Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Бургас играе волейбол" тази неделя в зала „Младост"

В края на миналата година "Бургас играе Баскетбол" даде успешно начало на програмата "Активни и здрави" на Община Бургас, която е координирана от Гергана Брънзова.

Организацията продължава с интерактивното събитие "Бургас играе волейбол", чиято дата на провеждане е 24 февруари, неделя. Мястото  е зала "Младост" в комплекс "Славейков", а началото ще бъде дадено в 14.00 часа.

Целта на новата мащабна  инициатива е да популяризира различните спортове, да амбицира повече млади хора да бъдат активни, както и техните родители, да повиши интереса към училищния спорт и  да приобщи  всички клубове в обща платформа.

Участници в спортния празник "Бургас играе волейбол" на 24 февруари могат да бъдат всички на възраст над 6 г. - деца, ученици, родители. По- малки също са добре дошли! :)

Организации в същия формат ще има и занапред, като идеята е да се включат различни спортове.

Добре дошли са всички, които желаят да се забавляват активно!.

Елате със семейството си! Нека бъдем активни здрави!

Заявете участие тук:  http://bit.ly/volleyball-burgas-2019

Потвърдилите участие ще имат възможност да се включат в демонстративните и забавни мачове, в които всеки е победител, защото споделя радостта и емоцията към играта.

Програмата включва възможност всички присъстващи да се запознаят отблизо с основните елементи на волейбола, водени от специалисти и състезатели по волейбол, забавни интерактивни игри и награди.

В спортния празник ще участват всички волейболни клубове.

Първите 100 заявили участие получават волейболна топка. За всички присъстващи също ще има изненади!

* Има и формуляр за записване на доброволци, които да участват в организацията на това и на следващи събития:

http://bit.ly/volleyball-burgas-2019-d




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Колоездачи от 18 страни на Обиколката на България

Българска федерация по колоездене (БФК) и ДЗИ обяви детайли относно провеждането на 71-aта Международна колоездачна обиколка на България. Четвъртото най-старо шосейно състезание в Европа тази година отбелязва 100-годишен юбилей от провеждането на първата обиколка у нас. Стартът на Обиколката ще бъде даден на 24 август в София пред храм-паметник „Св...

публикувано на 14.08.24 в 17:00

Община Бургас призовава: Пазете плувците!

Заради празничната програма на остров Света Анастасия по случай 10-годишнината на туристическия комплекс, на 16 август, от 11:00 ч., от южния кей ще бъде даден старт на плувен маратон с дължина 700 м.  С оглед безопасността на плуващите, Община Бургас моли за повишено внимание от страна на собствениците на лодки и джетове, идващи към острова от..

публикувано на 14.08.24 в 11:40
Цанко Цанков

Цанко Цанков се подготвя за историческо плуване в река Дунав

За историческо плуване във водите на река Дунав се подготвя световния шампион Цанко Цанков, който днес навършва 37 години. В началото на септември той ще преплува 100 км. по реката между Видин и Козлодуй. За пръв път той ще плува в сладководни води и не скри, че това има своите особености.  "На първо място з аради сладката вода тялото има..

публикувано на 13.08.24 в 13:43

Сливен посрещна бронзовия медалист Божидар Андреев

Бронзовият олимпийски медалист във вдигането на тежести от олимпиадата в Париж Божидар Андреев и треньорът му Пламен Братойчев бяха посрещнати снощи в родния Сливен от кмета на общината Стефан Радев. Той им връчи юбилейни сребърни монети на символа на града „Стария бряст“ и парична премия. Радев определи щангите като „един от успешните спортове на..

публикувано на 13.08.24 в 07:33
Антон Коджабашев

Нужни са големи промени в българските щанги

След големия успех на българските щанги на олимпиадата в Париж, на следващата страната ни може да има поне 4-5 потенциални медалисти. За да се случи това обаче са нужни промени в управлението на този спорт, каза председателят на федерацията по вдигане на тежести Антон Коджабашев.  Златният медалист от Париж Карлос Насар не е получавал заплата от..

публикувано на 12.08.24 в 12:12
Христо Стоичков и Джани Инфантино

Стоичков започва работа във ФИФА

Футболната легенда Христо Стоичков е приел покана на президента на Световната  федерация (ФИФА) Джани Инфантино да започне работа в тази структура, написа българинът в страницата си в интернет. От публикацията не стана ясно с какво точно ще се занимава Стоичков, но по всичко изглежда, че ще влезе в Панела за развитието на играта, който е поверен на..

публикувано на 12.08.24 в 09:09
Карлос Насар стана олимпийски шампион

България на 26-о място в класирането по медали на Олимпийските игри

Б ългария завърши на 26-о място в класирането по медали на ХХХIII Олимпийски игри във френската столица, които бяха закрити снощи. За сравнение на Игрите в Токио 2020 България се нареди на 30-о място по медали, в Рио 2016 на 54-о, в Лондон 2012 на 51-о, в Пекин 2008 на 40-о и т.н. България заема 15-а позиция от държавите в Европа и 11-а от страните..

публикувано на 12.08.24 в 08:17