Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 5 март

Бойко Борисов и Дмитрий Медведев на пресконференцията в Министерски съвет.
Снимка: БТА

И днес – между Изтока и Запада. Между АЕЦ „Белене“, Турски поток, ЕС, НАТО и ядрените ракети на Паси. Такава си ни е съдбата – все сме на кръстопът тук на Балканите. И, като че ли, ние сме една от нациите, която най-малко извлича дивиденти от това, дори напротив. Мечтите си ги давим в кръв, както казваше Джоко Росич в прочутия монолог. Мечтите ни са в ръцете на политици, които използват всеки един удобен момент да ни делят на фили и фоби и да трупат рейтинг с това. А ние удобно се хващаме на въдичката и започваме да се делим отново и отново. И си давим и настоящето.

Все още над морското равнище продължаваме със следобедното предаване „Булевард Демокрация“. До 15 ч. с Мариян – Райнов и Иванов.

Ето и акцентите:

-  Замърсяването с микропластмаса на българското Черноморие е съпоставимо с това на някои от най-замърсените морета в света. Много проекти и програми на Европейския съюз са насочени към разрешаването на тези проблеми. Подробности – в рубриката „Чуй Европа“

-  Защо бургаски ученици скочиха срещу дрескод в училище? Още за опита на Английската гимназия да унифицира облеклото

-  Брегоукрепване констатира строителната инскепция в местността Алепу. Как държавните органи обясниха продължаващите строежи там?

-  И Настимир Ананиев влиза в борбата за евровота, включен в новата партия ВОЛТ

-  Разбира се – спорт, култура и вълненията на хората от социалните мрежи

-  Можете да се свържете с нас и чрез Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Плувци от 8 до 68 години участваха в благотворителния маратон "Цонка Тодорова"

180 души се включиха в благотворителния плувен маратон „Цонка Тодорова“. Той се проведе миналата неделя – 7 юли. В плуването с кауза, което се проведе за осма поредна година, участваха и 25 деца на възраст от 8 г до 16 г. Най – малкият участник бе на 8 г., а най - възрастният на 68 г. Продължава записването за благотворителния плувен..

публикувано на 10.07.24 в 18:30

Изследват 20 работници в Ямболско за бруцелоза

Над  20 работници от животновъдни ферми в Ямболска област ще бъдат изследвани за бруцелоза. До момента е регистриран случай на заболяването в крайграничното село Горска поляна. 53 годишен мъж е лекуван в инфекциозното отделение на ямболската болница, след като е пил сурово мляко от заразено животно. Той вече е изписан, но в региона продължава да се..

публикувано на 10.07.24 в 15:56
Микробус на едната фирма-превозвач; снимката е илюстративна

Има ли правостоящи пътници в автобусите по линията Бургас-Айтос?

За нарушение в Закона за автомобилните превози сигнализират от партия „Единение“. Те са входирали писмо до Общинския съвет в Бургас относно капацитетът на автобусите по направлението за Айтос. Според сигнала им има пътници, които стоят прави в превозните средства. След проверка на БНР Бургас по случая, стана ясно, че наистина в част от..

обновено на 10.07.24 в 14:19

Фургон изгоря напълно в бургаска складова база

Фургон изгоря напълно в складова база на бул. "Янко Комитов" в к-с "Славейков". Пожарът е възникнал, след като в близост са рязали стари стелажи. От искрите е засегнат и пострадалият фургон, ползван от 51-годишен бургазлия.  Огънят е потушен от два противопожарни екипа и четирима огнеборци.  По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 10.07.24 в 10:51
архив

АПИ: Различни ограничения има в участъци по АМ "Тракия"

Шофьорите да се движат с повишено внимание в област Сливен по АМ „Тракия”,  от км 229+286 до км 273+354 и в двете посоки - за Бургас и София.  Причината е подмяна на ограничителни системи за пътищата. Ограничава се аварийната лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срокът за приключване на тези дейности е до 19 юли, съобщи Агенция „Пътна..

публикувано на 10.07.24 в 09:09
снимката е илюстративна

Затварят улица в кв."Рудник" за два месеца

Реконструкция и модернизация ще се извършват на участъци от водопроводната и битова канализация в бургаския квартал „Рудник“. Те ще започнат от днес - 10 юли.  Във връзка с това се налага спиране на движението по ул. „Йорданка Николова“ – от входа на квартала до ул. „Искър“. Строителните дейности ще продължат до 10.09.2024 г. От "Бургасбус"..

обновено на 10.07.24 в 07:56

ВиК: На няколко места в Бургас ще спира водата днес

От 9 часа до 14 часа ще бъде спряно водоподаването на бургаската ул. "Крайезерна" в Логистичния парк, съобщи водоснабдителното дружество в града.  Също днес  от 08:30 часа до 17:00 часа ще бъде спряна водата в района между улиците  "Шейново", "Македония", "Гладстон" и "Сан Стефано". Ще се извършват строително-монтажни дейности.  А утре - 11..

публикувано на 10.07.24 в 07:39