Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Апелативен съд – Бургас потвърди присъда за побой над лечителка от Нова Загора

Бургаският апелативен съд потвърди наказанията на трима мъже, пребили възрастна лечителка от гр. Нова Загора. Престъплението е извършено през юли 2017 г. в дома на жената. Осъдените са баща и син от Котел и техен приятел от Нова Загора.

Двете съдебни инстанции са признали мъжете за виновни за нанесена тежка телесна повреда на пострадалата, изразяваща се в постоянна слепота с дясното око.

Подсъдимите са осъдени на по три години лишаване от свобода, като наказанията са отложени за изпитателен срок в размер на пет години.

Тримата мъже трябва да заплатят солидарно на пострадалата сумата в размер на 30 000 лева, представляваща обезщетение за причинените от престъплението неимуществени вреди и сумата от 241 лева, представляваща обезщетение за имуществени вреди, както и направените по делото разноски.

От няколко години съпругата на осъдения имала здравословни проблеми, които според семейството се дължали на магия и на вредна енергия, изпращана от техни родственици. Семейството търсело помощ при известната лечителка в региона с молба да развали направената на семейството им магия. 

Почти година по късно лечителката обяснила, че не може да помогне на жената, тъй като според нея страда от някакво психично заболяване и има нужда от лекарска помощ, а не от нея. Поради това я помолила да не посещава повече дома й.

Двамата подсъдими били убедени, че лечителката не само че не им помага, но дори им вреди, като умишлено, от разстояние влошава здравословното състояние на болната родственица.

По тези причини баща и син решили да посетят врачката през нощта, да я набият, за да я сплашат и по този начин тя да преустанови да въздейства на майката от разстояние, като й предава негативна енергия. 

При първото влизане в дома й там бил само синът й (40 г.), който бил ударен с полицейска палка и юмруци от двама от подсъдимите. Преди това един от подсъдимите взел от масата два мобилни телефона.

Месец и половина по-късно тримата подсъдими, маскирани с шапки с отвори за очите и устата, отново влезли в дома на лечителката и се  нахвърлили с полицейска палка и бухалка върху нея.

Решението подлежи на обжалване и протест пред ВКС в 15 –дневен срок от съобщаването му на страните.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Биляна Петрова на свобода: Изненадана съм-не очаквах, че ще ме пуснах предсрочно

Бившият заместник-кмет на столичния район „Младост“ Биляна Петрова излезе на свобода. Днес Апелативният съд в Бургас потвърди решението окръжните магистрати в Сливен, които през юли отсъдиха Петрова да бъде освободена предсрочно. Биляна Петрова беше осъдена на 5 години затвор по обвинение в корупция. Заедно с нея ефективна присъда получи..

публикувано на 12.08.24 в 17:47
Затвор Сливен

Освобождават предсрочно бивша зам.-кметица на столичния район "Младост"

Бившият заместник-кмет на столичния район "Младост" Биляна Петрова ще бъде освободена предсрочно 11 месеца преди да и изтече присъдата. Това реши днес Апелативният съд в Бургас, който потвърди решението на Окръжния съд в Сливен от началото на месец юли тази година.  Решението бе атакувано от Окръжната прокуратура пред Апелативния съд в Бургас...

публикувано на 12.08.24 в 16:44

Задържаха над 430 кг хероин на бургаско пристанище (видео)

Рекордно количество 436 кг. хероин на стойност 70 млн. лв. откриха митнически служители в товарно ремарке пристигнало от Батуми на фериботното пристанище в Бургас. Товарното ремарке и с казахстанска регистрация. Тръгнало е от Киргизстан до пристанището в гръцкия град Александруполис. По случая няма задържани. Образувано е досъдебно производство за..

обновено на 12.08.24 в 16:21

Четирима пострадаха при ПТП между бус и лек автомобил в Новозагорско

Катастрофа между бус и лек автомобил в района Новозагорското село Караново завърши с четирима пострадали. Инцидентът е станал рано сутринта на 11 август при разклона за селото на пътя Нова Загора – Стара Загора, съобщават от полицията. Лекият автомобил застига буса и се удря в задната му част. От удара двете превозни средства се преобръщат...

публикувано на 12.08.24 в 14:31

Масов бой с камъни и бутилки в Сливен

Четирима са задържани за масов бой в квартал „Надежда“ в Сливен. Причината е скандал между два рода за силна музика. През почивните дни е проведена специализирана полицейска операция за опазване на обществения ред и сигурност в областта.  Скандалът между родовете прераства в бой и замеряне с камъни и бутилки. При овладяване на конфликта са нанесени..

публикувано на 12.08.24 в 14:21

Задържаха двама за възпламенен самоделен взрив и притежание на взривни вещества

Съобщение за силен взрив в района на земеделска нива до бл.96 в ж.к. „Меден рудник“ е подаден през почивните дни в Четвърто районно управление в Бургас. Полицаи са установили, че става дума за възпламенен самоделен взрив, който е бил подготвен от двама бургазлии - на 35 и 45 години, които са задържани за срок до 24 часа. При претърсване в..

публикувано на 12.08.24 в 13:26

Трима души се удавиха по Южното Черноморие

В Районното управление в Несебър е получено съобщение за инцидент на плажа пред хотел в Слънчев бряг, при който в морето се удавил 35-годишен мъж от Нови Искър. При извършения оглед видими следи от насилие не са констатирани. Тялото на мъжа е откарано в петък за аутопсия бургаската болница.  При друг инцидент в събота, около 07:35 ч. в Пето..

публикувано на 12.08.24 в 12:55