Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Криминално проявен е задържан след поредица от взломни кражби

Снимка: Радио Шумен

Служителите от Районно управление Средец задържаха извършителя на пет взломни кражби от частни домове в Средец, с. Проход, с. Вълчаново и с. Дебелт, 37 годишен криминално проявен и осъждан мъж от с. Черково, общ. Карнобат, е установено, че същият :

- на 04.03.т.г., през отворен прозорец проникнал в частна къща в с. Детелина, собственост на 43 годишен английски гражданин, откъдето откраднал марков мъжки ръчен часовник на стойност 5 000 лв.

- на 07.03.т.г., чрез взломяване на прозорец проникнал в частна къща в с. Екзарх Антимово, собственост на 65 годишна жена, като направил опит да открадне видео-рекордер

- на 06.03.т.г. от частен двор в с. Драганци, общ. Карнобат, откраднал кон, собственост на 72 годишен мъж.

37-годишният мъж е направил пълни самопризнания, а част от откраднатите вещи са намерени и иззети. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Товарен автомобил се заклещи в скалите край Царево

Товарен автомобил е пропаднал днес следобед в скалите между между "Попския плаж" и "Арапя" край Царево. Сигналът за инцидента е получен в 15 часа в полицията в Царево.  Автомобилът е управляван от 40-годишен мъж от Китен, който при движение на заден ход пропада в пролука в скалите и след преобръщане се заклещва. Това затруднява спасителните дейстния по..

публикувано на 09.10.24 в 20:00
Снимката е илюстративна

Шофьорът на "Бургасбус" не е карал под въздействието на амфетамин

Спешен химичен анализ е направен на кръвта и урината на водача на автобус на градския транспорт, в който при инцидент пострада възрастен човек, съобщиха от ОД на МВР. Той не доказва първичната положителна проба на нарко-дрегера.  При инцидента от вторник следобед на бургаската улица "Мария Луиза" N 13 на пода в автобуса пада 88- годишен пътник от..

публикувано на 09.10.24 в 19:16

Правителството предоставя имоти в Оризаре на ДП „Фонд затворно дело“

Правителството реши да предостави за управление на Държавно предприятие „Фонд затворно дело“ два имота, след като промени статута им от публична в частна държавна собственост.   Двата терена са в несебърското село Оризаре, в местността “Герена”. Единият е с площ малко над  29000 кв. м, а вторият с 14058 кв. м.. 

публикувано на 09.10.24 в 16:45

Карал ли е пътници шофьор на "Бургасбус" под влиянието на наркотици?

39-годишен шофьор от градския транспорт е катастрофирал самостоятелно вчера след 17 часа на бургаската улица „Мария Луиза“. Има пострадал пътник, който е без опасност за живота, но е със счупена става. От Бургасбус се разграничиха от твърдението на полицията, че шофьорът е дал положителна проба за употреба на наркотични вещества и определиха това като..

публикувано на 09.10.24 в 15:37

8 години затвор за банкова служителка от Айтос

Бургаският Окръжен съд наложи наказание от 8 години затвор на банкова служителка от Айтос, която е присвоила 357 491 лева.  По време на разследването е установено, че подсъдимата е работила като „специалист по обслужване на клиенти“ в банков клон. Възползвайки се от позицията си тя е присвоявала различни суми от сметките на три лица, клиенти на..

публикувано на 09.10.24 в 15:03

Премиерът Главчев: Взели сме всички мерки, за да осигурим честни, прозрачни и без манипулации избори

Най-важната ни задача е да осигурим провеждането на честни, прозрачни и без манипулации избори за парламент както на хартия, така и чрез машините. Взели сме всички мерки. Това коментира в началото на днешното заседание на Министерския съвет премиерът Димитър Главчев. Той допълни, че комуникацията с Централната избирателна комисия (ЦИК) е..

публикувано на 09.10.24 в 12:46

ИАРА ще си сътрудничат с ИАГ

Изпълнителният директор на ИАРА д-р Николай Георгиев и директора на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) инж. Стоян Тошев подписаха споразумение за сътрудничество и съвместна дейност. Двете институции - Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и ИАГ ще извършват съвместен контрол по опазване на рибните ресурси във водните обекти, ползвани за..

публикувано на 09.10.24 в 12:10