Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Димитър Германов: Има пешеходен достъп до плаж "Аркутино"

Реагирали сме незабавно с проверка ,след като при нас постъпи сигнал за блокиран достъп до плажа на Аркутино, каза за БНР Бургас кметът на Приморско Димитър Германов:

"Тази проверка констатира, че порталът за пешеходен достъп е отворен. В рамките на периода от началото на седмицата до момента, този портал е отворен. Няма никакво ограничение, това е факт, но все пак ние сме тръгнали чрез процедура да изясним чия е собствеността на самата ограда. Този портал, който е направен дали има собственик и кой е той, това изясняваме в момента, но се изисква време"

Законът, който предвижда свободен достъп, е спазен, категоричен е  Димитър Германов.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас се рекламира на билборди в Пловдив

Реклама на Бургас може да се види на билборди в Пловдив. Снимката ни изпрати слушател на БНР Бургас. LED дисплеите са разположени по централни улици и булеварди в миналогодишната Европейска столица на културата.  Бургас се рекламира с девиза "Сигурният бряг за Ваканция 2020", привличайки бъдещи туристи през това лято.   Припомняме, че..

публикувано на 04.06.20 в 13:44
Добромир Симов

Искаме среща с Борисов, нищо не се случи след автошествието ни

Превозвачите в туризма настояват за среща с премиера. След протестното им автошествие не са предприети реални действия по исканията им заявиха от Националното сдружение „Случаен превоз“. Регионалният координатор за Бургаска област Добромир Симов поясни: "Предприетите до момента от правителството мерки са неприложими за нашия сектор. Дори и..

публикувано на 04.06.20 в 12:42

Платформа за туризъм показва пътя на храната – от полето до чинията

Нова платформа за туризъм скъсява връзката между истинската храна, производителите и консуматорите. Сайтът Slowtours е дело на журналиста Екатерина Терзиева и фунционира от началото на месеца. Българите все повече се завръщат към традиционните вкусове, споделя Терзиева: „ Това беше и философията на нашите пътувания. Те да водят до връзка..

публикувано на 04.06.20 в 10:05

Програма ще помага на рибарите, засегнати от COVID - 19

Министерство на земеделието, храните и горите стартира приеми на проектни предложения по три извънредни мерки от Програмата за морско дело и рибарство  2014-2020 г. на стойност 17 млн. лв., съобщиха от институцията. Те ще подпомогнат пряко засегнатите от COVID-19 близо 720 оператора - рибари, собственици на риболовни кораби, аквакултурни стопанства,..

публикувано на 03.06.20 в 17:29

По-високи цени на парното предлага КЕВР

По-високи цени на парното от 1 юли предвижда Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).  Повишение с 15 до 18 на сто се предлага за Бургас, Враца и Разград.  Най-голямо увеличение се планира за София - с 22 процента.  За Велико Търново се предвижда поскъпване на парното с 9 процента, за Варна - с 8, а за Плевен - с 3 на сто.  Поевтиняване с..

публикувано на 03.06.20 в 16:39
Валери Симеонов

Валери Симеонов: Разрешението за строеж на Алепу да бъде разследвано

Край Алепу няма свлачище и това е опит да бъде заблудено обществото, коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов по казуса със строителството в защитената местност, по-известна като Шофьорския плаж.  Строителните дейности за момента са спрени, обявиха от фирмата изпълнител на проекта. Валери Симеонов коментира:  „ Това е брутално действие, което цели да..

публикувано на 03.06.20 в 16:14

Има риск от поява на шап в пограничните общини

Заради огнища на шап в Турция се повишава рискът от разпространение на болестта в крайграничните общини Болярово и Елхово, предупреждават ветеринарите. До момента направените проби са отрицателни.  От Областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол  периодично правят тестове . 120 проби са взети от животни в селата Крайново, Странджа, Лесово и..

публикувано на 03.06.20 в 16:04