Намалиха наемите на преместваемите обекти в района на РУМ „Младост“, „Велека“ и „Резвая“

Общинските съветници приеха предложението да бъдат намалени наемите на търговските обекти в района на РУМ „Младост“, РУМ „Велека“, РУМ „Резвая“. 

Още в началото на дебата по докладната записка, беше предложено да отпадне частта с намаляването на наемите на преместваемите обекти на спирката на Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас.

Според общинския съветник Георги Дражев искането е несъстоятелно и таксите са достатъчно ниски, а проблемът е, че обектите не се стопанисват добре.

"Не можем да подаряваме общински обекти", посочи Дражев и допълни, че обектите около спирката са едни от най-заетите. Той предложи община Бургас сама да ги стопанисва, а средствата да се пренасочат към болницата.

Общинският съветник Живко Табаков каза, че ще подкрепи докладната записка, въпреки че заради намаляването на цената на наемите, община Бургас ще бъде ощетена с 54 000 лв на година. 

Георги Дракалиев посочи, че щом тези обекти не са заети, община Бургас не получава тези средства. 

С 34 гласа "за" и петима "въздържали се" бе прието предложението за по-ниски цени на наемите на търговските обекти в района на РУМ „Младост“, РУМ „Велека“, РУМ „Резвая“. 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Стоян Грозев

ДБГ: Финансова помощ за новородено бургазлийче, но с образователен критерий

Да се отпуска еднократна финансова помощ за новородено дете в Бургас ще предложат общинските съветници от Движение „България на гражданите“. Мярката ще с цел стимулиране на раждаемостта в общината. Това трябва да се случва при определени условия, поясни Стоян Грозев: „Това да бъде задължително обвързано с образователен ценз на..

публикувано на 04.12.19 в 14:11
Владимир Павлов (вляво)

“Възраждане“: Без такси за общински учреждения за децата

Без такси за децата в различни учреждения и институции в Община Бургас. Това е една от мерките, които общинските съветници от „Възраждане“ ще предложат, като стимул за увеличаване на раждаемостта. Това не засяга само детски градини и училища, поясни пред БНР-Бургас Владимир Павлов: „Това са и спортни площадки; клубове, в които децата са..

публикувано на 04.12.19 в 12:59
Радио Стара Загора

И зам.-председателите на Общинския съвет в Сливен положиха клетва

Общински съвет Сливен избра двама заместник-председатели - Веселина Тонева от ГЕРБ и Деян Дечев от БСП. Местният парламент избра още председателите на постоянните комисии и техния състав. Утвърдени бяха 17 места за кметски наместници и техните правомощия.  Сесията на Общинския съвет започна с минута мълчание в памет на големия  български актьор..

публикувано на 28.11.19 в 13:01

Общинският съвет в Бургас ще гласува промените в бюджета

Промени в бюджета на община Бургас ще гласуват днес общинските съветници. Предвижда се допълнително финансиране от 400 000 лв. за сектор „Озеленяване“, ще бъдат отпуснати средства и за двете юношески футболни школи на „Нефтохимик“ и „Черноморец“. Общинският съвет ще гласува и създаването на младежки център в „Меден рудник“, за който Общината ще..

публикувано на 27.11.19 в 08:38

Изгориха копие на Ньойския договор в Бургас

С поднасянето на венци и цветя на Войнишкия паметник пред ДНА и представянето на документално – игрален филм посветен на 100-годишнината от Ньойския договор, ВМРО – Бургас отбеляза бележитата годишнина. С ритуалното изгаряне на копие на Ньойския договор „войводите“ традиционно показват отношението си към това историческо събитие, което..

публикувано на 26.11.19 в 19:56

Д-р Стойно Стойнов става депутат

Д-р Стойно Стойнов ще влезе в парламента като депутат, на мястото на Диана Саватева. Ветеринарният лекар също е от гражданската квота на ГЕРБ и беше девети в листата на партията. Диана Саватева става заместник – кмет на Бургас, с ресор "Култура, туризъм и спорт".

публикувано на 25.11.19 в 11:35

Н.Тишев: Предлагаме намаляване с по 50 лева на данъка на родител на месец за всяко дете в семейството

Предлагаме намаляване с по 500 лева за всяко дете от данъчната основа на месец на работещи родители, което означава 50 лв. повече да остават във всяко семейство. На годишна база това са 600 лв. Това е социална политика. Това е политика, мярка срещу демографската криза“, заяви народният представител от  “БСП за България” Николай Тишев по време на..

публикувано на 22.11.19 в 09:21