на артисти от Чешката република, а публиката ще се наслади на интересна програма. Стартът на..

публикувано на 08.10.24 в 09:18

Бургаска галерия представя 22 знакови творби в столицата

Бургаската художествена галерия "Петко Задгорски" ще бъде представена с  22 творби от фонд "Живопис" на изложба в Съюза на българските художници в столицата.  Сред тях са творбите на Владимир Димитров -Майстора, Димитър Киров, Светлин Русев, Александър Петров, Атанас Пацев, Александра Мечкуевска, Ненко Токмакчиев, Стоян Цанев, Дамян Заберски и др,..

обновено на 08.10.24 в 07:55

Музиката на Йосиф Цанков в джаз концерта “Среща в приказката”

Музиката като вечност ще чуем в концерта  „Среща в приказката“ в Експозиционен център “Флора “ на 7 октомври от 19.00 часа. Почитателите на джаз музиката ще могат да се насладят на творчеството на Йосиф Цанков  в изпълнение на Симфониета Шумен,  джаз трио в състав Милен Кукошаров – пиано, Борис Таслев – контрабас и Атанас Попов – ударни, както и..

публикувано на 07.10.24 в 12:34

Фестивалът за улични изкуства 6Fest гостува в Бургас

Фестивалът за улични изкуства 6Fest (ШестФест) ще гостува за първи път в Бургас на 11 и 12 октомври, съобщават от Общината. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на общинския фонд „Култура“. Фестивалът ще представи цирк, театър, огнено изкуство и танци. Акцент в програмата е фокусът върху младите хора чрез участието в работилници за улични..

публикувано на 07.10.24 в 12:11