Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 9 април

Панайот Рейзи
Снимка: БГНЕС

Днешният вторник е ден на обратите. От пресцентъра на ГЕРБ отстраниха от поста му кмет на Созопол Панайот Рейзи. Казаха, че подал оставка пред премиера и пред Димитър Николов. Образно казано, разбира се, защото оставките се подават на друго място. Само че Рейзи каза, че не било вярно, оставал кмет. Както пееха на Шофьорския плаж… Симптоматично.

Друг обрат за мегаделото срещу кмета на Младост Иванчева. Посредникът за подкупа каза, че не бил посредник. От комисията по терасите го били натиснали и баш на финала на делото се отметна от показанията.

Бързам да дам старт на предаването „Булевард Демокрация“, докато не се е оказало, че демокрацията ни е фалшива новина и ще трябва да я опровергаваме.

А с вас до 18 ще съм аз, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Като какъв Панайот Рейзи подаде оставка? След като от ГЕРБ обявиха, че напуска кметския пост, самият Рейзи отрече това пред нас

-  Производители на биопродукция протестираха днес в столицата. Нова наредба спира работата им, а подробности ще научим от фермери от Бродилово и Айтос

-  И в Черноморец на протест – може ли Министерството на отбраната да продаде земи, за които местни жители претендират за собственост.

-  Вместо „Коментара на деня“ – оказват ли възпитателен ефект камерите в Бургас и публичното порицание? Или как няколко хлапета надраскаха асансьор и после го чистиха

-  В рубриката „Чуй Европа“ – какви мерки подпомагат ползването на екологичен транспорт?

-  В рубриката „Знаете ли, че…“ как експеримент ще доказва с какво са строени пирамидите в Египет

-  И още днес – спорт, култура, вълненията на хората от социалните мрежи

-  Телефонът за връзка с над е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас във Фейсбук, Туитър и Инстаграм.

 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Обществено обсъждане за изграждането на лодкостоянка в местността "Кьошето"

Община Бургас планира да изгради още една защитена лодкостоянка в местността "Кьошето".  Във връзка с предстоящо отваряне на мярка 1.8. "Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и покрити лодкостоянки", сектор "Инвестиции насочени към изграждане и/или модернизация на лодкостоянки", и краткия индикативен срок за кандидатстване за..

обновено на 25.01.21 в 10:24

1000 лева ще дари Община Болярово за филм за Христо Ботев

Община Болярово се присъединява към инициативата на калоферци за заснемане на игрален филм за Христо Ботев. На днешното заседание на Общинския съвет предстои да бъде гласувано предложението на кмета Христо Христов от името на община Болярово да бъдат преведени 1000 лв. по дарителската сметка, обявена от община Калофер, за създаването на филмовата..

публикувано на 25.01.21 в 09:16
Илхан Кючюк

РЕСТАРТИРАЙ ЕВРОПА: Инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“

Инициативата  „Конференция за бъдещето на Европа“  ще получи по-силен тласък  в следващите месеци. Евродепутатът Илхан Кючюк   пояснява: Тук разговорът е важен за това какво предстои през следващите месеци и години, защото не трябва да оставаме само на плоскостта на добрите политически послания. Европа трябва да бъде променена, за да бъде..

публикувано на 25.01.21 в 09:05

Залесяване в лесопарк Боровец

Десетки граждани се включиха в залесяването на хълма Боровец в Ямбол. Кампанията е по организирана от община Ямбол  и доброволческата инициатива „Гората бг”, които дариха фиданките за залесяването, информира  Даниела Костова.  5000 дръвчета цер и 600 борчета бяха залесени на емблематичния за Ямбол хълм, който макар и да носи името Боровец, от..

публикувано на 24.01.21 в 12:25

Общественици и граждани подкрепят подписката срещу изграждането на подземен паркинг

Подписка срещу изграждането на подземен паркинг в градинката до Часовника в Бургас стартира днес.  Бисер Русимов от организаторите отбелязва: В нито един европейски град не стимулират вътре в центъра да се правят паркинги, напротив, гледат да изкарат трафика навън. Още повече, че тук се крият редица опасности за църквата в близост, както при църквата..

публикувано на 24.01.21 в 11:04

Проверяват комплекс в село Медово за нарушаване на мерките

 РЗИ и полицията проверяват сигнал, че комплекс от затворен тип край село Медово, община Поморие, е посрещнал гости в препълнено заведение след 22.00 часа. Българи и немскоговорещи граждани са имали резервации за ресторанта. Ст. комисар Калоян Калоянов от бургаската полиция заяви: Имало е клиенти и комплексът е работил. Екипи от полицията и РЗИ са..

публикувано на 24.01.21 в 08:44

Финансират 60 заявления по програмата „Моят град, моят квартал, моята улица“

Повече от половината заявления за облагородяване на вътрешноквартални пространства ще се финансират през тази година. Това обяви на комисия в общинския съвет заместник - кметът на Бургас Чанка Коралска . Те са по стартиралата през миналата година програма „Моят град, моят квартал, моята улица“, добави тя: „Така структурирахме..

публикувано на 23.01.21 в 13:27