Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Продължават ремонтите на улици във „Възраждане“

Снимката е илюстративна.
Снимка: БГНЕС

Ремонтите на улици в кв. „Възраждане“ продължават и тази година. Това посочи пред БНР - Бургас кметът Димитър Николов. В момента върви процедурата за избор на изпълнител на други отсечки, добави той:

„Имаме и очаквания с едни допълнителни резерви към оперативната програма на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, да бъдат освободени средства, за да може в момента, в който бъдат избрани изпълнители, да насочим тези средства в тази част на града. Най-спешно ни предстои реконструкцията около училище „Иван Вазов“ след като приключим с изграждането на новия физкултурен салон. Това включва пресечка на ул. „Васил Левски“ и част от самата нея. Приоритет е изграждането на паркоместа. В момента сме почти готови до ул. „Москва“, в тази част, да започнем изграждането на нови паркоместа.“

Част от улиците във „Възраждане“ ще са с асфалтова настилка, друга - с павета, зависи от настоящото покритие, добави Димитър Николов.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Без вода за кратко на няколко места в Бургас

На няколко места за кратко спира водата в централната градска част, информира ВиК Бургас.  Без вода ще са следните райони за времето от 9:00 до 11:00 часа: - ул.„Самуил“ от ул. "Христо Ботев" до ул."Стефан Стамболов" - ул."Македония" от ул. "Стефан Стамболов" до ул."Александровска" - ул."Александровска" от ул."Македония" до ул."Христо Ботев";..

публикувано на 20.10.20 в 07:10

Община Поморие ще обнови парковете в пет населени места

Община Поморие ще обнови парковете в пет населени места – с. Лъка, с. Александрово, с. Медово, с. Страцин и с. Порой. Благоустрояването на парка в с. Лъка, с площ от 2695.00 м2, включва и изграждане на нова спортна площадка, оборудвана за фитнес на открито и алея за достъп до съществуващата детска площадка и църквата. В парка на с...

публикувано на 19.10.20 в 16:47

Заради ремонт на влаковата линия са разрушават пътища в община Сунгурларе

Установени са нарушения  на пътната настилка по пътя преминаващ през селата Гара Завет – Ведрово – Прилеп на територията на Община Сунгурларе. Това информират от администрацията. П о тях преминават тежкотоварни машини за ремонт на влаковата линия от Карнобат до Варна. От Община Сунгурларе информират, че имат уверение от фирмата изпълнител,..

публикувано на 19.10.20 в 16:17

Започна раздаването на храни на най - нуждаещите се в Бургаско

БЧК-Бургас започна раздаването на продукти на социално слаби граждани. Право на помощта в община Бургас имат 3 400 души. Поетапно пунктове ще бъдат разкривани и в останалите 12 общини в региона. Хранителни продукти ще получат над 10 хиляди души. Раздаването навсякъде ще се извършва при спазване на всички противоепидемични мерки...

публикувано на 19.10.20 в 16:00

Зам.-министър Зорница Русинова: Преговаряме с ЕК да продължи програмата за храните

Правителството преговаря с Европейската комисия за продължаване на Оперативната програма за предоставяне на храни на най - нуждаещите се. Това заяви в Бургас зам. министърът на труда и социалната политика Зорница Русенова. Тя се включи в раздаването на хранителните пакети в първия пункт, който беше разкрит в областта. Това са..

публикувано на 19.10.20 в 15:24
снимката е илюстративна

"Булевард Демокрация" на 19 октомври

Как Жан Клод Ван Дам и българските институции спасиха едно чихуахуа? Умилителната история, разказана от няколко български медии, в резюме е за едно кученце, изпратено в Норвегия с май не много легални документи, та местните служби казали, че ще го евтаназират. Ван Дам, който има същата порода се трогнал и призовал българските власти да се..

публикувано на 19.10.20 в 15:03

Помагала, храна и санитарни материали получават 71 семейства от община Поморие

 Проектът „2+2 = 5“ на поморийското  читалище“ Просвета1888 г" осигурява учебни помагала, санитарни  материали и храна на 71 семейства. Те са уязвими от пандемията и ще бъдат подпомогнати  за 4 месеца. Помощта е  на обща стойност 17 хиляди лева. Реализацията  тръгва от поставянето на театрална постоновка, чрез която са се събирали средства за..

публикувано на 19.10.20 в 14:37