Търсят се кадри за новия туристически сезон

| обновено на 21.02.19 в 16:41

Започна търсенето на кадри за туристическия сезон. Работодатели набират  персонал чрез бюрата по труда. Десетки места са обявени в малките общини, съобщи днес Пенка Кирилова, директор на бургаската Агенция по заетостта.

1356 са обявените свободни позиции  за бургаска област. Повечето ще бъдат валидни до средата на май.

В Айтос се търсят касиери, пълначи. Има 18 работни места за рибно тържище.В Камено има места за хора,които да работят в химическото чистене.В Поморие почти на сто процента се търсят кадри за сезона камериерки, касиери, готвачи и др..  В  Несебър  също. В Карнобат в завода за кабели има обявени 60 работни места.В Сунгурларе търсят работници за сглобяване на детайли, в Руен позициите са сходни.

В Бургас  също се търси персонал:

Голям е броят на заявките за сервитьори.Търсят се 20 чистачи,20 помощник- готвачи,15 администратори на хотели, 70 са местата за оператор наземно обслужване на Летището.50 души са необходими за гише регистрации, 10 шофьори търси транспортна фирма. 

11 души, медицински персонал, е нужен за Спешната помощ в  Бургас. Близо  година местата са свободни,  обясни Живко Янакиев, директор на бургаското бюро по труда. Над 1000 ще бъдат работещите и това лято в различни фирми на територията на летището:

Има обявени в бургаското бюро  над 700 места. 60 процента от тях са за аеропорта.Най-търсени са ренгеновите лаборанти и общите работници. 

В момента бургаска област се намира на 5 място в страната по безработица, преди това са София, Варна ,Хасково и Пловдив.На 26 март в дома на НХК ще се проведе традиционната туристическата борса.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:


ВИЖТЕ ОЩЕ

А къде ще отидат парите от данъка за колите

Комисията по наука и иновации към Общинския съвет в Бургас настоява очакваните около 500 хиляди лева приходи от увеличението на данъка за автомобилите да бъдат насочени към реални дейности с екологична насоченост и мерки за подобряване качеството на въздуха. Комисията прие предложеното увеличение на данъка с идеята да има по- малко..

публикувано на 10.12.19 в 09:59

ВиК: Режим на водата в Сливен няма да има

Снабдяването с питейна вода в Сливен и нарасналите разходи на „В и К – Сливен“ за доставката на вода бяха обсъдени на извънредна среща при областния управител Чавдар Божурски с участието на управителя на „В и К – Сливен“ инж.Севдалин Рашев и ръководния му екип, кмета на община Сливен Стефан Радев и заместника му по строителството Любомир..

публикувано на 09.12.19 в 17:56

Строежът край Синеморец е временно спрян

Три двуетажни вилни сгради е предвидено да се строят в имота край Синеморец. 30% ще е плътноста на застрояването на площ 1310 кв. метра според инвестиционното намерение.  Строежът е временно спрян заради установени от община Царево нарушения след проверка в четвъртък, съобщи кметът Георги Лапчев: „Там не може да се строи в..

публикувано на 09.12.19 в 16:04

Увеличават такса смет в Карнобат

Законови промени могат да предизвикат увеличение на такса „смет“ в Карнобат Промени в Закона за управление на отпадъците и новите цени на обработката на суровините в регионалното депо принуждават община Карнобат да обмисля корекции в нивата на такса „смет“ Цената за преработката на един тон отпадъци вече е 95 лв вместо досегашните 57 лв...

публикувано на 09.12.19 в 15:24
снимката е илюстративна

Водеща полска фирма с интереси в млекопреработването в Сливен

Представители на полската фирма „Млековита“ ще посетят Сливен на 10 декември. Целта на визитата е да установят партньорски бизнес – отношения с фирми от Сливенска област, които работят в сферата на млекопреработката и производството на млечни продукти.  Организатори на посещението са Българо-полската търговска камара и областната..

публикувано на 09.12.19 в 14:22

Украинска компания ще лети до Бургас от следващата година

Украинската лоу-кост компания „Скай Ъп“ ще започне директни полети от Лвов до Бургас през следващото лятo, информират оттам. По линията ще има полети на всеки десет дни, в периода 3 юни – 5 септември. Планирано е те да са в сряда и събота.

публикувано на 09.12.19 в 12:08

Остават 7 дни за промени и плащане на авансовия корпоративен данък за 2019 година

На 16 декември изтича срокът за внасяне на последната месечна или тримесечна авансова вноска за корпоративен данък за 2019 година. Същевременно това е и последният срок, в който фирмите имат възможност да направят корекция на декларираните от тях авансови вноски за тази година, за да не надвнесат ненужно данък или за да не плащат лихви към НАП при..

публикувано на 09.12.19 в 10:43