Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Медицинските специалисти протестират ежедневно

Снимка: БГНЕС

Продължават протестните действия на медицинските специалисти в Бургас. Всеки ден те ще бъдат между 12:00 и 12:30 пред  окръжна болница, каза за БНР Бургас Добринка Христова – медицинска сестра и организатор на протеста. Недоволството им преминава под мотото „Без медицински сестри няма лекари, без лекари и сестри няма болници“ и ще продължи докато настъпят реални промени в заплащането и се подобрят условията им на труд. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Даниела Калева

Карантина в Сливенско за хора, пътували до Китай

Хора, пътували до континентален Китай са с наложена карантина срещу коронавирус  в Сливенска област. Това съобщи д-р Даниела Калева, директор на дирекция "Надзор на заразните болести" към РЗИ Сливен. Тя не уточни колко са хората поставени под карантина и колко вече са минали карантинния период, но уточни, че вече има излезли от карантинния период...

публикувано на 24.02.20 в 18:06

През март ще се проведе кампания за превенция на рака на маточната шийка

Кампания за превенция на рака на шийката на матката ще предложи на бургазлийките безплатни прегледи през целия месец март. Кампанията включва както гинекологични прегледи, така и отворени лекции, първата от които на тема "Информираност относно профилактиката на рака на маточната шийка". Тя ще се проведе при откриването на 28.02.2020 г., от 19:00 ч.,..

публикувано на 24.02.20 в 10:45

МВнР: Само при необходимост пътувайте до райони в Италия с коронавируса

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, които пребивават или пътуват в Италия, да пътуват само в краен случай  в районите, където е установена зараза с новия коронавирус Ковид-19 . Друга препоръка е да не се посещават публични мероприятия, да избягват места със струпване на много хора, както и да спазват мерки за..

публикувано на 24.02.20 в 09:18

Търсят мъртви диви прасета в района на " Сините камъни"

Районът на природен парк „Сините камъни“ предстои да бъде обходен за установяване на диви мъртви прасета и дезинфекция на местата, реши Областната епизоотична комисия в Сливен. В операцията ще бъдат включени горски служители, планински спасители и военни.  От началото на годината досега в парка са открити 33 трупа на диви прасета. Всички проби са..

публикувано на 22.02.20 в 10:12

Джипитата застават зад работодателите за болничните

Държавата предлага да се намали срока, в който личният лекар има право да издава първи болничен на седмица вместо две, както е сега. Идеята е част от пакет от мерки, с които ще се контролира издаването на здравния документ. Издават се около 30 млн. болнични листи, 30% да са над 7 дни това означава значителен ресурс на здравната каса да отиде за..

публикувано на 20.02.20 в 17:01

Мисис Бургас 2018 вече е редовен кръводарител

„Мисис Бургас 2018“ Вержиния Иванова вече е редовен кръводарител. След като стана носителка на титлата, красивата бургазлийка обеща да работи за популяризиране на доброволното и безвъзмездно кръводаряване чрез личния си пример. За пореден път тя даде кръв в Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас и призова и други да я последват...

публикувано на 19.02.20 в 15:30

Няма шанс за нови отделения на болницата в Средец

Трудно могат да бъдат разкрити нови отделения в болницата в Средец. Това стана ясно след въпрос на общинския съветник Валери Ангелов към началника на лечебното заведение Ивайло Цанев. В момента действат две отделения – вътрешни болести и детско, каза д-р Цанев и добави: „Няма да има пациенти достатъчно за други отделения, тъй като..

публикувано на 15.02.20 в 13:35