Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общинските съветници не приеха застрояването на зелената площ на ул. "Фердинандова"


Общинските съветници не подкрепиха предложението за застрояване на района в края на ул. "Фердинандова" до моста. По-голямата част от тях (24 души) гласуваха "въздържал се". 

Общинският съветник арх. Димитър Георгиев обясни, че са допуснати сериозни пропуски в докладната записка. Сред тях са и липсата на проучване сред заинтересованите хора, които живеят в района. Единият от проблемите е, че ако предложението бъде прието, ще бъде блокирана възможността за свързване на ул. "Фердинандова" и "Мария Луиза". 

В Община Бургас е постъпило инвестиционно намерение за застрояване на площите от собствениците им. Те са спечелили делата за реституция през 2000 година. 

Според общинския съветник Димитър Людиев, трябва да се потърси друго решение, тъй като има конфликт в района, водят се и други съдебни процеси. 

Според Живко Табаков, трябва да се вземат мерки по опазването на тези парцели като общински.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Часът на Земята 2020 ще се проведе изцяло в дигитална среда

Заради създалата се международна криза, свързана с разпространението на коронавируса, инициативата "Часът на Земята" тази година ще се проведе изцяло в дигитална среда . Всеки може да посети едноименна онлайн платформа и подпише международна петиция , която призовава за спешни действия за опазване на планетата, съобщи Константин..

обновено на 28.03.20 в 11:14

И Община Поморие част от единната система, отговаряща на въпросите за COVID-19

На сайта на Община Поморие вече е активна  единна информационна система по въпроси от граждани за COVID-19. Платформата предоставя за гражданите кратка, точна и актуална информация по основните въпроси – какво да правим, ако имаме съмнения, че сме били в контакт със заразени лица, какво да правим, ако сме възрастни или трудноподвижни хора, какво да..

публикувано на 27.03.20 в 17:52

Временно спират да текат сроковете за безработни

Агенцията по заетостта информира, че спират да текат  нормативно определените срокове за осигурените лица, останали без работа. Това ще важи  за периода на извънредното положение. Заявления, жалби и други документи във връзка с паричните обезщетения могат да се подават по електронен път или чрез лицензиран пощенски оператор към съответното..

публикувано на 27.03.20 в 17:41

Община Царево с нови мерки срещу разпространението на коронавируса

Община Царево предприема мерки във връзка с обстановката към днешна дата, съобщава кметът Георги Лапчев във фейсбук страницата си. Всички администрации, общински и държавни, стопански структури, банки, нотариални кантори с изключение на структурите при МВР, аптеките и медицинските работници, работят с ограничен състав и при възможност с редуцирано..

публикувано на 27.03.20 в 14:59
Тил Линдеман от

Булевард Демокрация на 27-ми март

Темите в "Булевард Демокрация": Промени в разписанието на Бургасбус, как ще се извършва обслужването до близки градове от общинския превозвач ще чуем от управителя му Петко Драгнев. Актуални новини от бургаския оперативен щаб, репортаж на Нина Рангелова. Онлайн разходка из музея и онлайн театър -какво може да разгледате  в бургаските експозиции и да..

публикувано на 27.03.20 в 14:41
Снимката е илюстративна.

Променят разписанията на автобусите за Созопол и Поморие

Нова промяна се предвижда в разписанието на автобусния превоз за линиите към Созопол и Поморие. Причината е значителното намаление на пътникопотъкът, обясни управителят на "Бургасбус" Петко Драгнев. „В делничните дни в посока Созопол са 5 курса отиване и връщане, а за Поморие са 6 курса отиване и връщане. Разпределени са равномерно. В..

публикувано на 27.03.20 в 14:24

Закриват спирки заради полагане на асфалт по пътя за "Ветрен"

Поради полагане на асфалтова настилка, две спирки в посока "Ветрен" няма да се обслужват. Едната е на 2-ри км (при големия хипермакрет), 3-ти км (при строителния магазин) и 5-ти км. Ограничението ще бъде въведено на  30.03.2020 г. (понеделник), след 08.00 ч. Алтернатива за пътниците, които искат да слязат на тези спирки е сп. Изгрев, бл. 3 или..

публикувано на 27.03.20 в 14:16