Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Граждански диалог за регионалното развитие ще се проведе днес в Бургас

Граждански диалог на тема регионалното развитие ще се проведе днес от 18:00 ч. в Експозиционен център „Флора“ в Бургас. Форумът е част от платформата „Европа в нашия дом”, която се провежда в цялата страна.

В събитието ще вземат участие заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, народните представители от ГЕРБ-Бургас, съобщиха от пресцентъра на партията. Поканени да се включат са кметът на община Бургас Димитър Николов, областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков, кметовете на общините в областта и общински съветници, представители на институции и организации, които имат отношение към темата за възможностите в сферата на регионалното развитие.

Дискусията е отворена и за всички граждани, които искат да споделят мнения и препоръки за напредъка на България и населените места по отношение на обновяването на инфраструктурата и средата за живот.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адв. Величков: Да направим прокурора на Царево главен прокурор

Визията за реформи в съдебната система представиха на протеста в Бургас   от инициативата „Правосъдие за всеки“. Около 50 души излязоха и днес с искане за оставки на главния прокурор и на правителството. Прокуратурата, досега, никога не се е намесила при големите фалити на банките, посочи адв. Велислав Величков от инициативата. За..

публикувано на 03.08.20 в 19:47

Почитат основателя на Морската градина с улица

Над 130 улици получават имена след решение на Общинския съвет в Бургас. Досега отсечките, които са в нови части на „Меден рудник“, кварталите Сарафово и Крайморие, Северната промишлена зона и 5-ти километър бяха безименни, а това затрудняваше, както живеещите, така и работещите на адресите. Списъците бяха предложени от историци, общественици и..

публикувано на 03.08.20 в 15:55

Пълни са хотелите в Приморско и Царево

Сезонът в община Приморско е добър предвид пандемията, обясни кметът д-р Димитър Германов. Заложихме на рекламна стратегия за привличане на българските туристи, уточни той: Факт е, че българският турист, за нас, е най-добрият турист. Най-коректен, човек, който почива по най-добрия начин.Сега това, което направихме като стратегически ход през реклами и..

публикувано на 03.08.20 в 14:51

"Булевард Демокрация" на 3-ти август

Темата ни днес е туристическа - търсим отговор дали се напълниха курортните селища на юг от Бургас. Ситуацията в Приморско и Царево обобщаваме след минути.  Държавата все пак се отказа от прословутия софтуер за продажбите и бизнесът си остана само с направените разходи, темата е част от коментарната ни рубрика. Няколко институции все още не могат да..

публикувано на 03.08.20 в 14:29
Пътят, който не е път и води до плажа, който не е плаж

Ако има плаж – ще има и достъп до него

Няколко институции все още не могат да дадат отговор плаж ли е пясъчно – каменистaта ивица покрай т. нар. „летни сараи на Доган“. И има ли път до него, след като проверка на място показа бетонови подстъпи, водещи до морския бряг? Тоя път не е път, бетониран подход е. Така можем да обобщим официалната информация, с която разполагаме от..

публикувано на 03.08.20 в 14:04

В Сливен приключи санирането на блок 21 в кв. „Българка“

Приключи санирането на блок 21 в кв. „Българка“. Жилищната сграда е 44-ата поред от общо 51, които се обновяват по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Кметът Стефан Радев  увери жителите, че тепърва ще усетят комфорта и удобствата в жилищата си. Строителните дейности по жилищния блок стартираха в средата на..

публикувано на 03.08.20 в 12:34
Снимката е илюстративна.

Монтират електропровод на кръстовището за Българово

Електропровод ще бъде монтиран на кръстовището за Българово на пътя  Бургас – Айтос днес и утре, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. В участък от 200 м ще се монтира електропровод 400 kV и движението ще се регулира с пътни знаци, скоростта е ограничена до 60 км/ч. И в двата дни трафикът ще се спира за кратки интервали около 9.00..

публикувано на 03.08.20 в 09:33