Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пенсионираха бургаска прокурорка със сребърен почетен знак и парична награда

Окръжна прокуратура – Бургас бе напусната от най-опитния държавен обвинител в своите редици, съобщиха от там. Прокурор Тиха Стоянова навърши 65-годишна възраст и заслужено се пенсионира, а последният ѝ работен ден съвпадна с нейния рожден ден. Прокурор Стоянова е завършила юридическото си образование в СУ „Климент Охридски“. Тя притежава повече от 37-годишен юридически стаж, като целият е преминал в системата на Прокуратурата. Стоянова бе неизменна част от Окръжната прокуратура в морския град от 1 март 2001 г.

По повод нейното освобождаване от длъжност Висшият съдебен съвет поощри прокурор Стоянова с отличие „личен почетен знак втора степен – сребърен“ и парична награда в размер на 1000 лв. за безупречно и високо професионално изпълнение на служебните си задължения по всички показатели за постигане на бързина и качество на постановените актове.

Прокурор Тиха Стоянова е поощрена по изрично предложение от Георги Чинев – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас. В предложението си Чинев посочва, че през дългата си професионална кариера Стоянова е работила в Районна прокуратура – Малко Търново, Районна прокуратура – Бургас и Окръжна прокуратура – Бургас. През по-голяма част от професионалния си път тя е осъществявала ръководни функции, като е натрупала значителен административен опит. В периода от 03.02.1983 г. до 03.01.1994 г. е била районен прокурор на Районна прокуратура – Малко Търново, а в периода от 09.09.1998 г. до 01.03.2001 г. е заемала длъжността „заместник административен ръководител“ на Районна  прокуратура – Бургас, след което е назначена на длъжност „прокурор“ в Окръжна прокуратура – Бургас.

В предложението за поощряване е посочено още, че прокурор Стоянова е квалифициран прокурор, изпълнява служебните си задължения с усърдие и отговорност, ползва се с уважение сред юридическата общност в Бургас и сред колегите си в различните нива на прокуратурата.

Последният работен ден на прокурор Стоянова премина с много усмивки и добро настроение. Тя бе изпратена от целия колектив на Окръжна прокуратура – Бургас. Прокурор Чинев, който имаше честта да награди колегата си, се обърна към нея с благодарност за положения всеотдаен труд, пожела ѝ здраве и подчерта, че вратите на прокуратурата ще бъдат винаги отворени за вече освободения от длъжност магистрат. От своя страна Тиха Стоянова благодари за оказаната чест и пожела здраве и успех на всички прокурори.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Три жени са сред задържаните в акция срещу разпространението на наркотици

Шест мъже и три жени са задържани след едноседмична специализирана полицейска операция за притежание и разпространение на наркотици около учебните заведения. Образувани са четири бързи производства и пет преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас. Сред задържаните е 41-годишна криминално проявена и осъждана софиянка. От..

публикувано на 16.01.21 в 12:41

Условна присъда за частния съдебен изпълнител Тотко Колев

Окръжният съд в Бургас наложи условна присъда от 1 година и 6 месеца “Лишаване от свобода“ на частния съдебен изпълнител Тотко Колев. Изпълнението на наказанието е отложено с изпитателен срок от 3 години. Той беше признат за виновен, в това че е допуснал частно лице да придобие общински имот, като е нанесъл имуществени вреди в размер на 98 хил. лв...

публикувано на 15.01.21 в 15:56

2 години „лишаване от свобода“ за трима извършили кражби за над 1600 лева

Районен съд – Бургас наложи  ефективно наказание от по две години лишаване от свобода спрямо трима подсъдими за серия от кражби.  Двете деяния са станали през 2020 година в град Бургас. Т римата подсъдими са проникнали в цех за ремонт на влакове, срязвайки осигурителна решетка и счупвайки прозорец. От склада са отнети части за 1010лв. При..

публикувано на 15.01.21 в 14:54

730 нови съдове за отпадъци пристигнаха в Сунгурларе

730 нови съдове за отпадъци пристигнаха в  Сунгурларе . Те бяха посрещнати от кмета Георги Кенов.  Пластмасовите съдове  за смет са с вместимост 120 литра и имат колела за по-лесно предвижване. Те ще бъдат предоставени на по-малките населени места в общината.

публикувано на 15.01.21 в 12:41

Мотоциклетист самокатастрофира на пътя за Несебър

Мотоциклетист е в болница след катастрофа, съобщиха от полицията.  На 14-ти януари около 14.10 ч. в несебърския квартал „Чайка“, до комплекс „Афродита“, поради движение с несъобразена скорост, самостоятелно катастрофира, падайки на пътното платно, мотоциклет „Хонда CBR 600“, с варненска регистрация, управляван от 29-годишен плевенчанин. Той е..

публикувано на 15.01.21 в 08:44

Камион и кола се блъснаха в Бургас

Катастрофа е станала между камион за извозване на боклука и автомобил в Бургас.  Инцидентът се е случил в кръговото на "Трапезица" от страната на ул. "Одрин". Жената, управлявала леката кола, е отнела предимството на шофьора на боклукчийския камион. В резултат се блъска в задната му част. Няма ранени или пострадали пътници.  Има полиция на място. Колата..

публикувано на 14.01.21 в 15:12

Недекларирани смартфони за 300 000 лв. откриха в куфарите на българин на Лесово

Голямо количество от 1005 броя недекларирани смартфони и 960 броя аксесоари за тях задържаха митнически служители от Териториална дирекция Южна морска при Митнически пункт Лесово. Те са били открити при митническа проверка на лек автомобил с българска регистрация.  Колата е пътувала за Турция.  При проверката, служителите открили в багажника на..

публикувано на 14.01.21 в 10:26