Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ученици от гимназията по туризъм продаваха благотворително сладки (СНИМКИ И ВИДЕО)

| обновено на 08.05.19 в 15:52

Флашмоб под формата на благотворителен базар  проведоха днес ученици от гимназията по туризъм. Целта бе  набиране на средства за участие в международно кулинарно състезание. Той бе и част от проявите, посветени на 60 години от създаване на училището. Сладките се продаваха на три щанда до Часовника, които бяха кръстени с имена на любими сладкарници от близкото минало- " Малина", "Роза"/която съществува и днес/ и "Космос".

Директорът на училището Силвия Пехливанова обясни:

Това е закачка към бургаската общественост. Идеята ни е да върнем времето назад и да пресъздадем  емблематични за бургазлии сладкарници.Приготвили сме позабравени вече сладки изкушения - любимите дънерчета, масленки, розички, охлювчета. Учениците, както винаги са се постарали,учителите също, без техния професионализъм няма как нещата да се случат. Надявам се хората да изпитат чувство на задоволство и да си върнат спомените от тяхната младост!

Повече в звуковия файл:

Учениците, които бяха направили сладките и продаваха днес, са от 10,11 и 12 клас. Повечето от тях проявяват истински интерес към сладкарството и вече са се насочили към него ,като се  надяват да се реализират професионално. Младежите признаха, че и вкъщи  правят кексове и тарталети. Залагат на познати и стари рецепти и разчитат на помощ от ... бащите си. Две от момчетата ни разказаха, че именно от тях са се запалили към кулинарията, тъй като татковците са сладкари.

Повече в звуковия файл:

Проявите по повод юбилея на училището продължават днес с концерт. Той ще се проведе от 17.30 в Летния театър.Снимка
Снимка
Снимка
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Седмокласниците писаха преразказ по "Череши" на Захари Карабашлиев

Над 3 900 седмокласници от Бургаска област се явиха на националното външно оценяване по български език.   В рамките на час учениците решаваха тест от 25 задачи, сред които 18 с избираем отговор, шест - с кратък свободен отговор и една - с разширен свободен отговор.  Във втората част за 90 минути трябваше да напишат подробен преразказ върху..

публикувано на 16.06.21 в 14:03

Седмокласници и десетокласници заедно на изпит днес

За първи път през тази година, заедно с изпитите след 7-ми клас ще се проведе и задължително външно оценяване по български език и литература и по математика за десети клас . Двата изпита ще се проведат утре в 49 бургаски училища. Очаква се на тях да се явят общо над 7 хиляди ученици. Новият задължителен изпит за десети клас се..

обновено на 16.06.21 в 07:28
Министерство на образованието и науката

Грешна информация в сайта на МОН създаде фалшива новина за айтоско училище

Като фалшива новина началникът на Регионалното управление на образованието в Бургас Виолета Илиева определи информацията разпространена в медии, за подменена диктовка на матурата след 4 клас в айтоско училище. По думите ѝ, първоначалната информация е била качена в сайта на образователното министерство, като е допусната фактическа грешка,..

публикувано на 09.06.21 в 11:56

Започна записването на приетите първокласници в Бургас

Започна записването на приетите първокласници в Бургас . Ситуацията е спокойна и само 37 са неприетите деца в 1-ви клас при 183 свободни места и регистрирани за прием 1  922 деца. Като основна причина за това Веселина Таралова от дирекция „Образование и демографски въпроси” в община Бургас посочи, че родителите са заявили само едно желано училище, а..

публикувано на 07.06.21 в 14:37
снимката е илюстративна

Възможности за летни занимания предлагат училищата и детските градини в Бургас

И през тази година Община Бургас осигурява възможност завършващите 4-та възрастова група на детските градини и бъдещи първокласници възможност да посещават лятна занималня. По желание на родителите, в периода от 1 юни до 31 август детето може да продължи да посещава своята детска градина. Тази практика е в помощ на родителите, които нямат възможност да..

публикувано на 04.06.21 в 11:57

Международна научна конференция ще събере близо сто участници в БСУ

Бургаският свободен университет организира серия научни прояви, които са част от програмата, посветена на 30-годишнината от създаването на университета. Като част от събитията, ректорът на БСУ проф. Галя Христозова и генералният директор на Българската телеграфна агенция Кирил Вълчев ще подпишат договор за сътрудничество между двете..

публикувано на 04.06.21 в 10:52

Бургаски ученици с проект за разделно събиране на отпадъци

Ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ разработиха проект за мобилно приложение, което насърчава и подпомага процеса по разделно събиране на отпадъци. Амбициозните Елия Георгиева, Ванеса Костадинова, Анжела Хараламбиева и Катерина Малянова представиха идеята си пред зам.-кмета Весна Балтина и експерти по екология и опазване на околната среда от Община..

публикувано на 03.06.21 в 13:37