Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мач на звездите и гала вечер на легендите от ФК Черноморец 1919

Снимка: FC Chernomorets 1919

Мач на звездите и гала вечер на легендите организира футболен клуб Черноморец 1919 по повод 100-годишнината си. Историята на клуба ще бъде показана във фотоизложба и разказана в книга.

Феновете усещат когато се играе истински футбол, Черноморец поддържа всички възрастови групи и обхваща 250 деца в детско-юношеската школа, съобщава президентът на клуба Костадин Марков.

 Васил Данев от спомоществователите заяви: Има готовност за сериозно обновление на стадиона, но там сме като гости,  всеки момент  могат да ни бият дузпата. Черноморец играе един бърз английски футбол само за победа. Това радва окото, на всяка футболна среща награждаваме деца. Ако всички от Бургас, който е над 200 хиляди, се заемат здраво, футболът му ще може да се премери с един Разград. Какво може да даде един Разград, в сравнение с един регион като Бургас като млади хора и като база- нищо. 

Подробности в репортажа на Радостина Великова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

65 души участваха в плувния маратон на Черноморец

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев награди най-бързите плувци в традиционния плувен маратон на гр. Черноморец. В състезанието взеха участие 65 души от цялата страна. При жените първа се класира Ива Христова, която спечели и маратона "Света Марина" в Созопол. Втора финишира Александра Вачкова, а трета – Тиана Темелкова. При мъжете..

публикувано на 11.08.24 в 17:00

Новиков и Калейн ще бъдат знаменосци по време на закриването на Олимпиадата

Олимпийският шампион по борба класически стил в категория до 87 килограма Семен Новиков и вицешампионката в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика Боряна Калейн ще бъдат знаменосци на българската делегация на закриването на Игрите в Париж 2024. Церемонията ще се състои тази вечер от 22:00 часа на "Стад де Франс" във френската столица...

публикувано на 11.08.24 в 13:30

Без българско участие в днешния последен състезателен ден на Олимпиадата в Париж

Без българско участие ще премине днешния последен състезателен ден на Олимпийските игри в Париж. Ще бъдат изиграни последните 13 финала, в които ще бъдат определени шампионите на маратон за жени (начален час 9:00), модерен петобой за жени (12:00), вдигане на тежести за жени в категория над 81 килограма (12:30), борба свободен стил за мъже в категориите..

публикувано на 11.08.24 в 09:30

Състезание по подводен риболов се проведе в Черноморец

Заместник-кметът на Община Созопол Тодор Дамянов даде първата награда на най-добре представилия се състезател по подводен риболов. Това е Александър Перухов от СКПР „Несебър“. На второ място се класира Валентин Люцканов от КПР „Черноморец“. Трети остана Мирослав Илчев от СКПР „Несебър“. Той спечели и приза за най-голяма уловена риба. Зам.-кметът..

публикувано на 11.08.24 в 09:00

Провеждат плувен маратон "Свети Никола" в Черноморец

Традиционният плувен маратон ‘‘Свети Никола’’ще се проведе днес в Черноморец. Дистанция, която трябва да се преплува е 1 200 метра от местността Биволите до Централен плаж.  Стартът е от 8.30 мин. , като преди отплаването с кораб до Биволите ще бъде извършен медицински преглед на участниците.  За първо, второ и трето място мъже и жени са предвиден..

публикувано на 11.08.24 в 08:00

Българският щангист Карлос Насар е олимпийски шампион

Българският щангист Карлос Насар преодоля 213 килограма в изтласкването от първия си опит. При втория си опит Карлос изтласка 224 кг, с което постави световен рекорд.  Общият резултат на Насар в двубоя е 404 килограма, което му осигури златото в категория до 89 килограма. След опита на Насар залата веднага избухна в скандирания: "Българи юнаци"!

публикувано на 09.08.24 в 18:35

В родното село Тополчане очакват бронзовия медалист Божидар Андреев

В Тополчане - родното село на бронзовия медалист в щангите Божидар Андреев, днес негови близки, приятели и съседи коментираха успеха му и обявиха, че той е гордостта на селото. В дома на майка му Гинка Илиева снощи всички са били пред телевизора, за да подкрепят Божидар.  Днес за успеха на Божидар Гинка още рано сутринта почерпи съседите си. Тя..

публикувано на 09.08.24 в 12:22