Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЕВР гледа искането за поскъпване на природния газ

Иван Иванов
Снимка: БГНЕС

Предложението природният газ да поскъпне с малко под процент от 1 април ще бъде обсъждано в Комисията за енергийно и водно регулиране. Предложението на регулатора съвпада с искането на Булгаргаз и ако бъде прието през следващото тримесечие цената на синьото гориво без такси и налози ще е 45 лева за мегаватчас. 
Преди седмица разчети на компанията посочиха, че газът трябва да поскъпне. Предложението на регулатора съвпада с искането на Булгаргаз.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

МЗХ: Утре изплащаме 200 млн. лв. по "украинската помощ"

Утре  земеделските производители ще получат 200 млн. лв. по  т. нар украинска помощ, съобщават от Министерството на земеделието .  Това е първата част от дължимата сума по тази помощ, вече има решение на Държавен фонд "Земеделие" за изплащане на парите, а до Европейската комисия е изпратена нотификация за цялата сума в размер на 325 млн. лв. От..

публикувано на 09.10.24 в 19:37
снимката е илюстративна

Заради вятър, отмениха демо тура с катамаран до Истанбул

Отменя се планираното пътуване между 11 и 14 октомври на демо тура с катамаран Бургас-Истанбул-Бургас, съобщават организаторите. Причината е метереологичната обстановка и силните северни ветрове. Според тях,  дължината и интензитетът на вълните в Черно море ще повлияят сериозно на комфорта и безопасността на пътниците по време на петчасовото морско..

публикувано на 09.10.24 в 17:01

Проверки за фалшив алкохол в Бургас

42 заведения са били проверени в градовете София, Пловдив, Русе, Благоевград, Стара Загора, Велико Търново, Варна и Бургас, съобщават от Комисията за защита на потребителите. Проверките са били съвместни с МВР и проведени за периода  от 10 до 30 септември 2024 г.   Сред установените 12 нарушения са били  липса на категоризация на обекти,..

публикувано на 09.10.24 в 10:40

Нов ръст на разрешенията за наемане на работа на непълнолетни

Тенденцията за ръст на наетите непълнолетни продължава и през 2024 г., показват данните на „Главна инспекция по труда“ . Дадените от Агенцията 15 100  разрешения  са с почти 1900 повече спрямо 2023 г.. Най-много са те в Бургас, Варна, София, Пловдив, София област, Добрич, Благоевград, Русе. Непълнолетните се наемат най-вече в хотелиерството,..

публикувано на 08.10.24 в 15:45

Нужна е подготовка преди плуване в морето, съветва спасител

Предварителна подготовка на тялото и плуване хоризонтално на брега, са препоръките на спасителите за октомврийското море. Водата е около 20 градуса и тялото трябва да се подготви, за да не изпадне в шок, каза дългогодишния спасител и концесионер на плаж "Крайморие" – Николай Димиров. " Това, че са добри плувци не им дава сигурност, защото..

публикувано на 08.10.24 в 14:59

Преудстои извънреден прием на проекти за подпомагане на стартиращи предприятия

От 15 октомври започва извънредна сесия на проекти за подпомагане на стартиращи предприятия. Допустими участници са физически или юридически лица, регистрирани по Търговския закон, до 3 години преди датата на кандидатстване, които отговарят на условията за микро- или малък бизнес, екипи от минимум две физически лица, както и ученици от Бургас, на възраст..

публикувано на 08.10.24 в 10:27
Илия Проданов

Илия Проданов: Зърнопроизводителите са в протестна готовност заради "украинската помощ"

Фермерите ще получат цялата предвидена сума - 325 милиона лева, за второто полугодие по споразумението за негативното икономическо въздействие на войната в Украйна, познато като "украинска помощ". Това съобщи ресорното ведомство след среща на министър Георги Тахов с браншовите организации. Срещата продължи повече от  2 часа и половина.  Министър..

публикувано на 08.10.24 в 08:27