Производствен дефект е причината за мухлясалия кашкавал в Сливен

Производствен дефект е причината кашкавалът, който бе раздаван в сливенските училища по програмата „Училищно мляко“ да е мухлясал. Това коментира говорителят на Окръжна прокуратура в Сливен Ваня Белева, по повод частично приключилата проверка на Районната прокуратура по случая. Медийната разгласа стана причина прокуратурата да се самосезира. Стоян Радев с подробностите.

Прокурор Белева съобщи, че от Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция са проверили 91 училища и детски градини в общините Сливен и Твърдица, както и всички обекти, в които се съхраняват продукти по програмите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ .

"Констатирани са 46 броя административни нарушения и несъответствия с нормативните изисквания."

Проверката на прокуратурата не е приключила, съобщи още Белева.

"Към настоящия момент отново е разпоредено извършването на нова, цялостна проверка, с конкретния предмет за преетикирането на определени стоки."

Скандалните доставки на некачествени млечни продукти за ученици по схемите с държавно и европейско финансиране станаха известни в края на месец октомври миналата година, когато информацията бе разгласена в социалните мрежи, а директорите на няколко училища в града потвърдиха пред медиите за проблема.


ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

За периодични проверки на големите промишлени замърсители ще настояват от Община Бургас

Община Бургас ще продължава да настоява за спазване на клаузите в издадените комплексни разрешителни на големите предприятия на територията на града и налагането на строги санкции от РИОСВ при нарушаването им. Кметът Димитър Николов заявява, че и трите предприятия - "Лукойл", "Кроношпан" и "Топлофикация", трябва да бъдат проверявани от..

публикувано на 11.12.19 в 17:30

Първи форум на доброволчеството се проведе в Бургас

Бургаски ученици, преподаватели и работодатели споделиха добри практики от доброволчески акции по време на първия форум за доброволчество - "Заедно творим добро". Той има за цел да създаде една обща платформа, където доброволчески и неправителствени организации ще могат да си споделят информацията дигитално. Форумът събра представители от..

обновено на 11.12.19 в 17:18

100 000 лева глоба за „Лукойл“ готви РИОСВ заради миризмите

Няма превишение на нормите на сероводород и въглеводород във въздуха на Бургас, но въпреки това заради миризмата, достигнала до града рафинерията ще получи санкция. Това стана ясно след спешните проверки на институциите, наложени от над 30 сигнала за остра задушлива миризма на нефтопордукти и газ, усетени от бургазлии снощи.  Измервания са..

обновено на 11.12.19 в 16:44

EVN: Във фактурите пише на каква тарифа ви отчитаме

Клиентите избират по какъв начин да се тарифира изразходената от тях електроенергия. Това отговориха от „Електроразпределение Юг“, след подадения към тях сигнал , че жители на Малко Търново плащат ток само по дневни тарифи. Крум Косев от компанията поясни: „Конкретно за тарифността е важно да се знае, че тя зависи от избора на всеки..

публикувано на 11.12.19 в 16:19

Общински съветник пита КАТ използват ли се газ анализатори и димомери

В открито писмо, общинският съветник от Бургас  Георги Дракалиев пита  комисар Неделчо Рачев,  началник сектор „Охранителна полиция“  към ОДМВР – Бургас дали са въведени в експлоатация газ анализаторите и димомерите, които са били дарени от Общинския съвет през 2018 година. Той задава въпроса кога жителите на Бургас да очакват това да се случи?..

публикувано на 11.12.19 в 15:41

Подкрепяме деца в риск с инициативата „Елха на доброто“

И тази година желаещите да подкрепят деца в риск ще могат да го направят чрез инициативата „Елха на доброто“. Събраните памперси, детски пюрета и храни за 0-3г., нови дрехи, обувки, играчки и лакомства, в навечерието на празниците ще достигнат до семействата, с които през годината е работил Областният координационен механизъм по..

публикувано на 11.12.19 в 14:49

"Булевард Демокрация" на 11-ти декември

Теми в "Булевард Демокрация" на 11 -ти декември В Малко Търново плащат тока само по една тарифа - дневна, за това съобщиха граждани от малкото градче, защо , Мариян Иванов потърси отговорите  от ЕВН. Силно задушлива миризма примесена с тънка бургаска мъгла  се спусна снощи над града. Гражданите за кой ли път бяха възмутени, в социалните мрежи..

публикувано на 11.12.19 в 14:07