Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ремонтират пътя Бургас - Ветрен

Снимка: google maps

Ремонт на пътя Бургас – Ветрен предстои. Той ще бъде извършен преди началото на лятото, увери кметът Димитър Николов, позовавайки се на поети ангажименти от пътната агенция.

„Средствата, които са необходими за съфинансирането и за втория участък, ние сме ги резервирали в бюджет 2019, така че – очакваме Агенция „Пътна инфраструктура“ да каже старт. Миналата година си спазиха ангажимента и за началото на лятото беше приключена първата посока, сега ние настояваме по същия начин, за началото на този сезон също да се реконструира участъкът, но нека да не отговарям за всичко, за което не нося отговорност“

Пътят Ветрен – Бургас беше ремонтиран миналата година, припомни Димитър Николов. Ангажимент за отсечката днес беше поет и от регионалния министър, след питане на бургаски депутати. След въпрос на Димитър Бойчев, регионалният министър Петя Аврамова е уточнила, че според подписано между АПИ и община Бургас споразумение ремонтът и на двете платна трябва да приключи не по-късно от 30 октомври.

Общата сума е 9,8 млн. лв., 4,35 млн. трябва да бъдат разплатени до 30 май, подчерта министърът. За осигуряване на останалите средства ще се разгледат възможностите в бюджета на АПИ или ще се търси целево финансиране от държавния бюджет, допълни Аврамова.

По-късно, в разговор с народния представител тя заяви, че агенцията е в готовност да започне ремонта преди активния сезон.ВИЖТЕ ОЩЕ

"Национален съюз безопасност и охрана" дариха тромпет на млад талант

Обединени от каузата в подкрепа на младото поколение и талантливите деца, членовете на бургаската структура на "Национален Съюз Безопасност и Охрана" направиха дарение на млад музикален талант. Със събрани собствени средства беше закупен нов музикален инструмент. Той бе дарен на талантливо дете, което е лауреат на наши и международни конкурси...

публикувано на 18.02.20 в 15:38

Раздаването на храни от БЧК продължава до края на февруари

Български Червен кръст-Бургас продължава раздаването на хранителни продукти на бенефициенти по програма „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти –план 2018” с краен срок до 28 февруари. Всяко лице, включено в списъците от Агенцията за социално подпомагане, има право получи съответните продукти срещу документ за самоличност и подпис,..

публикувано на 18.02.20 в 14:39

"Булевард Демокрация" на 18 февруари

ТЕМАТА ни днес - ще бъде ли решен проблемът с търговците, които след влизането на новия Закон за хазарта търпят загуби от закупени и непродадени билети. Те се заканиха да протестират и да заведат колективен иск срещу държавата. Търсим  за коментар юристът и народен представител Христиан  Митев от НФСБ, партията,която бе инициатор на измененията...

публикувано на 18.02.20 в 13:22

Маргарита Русева: "Първата обиколка на Васил Левски започва от Бургас"

Малко известни факти за живота на Васил Левски намират място в две томчета, посветени на живота на Апостола. Автор на книгите е бургазлийката Маргарита Русева, която за написването им е предприела дълго проучване на историческите факти, изследвайки архивите на няколко манастира. " Тук съм цитирала Къпиновския манастир. Игуменът през..

публикувано на 18.02.20 в 12:32

Общината преасфалтира улицата и възстанови водостока при дерето край с. Димчево

По искане на жителите бе преасфалтиран пътят, минаващ успоредно на дерето край село Димчево. Община Бургас възстанови и компрометирания водосток, който можеше да направи беля при едни по-обилни пролетни дъждове. Междувременно бяха получени множество сигнали от кметовете на селата Маринка и Димчево, както и от техни жители, за лошото състояние на..

публикувано на 18.02.20 в 11:24

Община Приморско търси 2 млн. лв. за брегоукрепването на река Дяволска

Община Приморско има проект за брегоукрепване на река Дяволска. За реализирането му са необходими 2 милиона лева. Проектът е внесен в Министерството на околната среда и водите по програма, която не се е осъществила. Затова сега се търсят нови варианти, подчерта кметът на Приморско Димитър Германов: "Брегоукрепването ни дава възможност за развитието на..

публикувано на 18.02.20 в 09:36

Затварят ул."Славянска" днес и утре

Движението по ул. "Славянска" ще бъде ограничено на 18 и 19 февруари и ще се осъществява само откъм ул. "Д-р Нидер". Причина за временната организация е извършването на ВиК дейности на кръстовището с ул. "Булаир" . Призовават се водачите на превозни средства да спазват въведените ограничения или да използват обходни маршрути.

публикувано на 18.02.20 в 08:50