Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 12 април

Сезонът в Шабла е открит
Снимка: sporta.bg

Почти отмина тая седмица. Седмица, в която не остана политик без евтин апартамент, имот, парцел… Седмица на уволнения, на оставки и на връщания на постове. Седмица на плаващи пакети кокаин. Е, последното – по северната част, при нас само мазут излиза от морето. И то – от време на време. Седмица на пунта – мара. За да не го търсите в Гугъл: това е „нещо привидно, престорено, фалшиво; имитация“. Хубава фраза. Може да се използва в политиката, в сектор „сигурност“… В медиите също. Доста широко приложение. Да хвърлим седмицата зад гърба си и да гледаме позитивно на нещата. В Шабла посрещнаха първите туристи за годината – Диего Марадона и Чарли Шийн. А един познат каза, че бил видял и Гълъбин Боевски да обикаля с празен сак, но знам ли…

Едно знам със сигурност, започва предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Какви са очакванията за сезона в „Слънчев бряг“ и защо посрещаме поредния нов сезон със стари проблеми? В темата ни днес – хотелиерите Веселин Налбантов и Диана Колчева

-  Първите дарения от кампанията ни „Дари и помогни“, която проведохме с „Каритас - Бургас“, вече занесохме в Дома за лица с психични разстройства в с. Заберново. Предоставихме един микробус с дрехи, одеяла и завивки, които дарихте Вие, нашите слушатели!

-  Хиляди потомци на тракийски бежанци от цялата страна идват в Бургас за да участват в десетата си Национална среща, която ще се проведе под надслов "Завръщане към корените".

-  И още в предаването:

-  В коментара на деня – кокаинови бъзици или как българинът обърна на майтап намерените сериозни количества дрога край Шабла

-  В рубриката „25 кадър“ – две български премиери – за настоящи и бъдещи затворници

-  И разбира се – спорт, култура и трафик – информация.

-  Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Борислава Миладинова прави декорирани бисквити и погачи

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която майките с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири - подаръци, ръкоделия, плетива, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката ни..

обновено на 29.11.20 в 16:36
Снимката е илюстративна

Басейнова дирекция проверява незаконно изземване на инертни материали

Басейнова дирекция "Черноморски район" проверява случай на изгребване на наноси в района на река Двойница, община Несебър.  В събота следобед е получен сигнал до басейновата дирекция, след който незабавно започва проверка на място. Служителите установяват багер, който изгребва наноси от река Двойница, в местност „Мегдан терла“, която се намира на 3 км..

публикувано на 29.11.20 в 13:08

Ще раздават дезинфектанти в Сунгурларе

Пълна дезинфекция и масово раздаване на дезинфектанти предстои в Община Сунгурларе. Това обяви на последната сесия на общинския съвет кметът Георги Кенов. Нов дълг, от над 1 млн. лв., ще тегли общината.  670 хранителни пакети за хора от община Сунгурларе, които са в нужда, са дарени от БЧК. Получени са и още  над 230 хранителни и хигиенни пакети за..

публикувано на 29.11.20 в 11:49

БЧК - Бургас предоставя 140 пакета здравословни храни на деца в нужда

БЧК - Бургас предоставя 140 хранителни пакета на деца посещаващи социални институции, от социално слаби семейства и деца в риск. Всеки пакет е на стойност 10 лв. и съдържа бисквити, конфитюр, лютеница, сладка царевица, детски пастет, грах и др. Помощта се предоставя в Центровете за обществена подкрепа в Бургас, за работа с деца на..

обновено на 29.11.20 в 10:44

Шумоизолираща стена искат жителите на квартал "Крайморие"

Шумоизолираща стена искат жителите на квартал "Крайморие". Проблемът бе дебатиран и в Общинския съвет на Бургас. П редложението идва след сигнали от граждани за шумов терор от преминаващите коли по пътя Бургас-Созопол, особено през летния сезон, поясняват вносителите от групата на НФСБ. Искането е да се изгради стена с дължина 100м., подобна на тази в кв...

публикувано на 29.11.20 в 09:28

И тази година Несебър се включва в „Операция: Плюшено мече“

За шеста поредна година Община Несебър и Център за обществена подкрепа ще се включат в мащабната коледна акция „Операция: Плюшено мече“. Тя е посветена на сбъдването на мечти за коледни подаръци на деца и младежи в неравностойно положение. Тази Коледа 29 деца и младежи на възраст от 0 г. до 17 г. ще участват в кампанията и ще имат възможност да..

публикувано на 29.11.20 в 08:54

Фотоконкурс събира красиви пейзажи от България

И тази година ще се проведе националният конкурс “Любими места на картата на България”.  Целта на конкурса е да предостави възможност на всеки да покаже и популяризира любимите си места в България, като сподели свои авторски снимки, свързани с различи видове забележителности: културни, природни, археологически,  исторически, както и нематериално..

публикувано на 29.11.20 в 08:14