Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаският маг Йордан Янев /Зайн/: Искам да възродя интереса към илюзионното изкуство в България

Бургаският маг Йордан Янев /Зайн/ продължава да сбъдва мечтите си. Той беше отличен с престижно отличие на Съюза на илюзионистите в България за турнето си „Вълшебствата на Зайн“. Обявиха го за „Илюзионист на годината” и получи купата „Сенко” през тази седмица на официална церемония в Бургас.

Престижното отличие е за спектакъла му, който той представи през миналата година в 9 големи градове в страната, под мотото „Остани в България - промени България”:

„Турнето беше изключително успешно. Ние се представихме в големите и опери и театри на най – големите градове в страната. От години илюзионист не е гостувал на тези сцени. Беше огромна чест за мен! Публиката беше невероятна, залите бяха препълнени.“

повече може да чуете в звуковия файл:


Йордан Янев, вече близо 16 години се занимава с илюзионно изкуство. Млад, успешен и изключително талантлив,той е израснал в семейство на лекари, но е последвал мечтата си да стане илюзионист. Той е единственият, който прави на сцената левитация със случайни хора от публиката като един от тях се хипнотизира и се издига във въздуха, а другите наблюдават от съвсем близко разстояние:

„Това, което ме вдъхновява аз черпя от живота. Около нас непрекъснато се случват магии. Имам много любими фокуси, обичам да карам хората да полетят и да чета мислите им.“

повече може да чуете в звуковия файл:


Йордан Янев - Зайн планира да продължи турнето си през тази година и да представи магичния си спектакъл „Вълшебствата на Зайн” и в по - малките градове в страната. 

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

50 години от пресичането на Атлантика от Дончо и Юлия Папазови с лодка

Петдесет години се отбелязват от пресичането на Атлантическия океан от Дончо и Юлия Папазови със спасителна корабна лодка “ДЖУ IV”. Това се случва през лятото на 1974 г., като за първи път в историята на световното мореплаване се преминава океан, използвайки спасителна конвенционална лодка с платна и без кил. Историята на мореплавателите тръгва преди..

публикувано на 11.07.24 в 13:47

Пощенска кутия за приказки започва лятото си турне от Царево

"Пощенска кутия за приказки" отбелязва своята 14- та годишнина с лятно турне. Комедийният формат ще премине през летните театри на Царево, Созопол, Бургас, Варна и Пловдив. Събитието за ценителите е в Царево на 13 юли. "Събираме се хора, които се тук и ни е приятно да се срещнем на сцената. С мен ще бъдат Красимира Хаджииванова, която познавате..

публикувано на 10.07.24 в 13:53

платена публикация
Как можем да подобрим съня си чрез магнезий и ашваганда

В днешния забързан свят, качественият сън е от съществено значение за поддържане на доброто здраве и благосъстояние. За съжаление, много хора изпитват проблеми със съня поради стрес, напрежение и други фактори. Две природни съставки, които могат значително да подобрят съня ви, са магнезий и ашваганда . Ето как тези добавки могат да ви помогнат да..

публикувано на 10.07.24 в 12:55

Започнаха археологическите проучвания на Акве калиде

Начало на новия археологически сезон, бе дадено в най-прочутите антични и средновековни бани по българските земи – Акве калиде. Те се намират в бургаския квартал „Ветрен”. Проучванията са финансирани и тази година от Община Бургас през Регионалния исторически музей в града. През следващите месеци усилията на научните ръководители доц. д.н.а. Димчо..

публикувано на 10.07.24 в 11:31

Черна чайка долетяла във Варна от остров Свети Иван?

Възможно е черната чайка, която през почивните дни стана хит в социалните мрежи, да е долетяла във Варна от остров Свети Иван. Това коментира за Радио Варна Ивайло Иванов от Българското дружество за защита на птиците. Той обясни, че преди три години на острова е била заснета друга черна чайка. Иванов припомни, че на остров Свети Иван се..

публикувано на 09.07.24 в 13:20

Тибетски монаси изработиха мандала за мира и спокойствието на България

Близки до Далай Лама тибетски монаси изработиха пясъчна мандала за мира и спокойствието на България. Делегацията пристигна в Бургас от индийския град Дарамшала по покана на Фондация “Калпатару”. За няколко дни жителите и гостите на морския град имаха възможност да се докоснат до древни практики, свързани с духовността и изкуството на Изтока...

публикувано на 09.07.24 в 13:08

Приключиха подводните проучвания в залива Ченгене скеле до Бургас

През месец юни са проведени подводни издирвания на археологически обекти в залива Ченгене скеле. Те бяха организирани от Регионален исторически музей – Бургас със средства на Общината. Проучванията са извършени от екип на Националния исторически музей под ръководството на проф. д-р Иван Христов. Изследвани са 5 зони, разположени на различни..

публикувано на 09.07.24 в 11:07