Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Мисис Бургас 2019" Мариана Атертон, подгласничката й Юлиана Стоянова и „Мисис Бургас Милениум“ Ирена Бадалова гостуваха на БНР - Бургас

39-годишната дама, родена в Бургас, но живееща и работеща в Германия Мариана Атертон е „Мисис Бургас 2019“. Тя е дипломиран бакалавър по приложна математика в Софийския университет „Климент Охридски“, завършила е и магистратура в елитния Технически немски университет в Мюнхен с отличие. Стипендиант е на „Баварската елитна академия“, в която след завършването си е избрана за председател на дружеството за Алумни. Благодарение на бизнеса си успява да съчетава своята страст към екзотичните дестинации, водните спортове и приключенията. Майка е на дъщеря.

В предаването на БНР – Бургас „Ева в неделя“ гостуваха Мариана Атертон е „Мисис Бургас 2019“, подгласничката Юлиана Стоянова и Ирена Бадалова, носител на титлата „Мисис Бургас Милениум“.

В откровения за конкурса може да ги чуете тук:

Подгласнички на победителката станаха 34-годишата Милослава Костенска,която е била мениджър в голяма компания от модния бранш,и 40-годишната Юлиана Стоянова, която е майка на 5-годишни тризнаци.

Тази година беше връчена още една титла – „Мисис Бургас Милениум“. С нея бе отличена Ирена Бадалова от Приморско. 55-годишната бизнесдама по професия е строителен инженер – конструктор, с втора специалност макроикономика. Развива собствен бизнес в сферата на хотелиерството. Хобито ѝ е водолазното дело. Практикува подводен риболов, капитан на лодка е и обича да скача с парашут.

За себе си трите дами разказват тук:

Лице на публиката стана 38-годишната Вероника Петкова, която взе най-много гласове в онлайн вота. Чаровната блондинка е икономист по образование, майка на 3-годишна дъщеря.

12 бяха участничките в конкурса тази година, в него се включиха и 50-годишната застрахователка Боряна Тодорова, 27-годишната Десислава Георгиева – инженер-химик, 48-годишната украинка Елена Дросева – шесткратна шампионка по художествена гимнастика, 29-годишната студентка Ирен Пъздеркова, 45-годишната Марина Димова – служител в държавна институция, 40-годишната военнослужеща Мария Стоева, както и 35-годишната Яница Куманова – учителка в бургаското ОУ „Братя Миладинови“.

За мотивацията си да се включат в конкурса трите отличени дами може да чуете тук:

Тазгодишното издание на конкурса „Мисис Бургас“ се обедини и около благородната кауза – да помогне на танцова формация „Петлите“. В инициативата имаха възможност да се включат всички гости, сред които бяха бизнесмени, политици, общественици.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас има двойна шампионка в престижно състезание за танцьори

Бургас има двойна шампионка от състезанието Dance World Cup Finals, което се проведе в Прага и събра танцьори от цял свят, съобщи Община Бургас.  Двете световни титли са за 16-годишната Ванеса Калчева, която добави към успеха си и една вицешампионска. Ванеса е ученичка в Немската езикова гимназия „Гьоте“. Тя е първата световна шампионка за България..

публикувано на 13.07.24 в 13:19
Куче на разходка. Снимката е илюстративна.

Царево организира летен кучешки фестивал

Община Царево организира първия по рода си кучешки фестивал на българското Черноморие. Началото му е днес от 9 часа, а програмата включва изложението "Всичко за кучето", викторини и конкурсите "Най-бърз нос" и "Най-лакомото куче". Предвидени са и лекции, които да помогнат на стопаните в отглеждането на четириногите им любимци. От 19.30 ч ще има..

публикувано на 13.07.24 в 09:02

50 години от пресичането на Атлантика от Дончо и Юлия Папазови с лодка

Петдесет години се отбелязват от пресичането на Атлантическия океан от Дончо и Юлия Папазови със спасителна корабна лодка “ДЖУ IV”. Това се случва през лятото на 1974 г., като за първи път в историята на световното мореплаване се преминава океан, използвайки спасителна конвенционална лодка с платна и без кил. Историята на мореплавателите тръгва преди..

публикувано на 11.07.24 в 13:47

Пощенска кутия за приказки започва лятото си турне от Царево

"Пощенска кутия за приказки" отбелязва своята 14- та годишнина с лятно турне. Комедийният формат ще премине през летните театри на Царево, Созопол, Бургас, Варна и Пловдив. Събитието за ценителите е в Царево на 13 юли. "Събираме се хора, които се тук и ни е приятно да се срещнем на сцената. С мен ще бъдат Красимира Хаджииванова, която познавате..

публикувано на 10.07.24 в 13:53

платена публикация
Как можем да подобрим съня си чрез магнезий и ашваганда

В днешния забързан свят, качественият сън е от съществено значение за поддържане на доброто здраве и благосъстояние. За съжаление, много хора изпитват проблеми със съня поради стрес, напрежение и други фактори. Две природни съставки, които могат значително да подобрят съня ви, са магнезий и ашваганда . Ето как тези добавки могат да ви помогнат да..

публикувано на 10.07.24 в 12:55

Започнаха археологическите проучвания на Акве калиде

Начало на новия археологически сезон, бе дадено в най-прочутите антични и средновековни бани по българските земи – Акве калиде. Те се намират в бургаския квартал „Ветрен”. Проучванията са финансирани и тази година от Община Бургас през Регионалния исторически музей в града. През следващите месеци усилията на научните ръководители доц. д.н.а. Димчо..

публикувано на 10.07.24 в 11:31

Черна чайка долетяла във Варна от остров Свети Иван?

Възможно е черната чайка, която през почивните дни стана хит в социалните мрежи, да е долетяла във Варна от остров Свети Иван. Това коментира за Радио Варна Ивайло Иванов от Българското дружество за защита на птиците. Той обясни, че преди три години на острова е била заснета друга черна чайка. Иванов припомни, че на остров Свети Иван се..

публикувано на 09.07.24 в 13:20