Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Слънчев бряг" е най-евтин за британските туристи

Снимка: БГНЕС

На фона на неяснотите около Брекзит българският курорт „Слънчев бряг“ е най-евтиният за британските туристи в Европа, което го прави изключително популярен, показва ново проучване в Обединеното кралство.

Цените в черноморския курорт са с една трета по-ниски от най-близкия му конкурент по този показател – португалският Алгарве.

Анализът е на базата на девет показателя, сред които цените за обяд и вечеря, напитки, слънцезащитен крем и репелент.

На трето място е турският Мармарис. Най-скъп курорт е Соренто в Италия.

Анализът показва, че цените в Слънчев бряг са паднали с 10,7 процента през последната година. Ник Бодън от Post Office Travel Money казва, че намаляването на цените е показател, че бизнесът в европейските курорти се стреми да привлече повече британски туристи.

Виктория Бейкън от Асоциацията на британските туристически оператори заяви, че сред нейните членове се забелязва особено голям интерес към България и Турция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна приемът на документи по Националната програма „Старт на кариерата“

Започна набирането на млади висшисти, желаещи да стартират професионалната си кариера по Националната програма „Старт на кариерата“. Документите ще се приемат до 27 септември.  Програмата е част от Националния план за действие по заетостта на Министерството на труда и социалната политика. Тя предоставя възможност на младежи с висше образование..

публикувано на 08.09.24 в 16:07

Бургас ще е домакин на конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм

Бургас ще бъде домакин на 11-я годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. Събитието ще се  проведе на 9-и и 10-и септември под мотото „Устойчиво развитие на здравния туризъм в България - възможности и предизвикателства“ и ще е под патронажа на президента Румен Радев.  "Ще поставим темата на този форум, свързана с устойчиво..

публикувано на 08.09.24 в 12:06

Разходка с екскурзовод ще се проведе днес в Несебър по маршрута „Духовен път“

Безплатна панорамна разходка с екскурзовод ще се проведе днес в Несебър по маршрута „Духовен път“, съобщават от Общината.  Повод е Международният ден на солидарност на градовете - световно наследство.  Обиколката ще започне в 11.00 часа от Археологическия музей. 

публикувано на 08.09.24 в 08:13

Приморско и Царево в сътрудничество за устойчив ръст на туризма

Приморско бе домакин на форума  "Черноморските награди за бизнес и туризъм“, с което бе отбелязана значителна стъпка към повишаване на авторитета и разпознаваемостта не на общините по отделно, а на региона като цяло – като привлекателна и водеща туристическа дестинация. В началото на лятото  Царево бе домакин на престижните "Български туристически..

публикувано на 07.09.24 в 08:15

Делегация от Германия ще присъства на рибния фест в Царево

Партньорството на общините Царево и Барлебен датира от 2008 г., като на база на това партньорство двете общини си сътрудничат по различни направления. Пример за това е дареният противопожарен автомобил, който бе предаден на представители на Община Царево и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Царево по време на посещение в..

публикувано на 05.09.24 в 16:44

Община Поморие ще се включи в международно туристическо изложение в Париж

Общо осем туристически фирми и общини са заявили участие на българския щанд по време на международното туристическо изложение InternationalFrenchTravelMarket (IFTM) TopResa 2024.  Общините, които ще се включат са Поморие, Варна и София.  За поредна година  Министерство на туризма организира участието на дестинация България в изложението, което ще се..

публикувано на 04.09.24 в 11:30

Нови 20 електрически мотрисни влака ще бъдат доставени в България

20 електрически мотрисни влака ще бъдат доставени в България. Изпълнител на договора е "Шкода", а първият влак трябва да дойде у нас в рамките на две години, каза служебният министър на транспорта Красимира Стоянова. Договорът е за над половин милиард лева, които се осигуряват по Националния план за възстановяване и устойчивост. До 160 километра в..

публикувано на 04.09.24 в 11:22