Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Близо 100 медицински сестри от областта се включват в протеста в София

Около стотина медицински специалисти от област Бургас се включват в националния им протест в София днес. За столицата ще отпътува един автобус с хора от морския град, Айтос и Карнобат, както и недоволни от условията на работа с лични коли.  Исканията ни не са променени, посочи един от организаторите на протестите в Бургас Добринка Христова:

"Без акционерни дружества в Здравеопазването, две минимални работни заплати като стартова заплата за абсолютно всички медицински специалисти работещи в Здравеопазването. Да има процент върху тази основна заплата за реанимация и за други тежки отделения. Да има обозначено 1,2% за клас."

Протестът ще е от 14 ч., пред Министерството на здравеопазването, посочи Добринка Христова. Няма да отстъпим, докато исканията ни не бъдат изпълнени, заяви тя.   

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Не са вземани проби за коронавирус от поставените под карантина в Сливенско

Не са вземани проби за коронавирус от поставените под карантина в Сливенско, защото хората не са посещавали заразени зони в континентален Китай и нямат симптоматиката на болестта,. Това коментира д-р Даниела Калева, директор на дирекция на „Надзор на заразните болести“ към РЗИ, визирайки разпоредбата  на Министерство на здравеопазването за..

публикувано на 25.02.20 в 17:34

14-дневна изолация за всички пристигащи от Китай в Сливенско

На територията на област Сливен се извършва 14-дневна изолация и медицинско наблюдение на всички лица, които са пристигнали от континентален Китай, съгласно разпореждане на Министерството на здравеопазването. Това е съобщил директорът на РЗИ - Сливен д-р Петя Балулова в отговор на запитване от областния управител Чавдар Божурски, предизвикано от..

публикувано на 25.02.20 в 15:55

Двама души, върнали се от Италия, са в бургаското инфекциозно отделение

Двама души са настанени в бургаското инфекциозно отделение. Това са мъж и жена, които са се прибрали от Италия. Резултатите им за коронавирус ще станат ясни до два-три дни.  Това са наши сънародници, които са пристигнали от Северна Италия, обясни д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ. Мъж и студентка от бургаска област: Те са са прибрали преди..

публикувано на 25.02.20 в 13:06
Д-р Даниела Калева

Карантина в Сливенско за хора, пътували до Китай

Хора, пътували до континентален Китай са с наложена карантина срещу коронавирус  в Сливенска област. Това съобщи д-р Даниела Калева, директор на дирекция "Надзор на заразните болести" към РЗИ Сливен. Тя не уточни колко са хората поставени под карантина и колко вече са минали карантинния период, но уточни, че вече има излезли от карантинния период...

публикувано на 24.02.20 в 18:06

През март ще се проведе кампания за превенция на рака на маточната шийка

Кампания за превенция на рака на шийката на матката ще предложи на бургазлийките безплатни прегледи през целия месец март. Кампанията включва както гинекологични прегледи, така и отворени лекции, първата от които на тема "Информираност относно профилактиката на рака на маточната шийка". Тя ще се проведе при откриването на 28.02.2020 г., от 19:00 ч.,..

публикувано на 24.02.20 в 10:45

МВнР: Само при необходимост пътувайте до райони в Италия с коронавируса

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, които пребивават или пътуват в Италия, да пътуват само в краен случай  в районите, където е установена зараза с новия коронавирус Ковид-19 . Друга препоръка е да не се посещават публични мероприятия, да избягват места със струпване на много хора, както и да спазват мерки за..

публикувано на 24.02.20 в 09:18

Търсят мъртви диви прасета в района на " Сините камъни"

Районът на природен парк „Сините камъни“ предстои да бъде обходен за установяване на диви мъртви прасета и дезинфекция на местата, реши Областната епизоотична комисия в Сливен. В операцията ще бъдат включени горски служители, планински спасители и военни.  От началото на годината досега в парка са открити 33 трупа на диви прасета. Всички проби са..

публикувано на 22.02.20 в 10:12