Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова проверка на строежа на "Алепу"

| обновено на 05.03.19 в 10:56

В момента регионалната дирекция за строителен контрол в Бургас извършва проверка в местността „Алепу“, по-известна като Шофьорския плаж. Целта е да се установи, дали там се строят жилищни сгради или се изгражда геозащитно съоръжение за укрепване на свлачище.

През януари строителството в местността беше спряно от контролните органи заради установени нередности в техническата документация. 

В местността се предвижда строителството на 3 жилищни сгради, но за да започне то, трябва да приключи цялостното брегоукрепване на района. Преди две седмици при проверка на дирекцията за национален строителен контрол бе установено, че там е изградена подпорна стена, но техническата документация на проекта трябва да се преработи, защото е нарушена етапността на работата. Освен това контролните органи установиха, че там е предвидено изграждането на сгради с показатели над допустимите според закона за устройство на черноморското крайбрежие. 

Снимка
Снимка
Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Водното шоу на Поморие привлича туристи от цялото Южно Черноморие

Ако има атракция, която да се похвали с най-много клипове и постове в социалните мрежи това лято по Южното Черноморие, това със сигурност е водното шоу в Поморие. „Окъпан в светлина“, както е описан в документите на общината, фонтанът привлича стотици хора на крайбрежната алея три пъти в седмицата. Впечатляващото съоръжение е закотвено..

публикувано на 16.08.24 в 16:02

Безработицата през юли е 5,4%

Равнище на регистрираната безработица в страната от 5,4%1 отчита през юли административната статистика на Агенцията по заетостта. В резултат от работата на ромските и младежките медиатори, както и на трудовите посредници в бюрата по труда, през месеца са активирани над 5 150 души, което е с 18% повече спрямо предходния месец, съобщават от..

публикувано на 16.08.24 в 09:03

Силен туристически сезон за остров "Св. Анастасия" и през това лято

Силен туристически сезон на остров „Св. Анастасия“ през това лято. Традиционно най - много са българските туристи, но многобройни са и чужденците, които посещават туристическия обект. Тази година той отбелязва 10 години от своето създаване.   Островът празнува с хоро, плувен маратон и концерти Август е най – посещаваният месец..

публикувано на 15.08.24 в 13:15

Островът празнува с хоро, плувен маратон и концерти

С богата празнична програма остров Света Анастасия ще отбележи 10 години от обявяването му за туристическа дестинация. В продължение на 4 дни ще има концерти, изложба, поетично четене и още изненади. Островът празнува на 15 август, защото църквата там носи името „Успение Богородично“. Сред новите акценти ще са п луване край острова за..

публикувано на 15.08.24 в 08:20

Сезонът на плажовете по Южното Черноморие е по-добър

По-добър от миналия сезон, отчита Кирил Спасов, концесионер на плажове в Слънчев бряг и Созопол. Според него след класирането на Слънчев бряг в топ 100 на най-забележителните плажове, туристите са се увеличили. Това само идва да покаже нуждата от реклама на туристическия продукт, който предлага страната ни. "Една такава класация запознава голяма..

публикувано на 14.08.24 в 11:52

Морето по Южното Черноморие е чисто, уверяват от РЗИ Бургас

309 проби са взети от водите за къпане по Южното Черноморие, а до края на сезона предстоят поне още 200. За момента няма отклонения и качеството на водите е добро. 10 проби са взети са салмонела всички са отрицателни, посочи д-р Марияна Кофинова, заместник-директор на Регионалната здравна инспекция в Бургас. Има обаче някои места, които е..

публикувано на 14.08.24 в 08:40

Добра реколта от странджански манов мед, пчеларите запазват цените

Добра реколта от странджански манов мед отчитат пчелари тази година. Продажбите са на цените от миналата година и няма да се повишават, казват в бранша. Оттам се надяват да продадат добитите количества и да се отвори пазарът в чужбина.  В Странджа по-добра реколта отчитат както на обикновения манов мед, така и на защитената марка. "Успяхме..

публикувано на 13.08.24 в 13:35