Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 12 април

Сезонът в Шабла е открит
Снимка: sporta.bg

Почти отмина тая седмица. Седмица, в която не остана политик без евтин апартамент, имот, парцел… Седмица на уволнения, на оставки и на връщания на постове. Седмица на плаващи пакети кокаин. Е, последното – по северната част, при нас само мазут излиза от морето. И то – от време на време. Седмица на пунта – мара. За да не го търсите в Гугъл: това е „нещо привидно, престорено, фалшиво; имитация“. Хубава фраза. Може да се използва в политиката, в сектор „сигурност“… В медиите също. Доста широко приложение. Да хвърлим седмицата зад гърба си и да гледаме позитивно на нещата. В Шабла посрещнаха първите туристи за годината – Диего Марадона и Чарли Шийн. А един познат каза, че бил видял и Гълъбин Боевски да обикаля с празен сак, но знам ли…

Едно знам със сигурност, започва предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Какви са очакванията за сезона в „Слънчев бряг“ и защо посрещаме поредния нов сезон със стари проблеми? В темата ни днес – хотелиерите Веселин Налбантов и Диана Колчева

-  Първите дарения от кампанията ни „Дари и помогни“, която проведохме с „Каритас - Бургас“, вече занесохме в Дома за лица с психични разстройства в с. Заберново. Предоставихме един микробус с дрехи, одеяла и завивки, които дарихте Вие, нашите слушатели!

-  Хиляди потомци на тракийски бежанци от цялата страна идват в Бургас за да участват в десетата си Национална среща, която ще се проведе под надслов "Завръщане към корените".

-  И още в предаването:

-  В коментара на деня – кокаинови бъзици или как българинът обърна на майтап намерените сериозни количества дрога край Шабла

-  В рубриката „25 кадър“ – две български премиери – за настоящи и бъдещи затворници

-  И разбира се – спорт, култура и трафик – информация.

-  Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Ямбол набират доброволци за борба с пожари и бедствия

Общината в  Ямбол поднови кампанията за набиране на доброволци, които при необходимост ще се включват в овладяване на пожари и бедствени ситуации на територията на града. Срокът за подаване на документи е до началото на октомври. Доброволното формирование се създава с решение на Общинския съвет и е в състав от 24 души, като кандидатите трябва да са..

публикувано на 03.08.24 в 10:23

Заради протест затварят за час пътя Бургас - Варна след Обзор

Протест на жители на варненското село Попович ще затвори за час днес пътят Бургас - Варна, след Обзор. Те ще изразят недоволство си от 11 до 12 часа.  Ще бъде въведена временна организация на движението, при която товарните автомобили ще бъдат спирани още на КПП Кошарица. Алтернатива за тях е преминаване през Руенския проход.  Лекотоварните и..

обновено на 03.08.24 в 09:33
снимката е илюстративна

4 дни Бургас ще е без топла вода

Заради извършването на ремонт на главния топлопровод в Бургас, се налага прекъсването на топла вода  към всички абонати на дружеството.  Топлоподаването ще бъде спряно от 00:00 часа на 11 август до 20:00 часа на 14 август. 

публикувано на 02.08.24 в 15:41

Ръст на заболелите от салмонелоза в Ямболска област

Броят на заболелите от салмонелоза в Ямболска област е многократно по- голям в сравнение с миналата година, отчитат от Регионалната здравна инспекция. С инфекцията от началото на годината са регистрирани 22–ма заразени. За сравнение, миналата година за шестмесечието, в областта е имало сам три случая на салмонелоза. Броят на болните расте в цялата..

публикувано на 02.08.24 в 13:30

Проблем с влаковете в участък от Подбалканския железен път

Въпреки сутрешното съобщение на сайта на БДЖ, че движението на влакове в участъка Долно Камарци - Мирково по Подбалканския железен път е възстановено, в момента влаковете отново не се движат, а хората от пътническите влакове се извозват с автобуси. Бързите по направлението Бургас отново са пренасочени през Пловдив. Композициите се движат със закъснения..

публикувано на 02.08.24 в 12:54

Жегата прогони попчето и скорпида, появиха се екзотични риби

Рекордно високи температури на морската вода до 30 градуса отчитат рибари по южното Черноморие това лято. Екстремно горещото време, съчетано с анормални продължителни северни течения е причина рибата да бяга навътре в морето. Липсват типичните за този период попчета и скорпид, за сметка на това вече се лови дребен паламуд, навлизат и екзотични..

обновено на 02.08.24 в 12:40

Деца от Ямбол помагат на Воден и Крайново

Деца от Ямбол помагат на Воден и Крайново. „Огнената стихия трудно се овладява.“, това каза кметът на община Болярово Христо Христов, посрещайки децата в село Воден. Децата собственоръчно са изработили продукти. Организирали са базар, и събраните средства дариха на хората в пострадалите села.  Кметът поговори с децата за стихията, която превзе Воден и..

публикувано на 02.08.24 в 10:37