Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Великден откриват 35-то издание на „Флора Бургас"

С концерт на група "Горещ пясък", ансамбъл "Зорница" и квартет солисти от хор "Милка Стоева" ще бъде открито 35-то издание на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2019 на 28 април, неделя, от 11 часа.

В традиционното изложение  ще се представят 100  участника от цялата страна - флористи, производители и вносители на цветя, ландшафтни архитекти, професионалисти в областта на цветното изкуство.

Тема на тазгодишното издание е "Цветно". Това е и обединяващото звено, около което ще работят всички участници.

Арт ателиета и цветна анимация за децата, работилница по грънчарство, специално представяне на Асоциацията на флористите с демонстрация по флористика, презентация на цветните растения в България и разкриване на тайните на най-старата българска дантела - това са само част от събитията в програмата на изложението. Докато тече трескава подготовка, за да е готово всичко за откриването в неделя, се запознайте с програмата на цветното изложение по дни и часове:


ПРОГРАМА "ФЛОРА БУРГАС" 2019

от 28 април до 7 май

от 10:00 до 20:00ч

28 АПРИЛ /НЕДЕЛЯ/

От 11:00ч. - Официално откриване на 35-то издание на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2019

/ С участието на група "Горещ пясък", ансамбъл "Зорница" с ръководител Николай Парушев, квартет солисти от хор "Милка Стоева" с ръководител Светла Стоева/

От 11:30 до 13:00ч. - Забавна програма - детска анимация и работилници по изработка на цветя от балони, цветни хвърчила, игри и състезания/

/ Със специалното участие на актьорите: Невена Цанева, Златко Ангелов и Пламен Каров/

29 АПРИЛ /ПОНЕДЕЛНИК/

От 11:00 до 12:00ч. - Детски фестивал - организиран от Фондация "Арт офис" по програма "Изкуство в движение" /ателиета и аниматори/

- "Букет усмивки" - анимация

- "Работилница за цветни фантазии" - ателие

От 17:00 до 18:00ч. - Детски фестивал - организиран от Фондация "Арт офис" по програма "Изкуство в движение" /представления/

- "Магазинче за ноти" - куклен театрален спектакъл

30 АПРИЛ /ВТОРНИК/

От 11:00 до 12:00ч. - Детски фестивал - Фондация "Арт офис" по програма "Изкуство в движение" /ателиета и аниматори/

- "Цветна игротека" - анимация

- Ателие за бижута ART LAND

От 14:00ч. - Демонстрация по флористика "Как да внесем красота в ежедневието" - организирано от Асоциация на флористите в България

От 17:00 до 18:00ч. - Детски фестивал - Фондация "Арт офис" по програма "Изкуство в движение" /представления/

- "Магазинче за цветове" - куклен театрален спектакъл

1 МАЙ /СРЯДА/

От 11:00 ч. - Официално награждаване на участниците в конкурсната част на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2019

2 МАЙ /ЧЕТВЪРТЪК/

От 11:00 ч. - Състезание и демонстрация по сглобяване на декоративни съдове - с участието на ученици от ПГСАГ "Кольо Фичето"

3 МАЙ /ПЕТЪК/

От 11:00 ч. - Презентация ЦВЕТНите растения на България - представена от ботаника Росен Василев от Българска Фондация Биоранообразие. Представяне на изложбата  "Поляна от кръпки".

4 МАЙ /СЪБОТА/

От 11:00 ч. - Демонстрация на "Кене" - най-старата дантела изработвана от българката; Калоферска дантела и плъсти - обработка на вълна - Демонстрацията е подготвена от Капка Стоичкова, основател на "Седянка Българка"

5 МАЙ /НЕДЕЛЯ/

От 11:00 ч. - Демонстрация по грънчарство - "Майсторите АА".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха нимфеум при разкопките на Акве Калиде

Бургаските археолози с ръководител доц. д-р Димчо Момчилов откриха нимфеум при разкопките на Акве Калиде. Това съобщи кметът Димитър Николов във фейсбук.  Той заема централно място в бившите римските терми и е бил част от фонтан с надпис и статуя на трите нимфи - покровителки на минералните извори. В сяка година се разкриват все повече интересни..

публикувано на 20.08.24 в 17:15

Продължават проучванията на римските терми в Деултум

И през това лято продължават проучванията на римските терми в националния археологически резерват Деултум край Дебелт.  Това е един от четирите проекта, които са спечелили финансиране от Министерството на културата и ще бъдат реализирани, съобщи директорът на НАР - Деултум Красимира Костова. „Ще се работи в северното..

публикувано на 20.08.24 в 12:32

Котки вместо грозни надписи на фасадата на блок в кв. "Възраждане"

Четири котки са изрисувани на фасадата на бл. 47 в кв. "Възраждане". Откриването беше днес в 19 часа с поставянето на две къщички за птици и чаша шампанско за присъстващите. Лентата на графита прерязаха две деца от квартала. Рисунката е на Иван Янков - Esteo и е по инициатива на сдружение "Посока Бургас". Гражданската..

публикувано на 19.08.24 в 20:55

Актьорът Ивайло Захариев с дебют в американското кино

Българският актьор Ивайло Захариев прави своя дебют в чуждестранното кино в новия филм „Top Floor“. Той излиза по кината на 27 септември, каза за БНР Бургас Захариев, който присъства на Teen Boom Fest през уикенда: „Това е филм за социалните мрежи. Става дума за една инфлуенсърка, хваната в един асансьор от нейн фен. Нещата стават много..

публикувано на 19.08.24 в 15:03

Около 10 хиляди души на тазгодишния Teen Boom Fest (СНИМКИ)

Към 10 000 души събра петото издание на Teen Boom Fest на Морската гара в Бургас. Младежкото събитие тази година е под надслов #ИзбериДоброто.  Тази година се обединяват Община Бургас, Агенция Митници и Националната Агенция за приходите с две големи кампании. Те са насочени към всички превенции - на насилието и приема на опиати.  Десетки..

публикувано на 18.08.24 в 20:06
Шабленският фар.

Отварят Шабленския фар за посетители

Шабленският фар отваря врати за посетители днес, в Международния ден на морските фарове. Желаещите ще могат да го разгледат от 9:30 ч. до 16:30 ч., каза пазачът му Наньо Нанев пред БТА. Фарът е ориентир за корабите в Черно море от 1856 година досега. Той е  най-високият и най-старият в Черно море. Светлината му е видима на разстояние от 17 морски мили...

публикувано на 18.08.24 в 09:05

Монументът на цар Иван Александър на крепостта Русокастро ще бъде открит на 1 септември

Монументът на Цар Иван Александър вече е монтиран на крепостта Русокастро, това съобщава в своята фейсбук страница кметът на община Камено Жельо Вардунски.  „Радостен съм и изпълнен със задоволство от този важен момент. Величественият монумент ще бъде трайно свидетелство за ролята на Цар Иван Александър в българската история.Това е събитие, което..

публикувано на 16.08.24 в 13:50