Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Комисията по транспорт предлага да бъдат изградени две спирки около Турското консулство

Спирки да бъдат обособени около Турското консулство реши комисията по транспорт към общинския съвет. Предложението идва от граждани, които живеят в района.Тяхна подписка е внесена от Султана Райкова./ Прочети тук./ То ще бъде разгледано и от съветниците в комисията по устройство  на територията. 

Това е поредна подписка на жителите, бяхме предизборно обещали с кмета Димитър Николов  проблемът да се реши, каза  общинският съветник Димитрина Буланова.Тя обясни, че също живее в района и е наясно с трудностите, които изпитват хората с придвижването. Преди  години пенсионери от близкия клуб също са правили подписки и са настояли да има спирка, тъй като в него се събират възрастни хора от целия град и близките селища, поясни Буланова. 

Аз съм се подписвала още преди да стана общински съветник.Този въпрос е хубаво да бъде решен, много е лесно да  кажем няма възможност. Трябва да помислим за възможност. Не е хубаво безопасността пак да я вкараме като причина, за да не се свърши работа.

Да се направят джобове, предложи Буланова и даде за пример спирката да Пантеона. Идеята подкрепиха повечето общински съветници, Ангел Божидаров заяви:

От Гъбката до Чадъра, от дясната страна няма никакъв проблем, където искат да се направи.Едно джобче, не режеш дървета.В обратна посока след Турското консулство също е възможно.Въпросът е дали има желание да се направи.

Резерви относно изграждането на спирките  изрази Гинка Драгнева от общинска администрация:

В района на Приморски парк, на арх. Илиева становището е, че няма как да се пипа там. От страната на Турското консулство може би трябва да се вземе становище.Това решава ли проблемът на тази зона? Остават около 100 метра до спирката на Трета поликлиника.

Общинските съветници обаче възразиха относно разстоянието. Решението ще бъде взето на заседанието в края на март.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ул. „Цар Шишман“

Затварят за движение утре кръстовището на ул. „Апостол Карамитев“ с ул. „Марагидик“

Във връзка с аварийни ВиК дейности ще бъде затворено кръстовището ул. „Апостол Карамитев“ – ул. „Марагидик“ утре от 08:00 до 17:00 ч. Преминаването на автомобилите от ул. „Марагидик“ до ул. „Васил Априлов“ ще се осъществява през ул. „Ал. Велики“, като се пресича пешеходната зона.

публикувано на 02.08.21 в 16:47

При опасни горещини работодателите са длъжни да вземат мерки за своите служители

При оранжев и червен код за горещо време работодателите са длъжни да вземат мерки за своите служители, които работят на  открито. На работещите трябва да се осигуряват разхладителни напитки, хладно помещение за почивките, както и промяна в работното време или естеството на извършваната дейност. Това обясни Дина Христова, експерт в Главната инспекция..

публикувано на 02.08.21 в 16:37

Затварят за движение участък от ул. "Петко Задгорски" в Изгрев

Стартира следващ етап от ремонтните дейности на ул. „Петко Задгорски“ в к-с „Изгрев“, съобщават от община Бургас. Ще се работи в участъка от ул. „Георги Калоянчев“ до ул. „Никола Петков“. От утре, 3 август за две седмици се променя временно организацията на движение. Улицата ще бъде затворена за автомобили в споменатия участък в едната посока –..

публикувано на 02.08.21 в 15:44
Пламен Николов

"Булевард Демокрация" - на 2 август

Кандидатурата на Пламен Николов определено предизвика дискусия. Както винаги – полярна. Ние, българите, сме много претенциозни, когато си избираме управници. Или… май не сме. Както казваше покойният, вече, Тони Филипов „Не сме единодушен“. Всъщност, ние първо ги избираме, след това започваме с претенциите. За съжаление, не се научихме, че денят за..

публикувано на 02.08.21 в 15:00

Община Сливен с план да облекчи трафика

Проект на  „Генерален  план за организация на движението на гр. Сливен“, предлага на вниманието на гражданите Община Сливен. Той е изготвен във връзка с необходимостта от въвеждане на нова по-ефективна организация на движението– автомобилно, пешеходно и велосипедно, следствие на непрекъснато нарастващия брой автомобили, която да съответства както..

публикувано на 02.08.21 в 13:41

Над 30 тона стари мебели са предадени центъра за ремонт

Повече от 30 тона стари и непотребни мебели са предадени до този момент в специализирания Център за ремонт и повторна употреба на подобни вещи от домакинствата. Кампанията на Община Бургас стартира това лято. Предадените мебели ще бъдат обновени, след което ще бъдат предоставени на социални домове, пенсионерски клубове и други заведения, които имат..

публикувано на 02.08.21 в 12:58

Затварят ул. "Климент Охридски" в участъка „Цар Калоян“ – "Ивайло" до края на август

Продължават ремонтните дейности на ВиК мрежата по ул. "Климент Охридски" в участъка между ул. „Уилям Гладстон“ и ул. „Дебелт“. От 10.00 ч. на 03.08.2021 г. /вторник/ до 17.00 часа на 30.08.2021 г. /понеделник/ се въвежда промяна в движението, като се затваря за МПС участъкът от ул. „Цар Калоян“ до ул. "Ивайло", съобщават от община Бургас.

публикувано на 02.08.21 в 11:54