Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството отпусна пари за ямболската болница "Св.Пантелеймон"

40 години след първата копка и след редица прекратявания, изграждането на нов корпус към болница „Свети Пантелеймон“ в Ямбол може да продължи. За по-доброто обслужване на пациентите правителството отпусна 27 милиона лева. Средствата за новия корпус ще бъдат отпуснати на няколко вноски. Новата сграда ще бъде на 10 етажа. Кметът на Ямбол заяви, че довършването на проекта няма никаква връзка с политическа кампания. След отпускането на средствата предстои обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител на строежа. Очаква се в рамките на година и половина болничният комплеkс в Ямбол да бъде изграден.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стягат извънредна сесия за общинската болница в Средец

Извънредна сесия в Средец се очаква да изясни въпросът за финансовото състояние на общинската болница в града.  Според кмета Иван Кичев 92% от приходите от медицинска дейност отиват за заплати на персонала. От здравното заведение отричат и твърдят, че болницата е финансово стабилна и на печалба.  Градоначалникът Иван Кичев заяви, че представения..

обновено на 08.05.24 в 12:32
Сградата на Община Ямбол

Здравна кампания за възрастни хора в Ямбол

Здравна кампания на Диагностично-консултативния център (ДКЦ) ще се проведе в Ямбол по повод Международния ден на сестринството - 12 май. Възрастните хора ще могат да измерят безплатно кръвното си налягане, кръвната захар и сатурацията (нивото на кислород в кръвта).  Медицински екип ще посети два от най-посещаваните от пенсионерски клубове в града. Днес..

публикувано на 08.05.24 в 08:33

Безплатни прегледи за разширени вени ще се проведат в Бургас

Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени. Кампанията е част от цялостната програма на Клиниката за превенция на съдовото здраве. Целта е да се предотвратят венозни заболявания и произтичащите от тях усложнения. Прегледите започват на 13 май и ще се провеждат до края на месеца с предварително..

публикувано на 07.05.24 в 15:41

Над 1000 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас през празниците

Над 1000  души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти на ден. През Спешно отделение и прилежащите спешни кабинети – педиатричен, хирургичен и ортопедичен, са преминали 607 пациенти. Продължава тенденцията то да..

публикувано на 07.05.24 в 12:38
снимката е илюстративна

Два нови случаи на коклюш са регистрирани в Ямболска област

Два нови случаи на коклюш са регистрирани в Ямболска област. Заболяването е лабораторно доказано при деца на 3 и на 13 години.  И двете деца са ваксинирани и при тях не се е наложило болнично лечение, уточни директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Радостина Калчева: "И двете деца са имунизирани и карат по – леко заболяването. Те са в..

публикувано на 07.05.24 в 12:32

Изграждат спешен медицински център в Поморие

Спешен медицински център се изгражда в Поморие. Кметът на Общината Иван Алексиев поясни, че това се случва по проект на Министерството на здравеопазването.  "Ние като Община предоставихме терен, който се намира в двора на болницата, за да бъде в близост до МБАЛ - Поморие. В момента се изгражда основната сграда и тя трябва да бъде завършена до..

публикувано на 05.05.24 в 14:30

Потвърдените случаи на коклюш в Бургаско са 16

Продължават да се увеличават случаите на коклюш в Бургаска област. През изминалата седмица са регистрирани 18 нови случая. Най-много са заболелите ученици във възрастовата група 10-14 години.  26 от общо 28-те случая на коклюш от началото на годината в областта са установени през април. От тях потвърдени са 16, за останалите се провеждат..

публикувано на 02.05.24 в 12:59