Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бургаските майки събраха над 3 700 лева от Великденския благотворителен базар

| обновено на 25.04.19 в 09:44

„Движението на българските майки“ – Бургас събра сумата от 3716, 76 лв чрез продажбата на ръчно направени изделия – картички, сувенири, великденска украса. Те са направени от доброволци на организацията и от творци дарили изделията си за благородната кауза.

Парите ще се използват за деца, посещаващи Центъра за обществена подкрепа, Дом  "Вяра, надежда и любов", Центровете от семеен тип и социално слаби семейства, съобщи Людмила Стоянова от организацията:

„Ще продължим програмата ни „Баба и внуче“ в Дом „Майка и дете“. Там вече 2 години една баба посещава и се грижи за две деца, предоставяйки им не само индивидуални грижи, но и индивидуално внимание, като истинска баба. В ЦОП – а организираме празнуването на рождени дни на децата, искаме да помогнем и на деца от Центровете от семеен тип да развият свои таланти. “

Великденският благотворителен базар се проведе в три дни в края на миналата седмица на пл. „Тройката“. Проявата се организира за 12 -та поредна година и е факт преди големите християнски празници Коледа и Великден.Организаторите благодарят на всички доброволци, творци и клиенти!

повече може да чуете в звуковия файл:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Възстановено е движението на АМ "Тракия"

Възстановено е движението при км 150 на АМ „Тракия“ в посока София, съобщават от Агенция пътна инфраструктура. Припомняме, че по-рано днес на мястото се беше запалил тежкотоварен автомобил. Инцидентът временно затвори магистралата, а трафикът се осъществяваше по обходен маршрут.  

публикувано на 20.09.20 в 12:10

Пчелен мед за децата в училище

За първи път на децата в училищата и детските градини ще се раздава пчелен мед. Задължителната мярка влиза в сила от тази учебна година, наред с двете програми „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, съобщи   началникът на Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ Ваня Зунева. " Пчелният мед трябва да се достави в индивидуални..

публикувано на 20.09.20 в 10:16

Димитър Николов: "Ако трябва Бургасбус двойно ще усилят графика на автобусите"

Голямо струпване на ученици се получава на спирки на градския транспорт в Бургас. Родители алармираха, че до т. нар. Английска гимназия, са чакали стотици деца. Причината е, че часовете им свършват по едно и също време, а имат само една спирка. Кметът Димитър Николов посочи, че е запознат със случая: "Уведомиха ни, знаем. Гарантираха ми от..

публикувано на 20.09.20 в 08:30

Голям е интересът в осиновителската кампания на бургаския приют за кучета

Чарли, Джулия , Роки и Чоки са щастливците от Приюта за безстопанствени кучета към Община Бургас, които намериха свои стопани минути след началото на осиновителската кампания, която се проведе пред Пантеона.  Новите собственици на четириногите получиха паспорти с отразени процедури по кастрация, ваксинация и обезпаразитяване.  Общо 10 кучета от..

публикувано на 19.09.20 в 14:06

Няма опасност от екокатастрофа заради затлаченото устие на река Дяволска

Няма опасност от екокатастрофа заради затлаченото устие на река Дяволска в Приморско. Това е становището на няколко институции, след извършена проверка. За проблема алармираха рибари, които не могат да влизат с лодките си в морето. Според местните, при подобна ситуация и при обилни валежи, нивото на водата може да се вдигне и да разруши Южния..

публикувано на 19.09.20 в 12:45

Само в активната лента е движението от 40-ти до 35-ти км на АМ "Тракия" в посока София

Само в активната лента е движението от 40-ти до 35-ти км на АМ "Тракия" в посока София, съобщават от АПИ.  Причината е полагане на маркировка в изпреварваща.  От 53-ти до 50-ти км, също в посока София се полага маркировка в аварийната лента. 

публикувано на 19.09.20 в 10:10

"Меден рудник" празнува 100 години от създаването си

Комплекс "Меден рудник" празнува 100 години от създаването си.  Тази година мястото на традиционния събор е различно. Сцената и събитията ще са на бившето опитно поле до кръстовището ул. "Кооператор" - ул. "Петрова нива". Там може да разгледате фотоизложба със снимки от миналия век на първите заселници в комплекса. Началото е в 10 часа, когато ще..

публикувано на 19.09.20 в 08:25